|

Aziz Yıldırım: Maç Fenerbahçe lehine hükmen tescil edilmeli

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım “Otto Baric dönemine Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse, Beşiktaş da o cezayı çekmelidir. Şekip Bey ve Aykut Kocaman iyi niyetle kulüpler sıkıntı yaşamasın diye ‘tekrar oynansın’ diyorlar. Kural belli, hükmen mağlubiyet, konu bitmiştir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:55 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
​Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım geçtiğimiz günlerde yarıda kalan Beşiktaş derbisi ve yaşanan süreçle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Tribünlerden maddeler atıldığı sırada hakeme haber göndererek köşeler için önlem alınmasını istediğini belirten Yıldırım, ‘’Fenerbahçe’ye olunca ‘Vah, vah’ ama başka takımlara olunca herkes ayağa kalkar. Devre arasında Hasan Çetinkaya’yı aradım ve ‘Hakeme söyle, haklarını kullandı, tek hakkı kaldı, içeri girmek. Dirayetli olsun’, ‘Birinin kafasına bir şey atılırsa maçı tatil ederim’ dedi. Sen provakasyon yapıyorsun. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında nasıl yapıyorsunuz? Bugüne kadar bu kurallar uygulandı mı? 3 Temmuz’da olduğu gibi yine milat olması isteniyor. Kenarda polislerin kalkanlarını kaldırmasını istedim ama hakemden ve temsilcilerden karar gelmesi gerektiği söylendi. Kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın kafası yarıldı ama maç tatil olmadı. Hakemlerin telsizle yaptığı konuşmalar dinlensin. Maç, Otto Baric döneminde Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse, Beşiktaş da o cezayı çekmelidir. Şekip Bey ve Aykut Kocaman iyi niyetle kulüpler sıkıntı yaşamasın diye ‘tekrar oynansın‘ diyorlar. Kural belli, hükmen mağlubiyet, konu bitmiştir. Kimseyi tehdit etmiyoruz. TFF’nin de kurulları da bize saygı göstermek için doğru kararı vermeli. Bizim başka bir isteğimiz ve arzumuz yok. Her şeyi ilk defa Fenerbahçe üzerinde denemek kimseye bir şey vermez. Bu camia iyice sıkışmıştır, bu da iyi bir şey değil. FETÖ yeni olaylar yapabilir, hepimiz uyanık olmalıyız” dedi.

İKİNCİ YARI PROVOKE ETTİLER

Fenerbahçe’nin bugüne kadar yaşadıklarını anlatan Aziz Yıldırım, “1995-96 yılıydı ve Otto Baric’in Trabzon’da sırtına bir taş geldi. Fenerbahçe sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti. Haluk Ulusoy ‘Vuruldu da mı düştü?’ dedi ve Fenerbahçe hükmen mağlup edildi. Otto Baric’e o gün Türk medyası her türlü hakareti ve suçlamayı yaptı. Şenol Güneş’in yaptığının yanlış olduğu da bazı basın organlarında çıktı. Şenol Güneş ‘yandım Allah’ diyerek herkesi suçlayan açıklamalar yaptı. Şenol Güneş’e olduğu zaman hiçbir şey olmayacak ama konu Şenol Güneş, perşembe günü burada tiyatro yapmıştır. Ondan beklenen, Şenol Güzeş gibi filozof bir insanın maçın oynaması için gerekeni yapmasıydı. Tiyatro yapacaksınız, dikiş atılmadan dikiş atıldı havası verilecek, doktor açıklayacak, bunlara gerek yok. Beşiktaş ikinci yarı Fenerbahçe’yi provoke etti. Şenol Güneş, Tolga Zengin, Mustafa Pektemek Trabzonlu’dur. Trabzon’un şampiyon olamama acısını çıkartmaya çalışıyorlar. 2010-2011’de kupayı alamamanın acısı her yerde acısını çıkarmaya çalışıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

