|

Liderliği geri aldı

Şampiyonluk yarışını çok yakından ilgilendiren maçta Galatasaray Başakşehir’i 2-0 yendi. Mariano ve Adebayor’un kendi kalesine attığı golle Cimbom yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:56 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek yeniden liderliğe yükseldi.
Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek yeniden liderliğe yükseldi.

Geçen hafta G.Birliği’ne yenilerek liderlikten olan G.Saray, şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden Başakşehir’i Mariano ve Adebayor’un kendi kalesine attığı gollerle devirerek yeniden zirveye kuruldu. Başakşehir 3. sıraya gerilerken, Beşiktaş haftayı 2. bitirdi. F.Bahçe’nin ise zirveyle arasındaki makas daraldı.

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek yeniden liderliğe yükseldi. Ligde geçen hafta Gençlerbirliği’ne yenilerek zirveyi Başakşehir’e kaptıran sarı-kırmızılılar, 1 hafta aradan sonra yeniden ligin tepesine kuruldu. Başakşehir haftayı 3. sırada bitirirken, Beşiktaş ikinci oldu. 4. Fenerbahçe ile zirve arasındaki makas da dadaldı.

Maça iki takım da temkinli başlarken 4. dakikada Feghouli ile ver-kaç yaparak ceza sahasına giren Rodrigues’in sağ çaprazdan vuruşunu Volkan kornere çeldi. 31’de Feghouli’nin sağdan ortasında Gomis’in kafa vuruşu çerçeveyi tutmadı. 35’te Belhanda’nın ceza sahası dışından sert şutu Volkan’ın kucağında kaldı. 38’de Başakşehir’in kazandığı frikikte topun başına geçen Emre Belözoğlu’nun vuruşu az farkla auta gitti. 40’da Belhanda’nın sağdan kullandığı kornerde Denayer’in kafa vuruşunu Volkan çizgi üzerinden çıkarttı. 43’te Feghouli’nin sağdan ortasında Gomis’in aşırtma şutu üst ağlarda kaldı.

Mariano'dan jeneriklik gol

51’de Elia’nın pasıyla ceza sahasına giren Emre’nin şutunu Muslera direk dibinde kontrol etti. 60. dakikada Mariano sağ kanatta buluştuğu topla hızla rakip ceza sahasına yönelirken yay üzerinden ters ayakla gönderdiği müthiş şut ağlarla buluştu: 1-0. 63’de Rodrigues’in soldan açtığı ortada Fernando’nun kafa vuruşu üstten dışarı çıktı. 77’de Tolga’nın ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Gomis’in sol çaprazdan gerçekleştirdiği vuruşu Volkan son anda çeldi. 83’te Çaiçara sağ kanattan içeri girer girmez kaleye şutunu gönderirken top direkte patladı. 90+1’de Belhanda’nın sağdan kullandığı kornerde Serdar Aziz kafa vuruşunda, Adebayor’un kafasına çarpan top filelere gidince G.Saray maçtan 2-0 galip ayrıldı.

"Muhteşem bir gol"

G.Saray’ın ilk golünü atan Mariano, şampiyonluk yolunda kritik bir maçı kazandıklarını söyledi. Sağdan içeri kateden ve sol ayağıyla çok şık bir gole imza atan Brezilyalı oyuncu “Bu maçın ne kadar önemli olduğunu, belki de sezonun finali olduğunu biliyorduk. Şampiyon olmak istiyorsak anahtar bir maçtı ve öyle başladık, öyle oynadık. Sol ayağım güçlü ayağım değildi ama denedim ve muhteşem bir gol oldu” dedi.


Başakşehir'e şanssızlığını kırdı

Galatasaray, Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek, rakibine karşı son 5 resmi maçındaki kazanamama serisini sonlandırdı. Turuncu-lacivertli ekibi en son, 2015-16 sezonunun 7. haftasında deplasmanda 2-0 yenen Galatasaray, ardından 4’ü lig, 1’i Türkiye Kupası’nda olmak üzere çıktığı 5 maçta da yenememişti. Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda 4 kez yenilirken, 1 kez de berabere kalmıştı. Diğer yandan ligin ilk yarısındaki maçı Başakşehir 5-1 kazandığı için ikili averajda ise Galatasaray’a karşı üstün durumda bulunuyor.

