|

Le Guen'den Lucescu'ya çağrı

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu'nun milli takım için yeşil ışık yaktığı genç oyuncu Ertuğrul Ersoy'un hak ederek formayı kazandığını söyledi. Le Guen, "Ertuğrul için Lucescu ile telefonda konuşmadım. Eğer beni ararsa ben her zaman müsaitim. Hatta kameralar önünde telefon numaramı da verebilirim" dedi.

Yeni Şafak
12:29 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:41 - 1/11/2017 Çarşamba
IHA
Le Guen, yönetimindeki Bursaspor topladığı 16 puanla ligde 7. sırada yer alıyor.
Le Guen, yönetimindeki Bursaspor topladığı 16 puanla ligde 7. sırada yer alıyor.

Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlı ekipte, hazırlıklar sürüyor.

Yeşil-beyazlı takımda antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Paul Le Guen, A Milli Takım'ın antrenörü Lucescu'ya çağrıda bulundu.

"Kameralar önünde numaramı verebilirim"

Ertuğrul Ersoy ile ilgili Lucescu'nun kendisini arayıp aramadığı sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, şu yanıtı verdi:

  • Dürüstçe söylemem gerekirse bilmiyorum bir etkisi oldu mu olmadı mı ama Türk oyuncular da hak ederlerse oynuyorlar. Ertuğrul, antrenmanlarda, hazırlık maçlarında gösterdiği performansla 11’deki yerini kazandı ve yerini hak ederek formayı kaptı. Seçimler hocalara bağlıdır. Oyunculara da bağlıdır bir anlamda teknik direktörlerin düşüncelerini değiştirmek. Ben hiçbir zaman bir oyuncu Türk mü yabancı mı ona bakmam. Bir oyuncu iyi mi, değil mi, takıma katkı verebilecek mi ona bakarım seçimlerimi yaparken. Şu anda Ertuğrul iyi bir seri yakaladı ama her maç kendisini kanıtlamaya devam etmek zorunda. Rüştü'nün de doğru yolda olduğunu söyleyebilirim. İlk 11 oynamaya çok uzakta değil. Onun da kendisini kanıtlaması ve formayı kapması gerekecek. Lucescu çok uzun zamandır tanıdığım, uzun zamandır bildiğim bir insan futbol dünyasındaki. Kendisiyle telefonda görüşmedik ama kendisi zaten futbolu izleyerek analiz edebilecek ve kararlarını verebilecek kadar tecrübeli bir isim. Ben her zaman müsaitim eğer beni ararsa. Hatta kameralar önünde telefon numaramı da verebilirim. Kendisi ararsa istediği zaman görüşebilirim.
#Mircea Lucescu
#Bursaspor
#Paul Le Guen
6 yıl önce