|

Dünya Kupası için Galatasaray

Galatasaray'ın İnter'den kadrosuna kattığı sol bek Yuto Nagatomo'nun menajeri Federico Pastorello “Yuto, Inter'le aynı prestije sahip, harika bir kulüp olan Galatasaray'a transfer oldu. Onlar, iddialı ve şampiyonluk savaşı veren bir ekibe sahipler” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:09 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray'ın yeni transferi Yuto Nagatomo, dün takımla ilk idmanına çıktı. Arkadaşlarıyla tanışan Japon futbolcunun neşeli tavırları dikkat çekti.
Galatasaray'ın yeni transferi Yuto Nagatomo, dün takımla ilk idmanına çıktı. Arkadaşlarıyla tanışan Japon futbolcunun neşeli tavırları dikkat çekti.

Galatasaray'ın sol beki Yuto Nagatomo'nun menajeri Federico Pastorello, Japon futbolcu hakkında açıklamalarda bulundu. Nagatomo'nun Dünya Kupası'nda yer almak için daha fazla oynamak istediğini vurgulayan Pastorello, "Son zamanlarda pek oynayamadı. Spalletti farklı tercihlerde bulundu. Dünya Kupası yaklaştığı için daha istikrarlı bir şekilde forma giymek istiyordu" ifadelerini kullandı. Nagatomo'nun Galatasaray'a transferini de değerlendiren menajer Pastorello, "Harika bir kulüp olan Inter'den aynı prestije sahip Galatasaray'a transfer oldu. İddialı ve şampiyon olma savaşı veren bir ekibe sahipler" şeklinde konuştu. Japon futbolcunun geleceği hakkında açıklamalar yapan Pastorello, "Yuto şu anda mutlu ve şampiyonluk için takımına yardım etmeye hazır. Kiralık sözleşmesi bittikten sonra Inter'e dönecek. Sezon sonunda Inter ile birlikte durum değerlendirerek bir karar alacağız" dedi.

SİVAS'TA OYNAYABİLİR

Konyaspor maçı sonrası Sivas’a gitmeyi planlayan ancak son anda bu programını değiştiren Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, yeni transfer Nagatomo’yu Sivasspor maçı ilk onbirine yetiştirmeye çalışacak. Son idmanlarda Japon oyuncunun durumuna bakacak olan Terim, tecrübeli futbolcuyu hazır bulursa Sivasspor maçında ilk onbirnde oynatacak. Terim'in yeni sol bekin gelmesinden son derece memnun olduğu öğrenildi. Kadrodaki tek sol bek olan Latovlevici, ortaya koyduğu performansla sarı-kırmızılı tribünlerin eleştirilerine maruz kalıyordu. Öte yandan kupa maçı sonrası Konya’ya uçak inemediği ve kalkamadığı için geceyi Konya’da geçiren Galatasaray, İstanbul’a dün gelebildi. Akşam saatlerinde Florya’da idman yapan sarı-kırmızılı ekip, bugün Sivas'a gidecek.

  • Sinan Gümüş Belhanda'yı geçti
  • Galatasaray'ın sezon başında 8 milyon Euro bonservis ve bonuslar hariç 3 milyon 350 bin Euro yıllık garanti ücret ile kadrosuna kattığı Younes Belhanda, bonservis ve maaş toplamı olarak sarı-kırmızılı takımın en maliyetli transferi konumunda. Galatasaray'ın 3. kalecisi Eray'dan sonra en az maaş alan futbolcu Sinan Gümüş ise yıllık 600 bin Euro'ya oynuyor. Sinan, bu sezon Belhanda kadar skora katkı sağladı. Bu sezon Galatasaray formasıyla 5. golünü atan Sinan Gümüş, bu gollerin tümünü Türkiye Kupası'nda kaydetti. Sinan, Türkiye Kupası'nda 5 maçta 8 gole doğrudan katkı sağladı. Genç oyuncu, 5 golün yanı sıra kupada üç de asist yaptı.
FASLI OYUNCU ASİST YAPMAYI SEVİYOR

Younes Belhanda ise bu sezon 2 gol atarken 7 de asist yaptı. Kupadaki Konya maçında Sinan'a gol pasını veren Faslı oyuncu, diğer asistlerinin tamamını ise Süper Lig'de oynadığı maçlarda kaydetti.

  • Çalık için top UEFA'da
  • G.Saray'da ara transfer döneminin son gününde Malaga ekibine transfer olan Ahmet Çalık'ın evraklarının sisteme 1 dakika ile geç girilmesi nedeni ile İspanya Futbol Federasyonu işlemlere onay vermedi. Malaga, UEFA'ya başvurdu ve verilecek kararı beklemeye geçti. İspanyol ekibi, sarı-kırmızılılara hem oyuncunun maliyetini karşılamayı hem de 500 bin Euro kiralama bedeli sunmuştu.
Baskıdan bunaldı ülkesine gitti

Galatasaray'ın Brezilyalı ön libero oyuncusu Fernando Reges, Konyaspor maçı sonrasında kendi isteği ile Portekiz'e hareket etti. 5 haftadır sahalardan uzak kalan Galatasaray'ın yıldız futbolcusunun "Burada kendimi baskı altında hissediyorum" diyerek ülkesine gitmek istediği ortaya çıktı. İç yan bağları kopan ve bu sakatlığı atlatan Fernando'nun, bağlarında ve kemik iliğinde ödem tespit edildi. Ağrıları geçene kadar sahalara dönemeyecek olan Fernando'nun, teknik heyetten izin alarak ülkesine gittiği belirtildi.

#Galatasaray
#Yuto Nagatomo
6 yıl önce