|

Marius Sumudica Kayserispor'da

Daha önce Gaziantepspor'la anlaşmaya varan ancak Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısının ardından Türkiye'ye gelmekten vazgeçen Rumen teknik adam Marius Sumudica, Kayserispor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni Şafak
10:09 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:59 - 10/06/2017 Cumartesi
AA
Sumudica'nın adı daha önce de Gaziantepspor'la anılmıştı.
Sumudica'nın adı daha önce de Gaziantepspor'la anılmıştı.

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, 46 yaşındaki Rumen teknik direktör Marius Sumudica ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı-kırmızılı kulüp yönetimi dün akşam prensipte anlaştığı Sumudica'yı gece geç saatlerde Kayseri'ye getirdi. Kulüp Başkanı Erol Bedir ve yöneticilerle tesisleri gezen Rumen teknik adam ile yapılan son görüşmelerin ardından 2 yıllık anlaşmaya varıldı. Bunun üzerine Sumudica ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Kayserispor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "2017-2018 ve 2018-2019 futbol sezonu için kulübümüz teknik direktör Marius Sumudi̇ca ile anlaşma sağlamıştır. Yapılan kontratın teknik direktörümüze ve Kayserispor'umuza hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sarı-kırmızılı kulübün açıklamasında, Sumudica'nın kariyerine ilişkin şu bilgiler verildi:
  • "Teknik direktör Marius Sumudica Romanya'nın Astra Giurgiu takımını 2 yıl çalıştırmış olup 2015-2016 sezonunda Romanya şampiyonu olmuş ve aynı yıl Romanya süper kupasını kazanmıştır. Astra Giurgiu takımı Avrupa kupalarında gruplardan çıkma başarısını göstermiş olup, Sumudica son 2 yılda basın mensupları tarafından Romanya'nın en iyi teknik adamı seçilmiştir."
Beşiktaş saldırıları sonrasında tepki çeken açıklamalarda bulunmuştu;

Romanya ekiplerinden FC Astra'yı çalıştıran Marius Sumudica, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırıları sebebiyle Gaziantepspor'a gelmekten vazgeçtiğini açıklamıştı. Sumudica'nın o dönem yaptığı açıklamalar tepki çekmişti. Türkiye'deki güvenlik durumunu bahane eden Sumudica, "1 milyon euro da verseler Türkiye'ye gitmem" ifadelerini kullanmıştı.


#Kayserispor
#Marius Sumudica
7 yıl önce