
G.Saray Başkanı Dursun Özbek, divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Bir kurtuluş savaşı içerisindeyiz. Ben bu savaşa çok inanıyorum. 200 küsür milyon TL kefalet veriyorum. Sizlerden de arkamda durmanızı istiyorum” dedi
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dünkü genel kurulda önemli açıklamalar yaptı. Özbek, “Bir kurtuluş savaşı içerisindeyiz. Ben bu savaşa inandığım için elimi, kafamı, bedenimi taşın altına koydum. 200 küsür milyon TL kefalet veriyorum. Sizlerden de arkamda durmanızı istiyorum” dedi.
Riva ve Florya Projeleri hakkında konuşan Özbek, "Bu bir gayrimenkul geliştirme projesi. Riva'da 1 milyon metrekarenin üzerinde bir arsamız var. Arpa, buğday, salata mı ekecektik orada? Yüzde 80 G.Saray'ın, yüzde 20 Emlak Konut'un olacak. Hala '508 milyon TL'ye arsaları sattı' diyorlar. Yaptığım işten sorumluluğu tüm sülalem almak üzere hareket ediyorum. Çamur at izi kalsın sevdasından vazgeçmek lazım. Riva projeleri bitti gibi. Bir dilim hakedişimizi aldık. İhale sonrasında ikinci, daha sonra ise üçüncü dilimi alacağız” diye konuştu.
Spor Salonu projesi için de bilgi veren Özbek, “Sarıyer Belediyesi'ne ruhsat başvurusu yaptık. Salonun, sponsorla yapılması şart. Yaklaşık 30 milyon Dolar maliyeti olacak. G.Saray'ın çatı problemi var. Geçmiş yönetim kurulu, stadın üzerini açılır-kapanır projelendirmiş. Müteahhite 'bu çatıyı kapatma, biz ileride kapatırız', o gün itibari ile '14-15 milyon Euro ücreti bize ver, biz 2 yılda kapatırız' denilmiş ama kapatılmamış. Borç, 70-75 milyon TL seviyesine gelmiş. Bu borç nedeniyle de stadın intifa hakkını bize vermiyorlardı. Buna karşılık kapalı salon yapalım dedik ve harekete geçtik” diye konuştu. Özbek, otel inşaatı içinse, "Denizbank'a gittim, 'Önceki yönetim de geldi kredi aldı, başka yerde kullandı. Vermeyiz. Ancak şahsi kefaletin ile bunu alabilirsin' dediler. Kabul ettim. Benim amacım belli. Hiç çekinmeden altına imzamı attım. Bu para sadece otel inşaatında kullanılacak” dedi.
Başkan Özbek, 2016 tablolarında zararın 120 milyon TL olduğunu belirterek, "Bunun nedeni faiz ve kur farkı. Amatör sporlar büyük yük. Yeni çıkacak spor yasasında buna destek verilecek" ifadelerini kullandı.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, son yönetim kurulu toplantısında yöneticilerle geniş kapsamlı bir konuşma yaptı. Özbek, maç öncesi ve sonrası yöneticilerin medyaya konuşmamasını istedi. Buna göre Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, karşılaşmalardan sonra açıklama yapmayacak. İhtiyaç durumunda Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, basının karşısına geçip durum değerlendirmesinde bulunacak.
Galatasaray'ın mart ayı olağan divan kurulu toplantısında, kulübün borcu açıklandı. Mali konularla ilgili açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya, 31 Aralık 2016 itibarıyla kulübün toplam borcunun 1 milyar 831 milyon TL, alacaklarının ise 641 milyon TLolduğunu söyledi. Sarıkaya, konsolide borç alacak farkının ise 1 milyar 190 milyon TL olduğunu ifade etti. Galatasaray'ın 30 Eylül 2016 itibarıyla toplam borcu 1 milyar 623 milyon lira olarak açıklanmıştı.






