
Alman basını, Beşiktaş'ın golcüsü Mario Gomez'in 22 Nisan'da (bugün) dolacak opsiyonunu kullanmayacağını yazdı. Bu karar yıldız oyuncunun sezon sonu siyah-beyazlı takımdan ayrılacağı şeklinde yorumlandı.
Beşiktaş'ta bu sezon gösterdiği müthiş performansla Süper Lig'de gol krallığına koşan ve uzun bir aradan sonra da Almanya Milli Takım kadrosuna çağrılan Mario Gomez'in siyah-beyazlı kulüpte devam edip etmeyeceği ile ilgili flaş iddialar ortaya atıldı.
Fransa'da düzenlenecek EURO 2016 finallerinde Almanya forması giyecek golcü oyuncuyla ilgili Almanların prestijli gazetesi Bild, 30 yaşındaki futbolcunun 22 Nisan'da (bugün) dolacak opsiyonunu kullanmayacağını yazdı. "Gomez gelecek sezon nerede oynayacak?" başlıklı haberde, Alman golcünün Beşiktaş'ta gösterdiği başarılı performansın ardından Avrupa devlerinin radarına girdiği ve oyuncunun kararını ileri bir tarihte vereceği kaydedildi.
Beşiktaş'ın Fiorentina'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı ve çetrefilli bir opsiyonu bulunan Alman yıldız, durumuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Sezon sonunda sona erecek kontratıyla ilgili konuşan Mario Gomez, "Geçtiğimiz yıl kulüpler arasında yapılan kontrat ne yazık ki şimdi sezonun bitimine 5 maç kala, gelecek sezon için kesin bir karar vermeyi zorunlu kılıyor" ifadelerini kullandı.
Gomez'le ilgili bir diğer iddia ise Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkıp çıkmamasına bağlı. Gelecek sezon Manchester City'yi çalıştırmaya hazırlanan Pep Guardiola'nın Alman yıldızın menajeri Ulli Ferber'le Münih'te bir araya geldiği ve kendisinden 7 Mayıs'a kadar süre istediği ortaya atıldı. 30 Nisan'da M'Gladbach ile oynanacak 32'inci hafta maçında şampiyonluklarını ilan edeceğini düşünen Guardiola'nın 3 Mayıs'ta da Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi yarı final maçı sonrasında kafasının tamamen rahatlayacağını ve önünde bulunan 25 günlük süreçte yeni takımı Manchester City için çalışmalar yapmayı düşündüğünü Ferber'e iletti. Guardiola'nın Alman menajere, “Gomez benden habersiz bir yere imza atmasın. City'de kendisiyle çalışmak istiyorum" dediği bildirildi.
Beşiktaş forması giymekten ve takımın bir parçası olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Gomez, "Beşiktaş'ta harika bir sezon geçirdim. Ve kendimi Beşiktaş'ta son derece rahat hissediyorum" şeklinde konuştu. "Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, özellikle de fantastik yeni stadımızda oynamak hem benim için hem kulüp hem de taraftar için müthiş olacak" diyen Beşiktaşlı golcü, "Ancak tabi takım gelecek sezon nasıl olacak? Bu konuda kesin bir şeyi, bu sezon sona ermeden bunu bilmek mümkün değil. Bu noktalar benim için çok önemli. Ben de geleceğimle ilgili sonradan bir anlaşmaya varacağım" şeklinde görüşlerini dile getirdi.