TRABZON İLE DÜŞMAN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Trabzonspor ile Fenerbahçe’nin arasının bozulmak istendiğini belirten Aziz Yıldırım, “Bursa’da ‘İstanbul’un havası kirli’ diyor, Beşiktaş’a geliyor. Fenerbahçe ile Beşiktaş aynıdır. Şenol Güneş’e saygı gösteriyoruz ama o göstermiyor. Fenerbahçe Stadı’nda bordo-mavi takım elbise ile geliyor ve seyirciyi tahrik ediyor. Küfüre karşı en çok mücadele eden Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu arkadaşlarıdır. Bu olayları tasvip etmiyoruz, bu olaylarda kumpas var. Organize Şube incelemelerine devam ediyor, bitince gerekli açıklama yapılacaktır. Son dönemde bizim maçlara girebilmek için yeni Passolig başvuruları oldu. Kale arkalarında yeni gelen 300 kişi var. Kombinelerin başka takım taraftarlarına devredildiğini de gördük. Şenol Güneş oyuncunun gırtlağını sıkar, küfür eder ama bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

Koltuk atılmadı, peruk atıldı

Tolga Zengin’in tribünleri tahrik ettiğini söyleyen Yıldırım, ‘’Koltuk atılmadı, peruk atıldı. Para ve çakmak atıldı. Ayrıca su şişesi içeri girerken atıldı. Bunun dışında olayı genişletmeye gerek yok. Tolga Zengin bu işlerden maddi olarak sorumludur. Bir daha stada geldiğinde böyle şeyler yapamayacak. Annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için tezahürat yaptı. Dua etmeliyiz ki seyirciler aşağı inmedi’’ dedi. Şenol Güneş’in ‘bir araya gelip konuşalım’ teklifini de değerlendiren Yıldırım, ‘’Ne konuşacağız? Kurallara uymuyoruz, 1,5 senedir konuşuyor muyum? Ben veya arkadaşlarım, yorum yapıyor muyuz? Göztepe ile maçları var, Demba Ba’yı alacaklarını söylüyorlar. Şekip Bey, Emenike yüzünden dava gördü. Türkiye’de savcılar yok mu, neden çağırmıyorlar? Ne konuşacağız? Konuşmak için herkes gerçek kimliği ile ortada olmalı. Biz gerçek kimliğimizle ortadayız, onlar değiller. Biz geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, hastaneye gidecektik, “orada taraftar ve olay başka noktaya gider’ dediler. Onlar Mehmet Topal ve Hasan Çetinkaya için geçmiş olsun dediler mi? Her şeyi bizden bekliyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.


Olaylı derbi için karar günü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili kararını bugün verecek. TFF Yönetim Kurulunun, Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapacağı toplantı saat 13.00’te başlayacak. TFF’den daha önce yapılan açıklamada, alınacak kararın toplantının ardından kamuoyuna duyurulacağı ifade edilmişti.


Beşiktaş, 3-0 yenik sayılmalı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında Tolga’nın taraftarlara yönelik tartışmasıyla teknik direktör Şenol Güneş’in olaya müdahelesinin yer aldığı görüntülerde Güneş’in hakemi dinlemeyerek körükten içeriğe girdiği kaydetti. Soyunma odasında Gökhan Gönül’ün “İçeri gidelim, yoksa hükmen yenik sayılacağız” dediğini ifade eden Mosturoğlu, o sırada Şenol Güneş’in raporuna damga vurulduğunu belirtti. Şekip Mosturoğlu, “Olay tamamen Tolga Zengin’in bir taraftarla göz göze gelmesinin ardından başlamıştır. Oğuzhan, Tolga Zengin’in bu hareketi yapması için teşvik ediyor. Bu kadar açık bir görüntüye rağmen bir kısım medya hala 3 Temmuz tesiriyle yalan, dolan, karalamayla olayı bambaşka gibi yansıtılıyor. Medyada yalanlar yer almıştır. Bu yalanların hangisi bu görüntülerde var. Bizce olay çok açık. Beşiktaş 3-0 yenik ilan edilmelidir” dedi. Mosturoğlu, Tolga Zengin’i dava edecekelerini de söyledi.

#Fenerbahçe
#Aziz Yıldırım
6 yıl önce