|

Liverpool’a git derlerse giderim

Trabzonspor’un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, hedefinin Avrupa’da oynamak olduğunu ancak önceliğinin Trabzonspor olduğunu söyledi. 19 yaşındaki oyuncu, Liverpool iddiaları için “Liverpool çok önemli bir kulüp. Beni ben yapan Trabzonspor’dur. Burada başarı elde etmeden Avrupa’ya gitmem gibi bir durum yok. Kulüp git derse giderim, kal derse kalırım” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:02 - 7/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Abdülkadir Ömür, Jose Sosa
Abdülkadir Ömür, Jose Sosa

Trabzonsporun genç yıldızı Abdülkadir Ömür açıklamalarda bulundu. Kampta çok mutlu olduğunu belirten genç yıldız, “Hem Trabzonspor’dan hem de 1461 Trabzon’dan 19 oyuncuyla kampa geldik. Özellikle ortak arkadaşlarımızla beraber burada olmamız hayaldi. Çok mutluyuz ve elimizden gelen herşeyi yapacağız” dedi.

Liverpool’dan gelen teklif hakkında konuşan Abdülkadir, “Liverpool çok önemli bir kulüp ama Trabzonspor’dan başarı elde etmeden gitme gibi bir durumum yok. Tabii bu konular kulübümüzün ilgileneceği meseleler. Kulübümüz git derse gideriz, kal derse kalırız” ifadelerini kullandı.

Alt yapıdan gelen oyuncular olarak kendilerine güvenilmesini isteyen Abdülkadir Ömür, “Biz altyapıdan gelen oyuncular olarak Trabzonspor için elimizden geleni yapacağız. Bize inansınlar ve güvensinler. 19 altyapı oyuncusu ile kampa gelmek kolay bir iş değil ki Trabzonspor böyle bir adım attı. Bizler her zaman ‘Kaybetmeyi sevmeyen kazanmayı isteyen’ bir ruha sahibiz. Umarım sahadaki oyuncu sayısı daha da fazla olur” dedi.

Sahadaki poziyonu hakkında konuşan genç oyuncu,”
Milli takımlarda 6-8-10 numaralarda oynadım. Bizim yer seçme gibi bi şansımız yok. Uzun zamandır sağ açıkta oynuyorum. Şuanda sağ açıkta iyi olduğumu düşünüyorum
” diye konuştu. Sezonun ilk yarısında atılan en güzel golün sorulması üzerine Abdülkadir, Jose Sosa’nın Fenerbahçe ağlarına gönderdiği golü beğendiğini söyledi. Çocukluğundan beri Andres İniesta’yı örnek aldığını söyleyen genç oyuncu, “Taraftarlarımız beni Messi’ye benzetiyor. O dünyanın en iyi oyuncusu. Tabi ki o kadar olamayız. Hayalim önce burada başarılı olmak sonra Avrupa’ya gitmek” şeklinde konuştu.
Abdülkadir’den umutluyum

Trabzonsporlu futbolcu Jose Sosa, genç oyuncu Abdülkadir Ömür ile, takımın kamp yaptığı otelde basın toplası düzenledi.

Sakat olmasına rağmen kampta yer aldığını ifade eden yıldız futbolcu, “Tabii ki her arkadaşım gibi kaptan olarak burada olmanın bilincindeyim. Antremana çıkamayacak olsam da yanlarında olmam gerekirdi. Bu sorumluluğun bilincindeyim. Abdülkadir gibi genç oyuncularımızın bizlerle beraber olması da bizleri memnun ediyor. Abdülkadir’in burada varlığı çok önemli. Onun burada olması diğer gençlerimiz için çok önemli” dedi.

  • Abdülkadir Ömür’ün çok iyi yerlere geleceğini belirten Sosa, “Abdülkadir’in şuanki durumundan dolayı bende çok mutluyum. Çok iyi yerlere geleceğinden eminiz. Kendisine gelen haberler hakkında dikkatli olunmalı. Tabiki onun da aklına farklı fikirler sokmamak adına dikkatli olmalıyız. Kulüp illaki değerlendiriyordur. Kendisi çok iyi çalışıyor, umarım gelecekte de böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Ünal Karaman’ın da 8 numaralı forma ile kariyerini sürdürmesi hakkında konuşan Sosa, “Öncelikle bu rastlantılar güzel raslantılar. Formasını terlettiği bir takıma teknik adamlık yapmak onun için bir gururdur. Hocanın takım kaptanlığı görevini size vermesi oyuncu ve profesyonel olarak önemli bir durumdur” ifadelerini kullandı. Yaşadığı sakatlık için net bir tarih vermenin uygun olmadığı söyleyen Arjantinli oyuncu “Gün gün bakıp her gün daha iyi olmaya bakıyoruz. Eskiden daha iyi hissediyorum kendimi. En kısa zamanda sahalara dönmek istiyorum” dedi.

#​Trabzonspor
#Abdülkadir Ömür
5 yıl önce