|

Mesut Özil yiğit adam

Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Mesut Özil olayı ile ilgili, “Mesut yiğit bir kardeşimiz, ‘Yine olsa yine yaparım’ dedi bana. Bunun uzatılıp kriz haline getirilmesinin bir anlamı yok” dedi. Yerlikaya, temel hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine çizmiş olduğu yolda reformlar yapabilmek olduğunu belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 05:22 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya
Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya

Yeni sistemde Gençlik ve Spor Bakanı yardımcılığına atanan ve “asrın güreşçisi” diye bilenen Hamza Yerlikaya, spor gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gündemin en önemli konularından biri olan Mesut Özil olayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yerlikaya, “Mesut Özil yiğit adam. Dinlerin tamamı ırkçılığı reddeder. Dünya liderinin yanına gelip ‘hoş geldin’ demesi kadar doğal bir şey yok. Gelen Türkiye Cumhuriyetinin Devlet Başkanı. Bundan dolayı insanlar cezalandırılmamalı. Irkçılık günahtır. Mesut kardeşimin açıklamaları gayet olumludur. Bende kendisiyle görüştüm, Mesut yiğit bir kardeşimiz. Bana ’Yine olsa yine yaparım’ dedi. Bardak kırıldı diye su içmeyecek miyiz? Meseleye tek tanımla bakmayın. Mesut kardeşimizin oraya gelmesi çok doğal bir şey. Bunun uzatılıp kriz haline getirilmesinin bir anlamı yok. Yaptığı o hareketten dolayı tebrik ediyoruz. Doğru yolda olduğuna da yüz de yüz inanıyoruz. Irkçılığı toptan reddediyoruz” diye konuştu.

EKİBİMİZ DE ‘BEN’ YOK, ‘BİZ’ ANLAYIŞI VAR

Uzun bir serüvenden geldiklerini belirten Hamza Yerlikaya, “Belki daha farklı alanda daha farklı hayatımız olacak. Fakat bugün itibariyle Cumhurbaşkanımızın takdiriyle burada başladık. Bizim spora farklı yönleriyle uzun yıllar hizmet etme şansımız oldu. Mecliste çalışma dönemimiz oldu. Buradaki temel hedefimiz sporu daha iyi yerlere taşıyabilmek. Sporda Cumhurbaşkanımızın bize çizmiş olduğu bu uğurda reformlar yapabilmek. Kapılarımızı bugün itibariyle herkese açtık. Burası bütün sporcularımızın evidir. Hiç kimse yabancı gibi davranmasın. Felsefemiz bunun üzerine kurulu. Ekip anlayışı içerisinde ‘ben’ yok, ‘biz’ duygusuyla hayırlı hizmet etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

#Hamza Yerlikaya
#Mesut Özil
6 yıl önce