Telekom'da bileği bükülmüyor

Galatasaray, sahasında kaybetmeme serisini Başakşehir önünde devam ettirdi. Sarı-kırmızılı ekip, turuncu-lacivertli takımı yenerek, Türk Telekom Stadı’ndaki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı. Sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 21 resmi maçtan 19 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, evinde oynadığı son 17 lig maçında ise 16 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Yetersiz bakiye göndermesi
Galatasaray, Süper Lig’in 29. hafta maçında Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek yeniden zirveye çıkarken, rakibine de göndermede bulundu. Şampiyonluk yarışında kritik virajı kayıpsız dönen sarı-kırmızılılar, maç sonu Galatasaray İngilizce twitter hesabından; “Not enough credit. / Yetersiz bakiye” paylaşımı yapılırken, görselde ise Arda Turan yer aldı.


Tribünler tıklım tıklım doldu

Süper Lig’de şampiyonluk kovalayan G.Saray ile en büyük rakipleri arasında yer alan Başakşehir arasındaki maçta sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Türk Telekom Stadı’ndaki maçı 47 bin 239 taraftar takip etti. Takımlarına 90 dakika boyunca yaptıkları tezahüratlarla destek veren taraftarlar maçtan sonra da futbolcuları tribünlere çağırdı. Taraftarlar ve futbolcular birlikte tezahürat yaparak galibiyeti kutladı.


"Bunların hepsini yazın"

Maçın ilk yarısına Emre Belözoğlu’nun yaptığı hareket damga vurdu. Tecrübeli oyuncu, 44. dakikada hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kartla uyarıldı. Emre, kenara doğru, “Bunların hepsini yazın” işareti yaptı.


"Canları sağ olsun"

G.Saray-M.Başakşehir maçında konuk ekibin formasıyla sahada yer alan Arda Turan bambaşka duygular yaşadı. 2 bin 523 gün sonra Türk Telekom Stadı’nda G.Saray’a rakip olarak sahaya çıkan milli futbolcu, maç boyunca sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından ıslıklanırken, devre arasında hakeme itiraz ettiği için soyunma odası koridorlarında sarı kart gördü. Gergin görünen ve 65. dakikada oyundan çıkan Arda, maçı değerlendirirken, “G.Saray bizden iyi oynadı. Kalan 5 maçı kazanıp bakacağız, rakiplerimizin birbirleriyle maçı var. G.Saray’ı tebrik ediyorum. 100 yıllık kulüplere karşı bir organizasyon, bir sistem takımıyız. Umudumuz var. Bu takımı buraya nasıl getirdiysek, bu hikayeyi yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Maç boyunca G.Saray taraftarlarınca ıslıklanan 31 yaşındaki futbolcu, “Canları sağolsun. İnsanlar için değil, Allah için yaşıyorum. Bir gün gerçekler ortaya çıkar. Türkiye’nin her yerinde ıslıklanıyorum. 100 kere milli olmuş, Avrupa’da 11 kupa kazanmış biri, Türkiye’nin her yerinde ıslıklanıyor. İnşallah Cengizler, Enesler bunları yaşamazlar. Bu sezon tecrübemle, mücadelemle takımıma faydalı olmak istiyorum. 9 ay top oynamadım. Bunu futbol oynamayan bilemez. Özellikle benim fiziki yapımdaki bir oyuncu için. Önümüzdeki sezon başı kampa katılıp hem milli takım hem de takımım için çok daha iyi olacağım. G.Saray benim yuvam. Bu kulübe para kazandırarak gittim. Şartlar böyle oldu. Ben bugüne kadar söylediklerimin arkasındayım” ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Arda Turan
#Emre Belözoğlu
#Medipol Başakşehirspor
6 yıl önce