|

Mesut Almanya’yı bırakabilir

Almanya’nın efsanevi futbolcularından ve fahri kaptanlığını yapan Lothar Matthaus, Türk asıllı yıldız futbolcu Mesut Özil’in Dünya Kupası’nın ardından milli takımı bırakabileceğini söyledi. Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Londra’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettikten sonra linç girişimine maruz kalmış ve maçlarda ıslıklanmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:03 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mesut Özil
Mesut Özil

Almanya’nın fahri kaptanı unvanına sahip olan Lothar Matthaus, Dünya Kupası’ndan sonra Mesut Özil’in milli takımı bırakabileceğini iddia etti. Alman spor adamı, Bild gazetesindeki yorumunda Almanya Milli Takımı için, “Kalp yok, sevinç yok tutku yok” eleştirisinde bulundu. Matthaus, Meksika maçında Mesut Özil’in milli formayı severek giymediğini, takım oyunu isteği olmadığını ve kalpten oynamadığını söyledi. Lothar Matthaus, aynı zamanda Dünya Kupası’ndan sonra Mesut’un milli takımı bırakabileceğini de iddia etti.

Almanya Milli Takımı’nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil ise Rusya’da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası’nda F Grubu’ndaki ilk maçlarında Meksika’ya 1-0 mağlup olmalarının ardından cumartesi günü Soçi’de oynayacakları İsveç karşılaşmasının kendileri için final havasında olacağını belirtti. Mesut Özil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meksika maçında takım olarak hatalar yaptıkları öz eleştirisinde bulunarak, “Artık daha iyi olmak zorundayız. Önümüzde final kadar değerli bir İsveç maçı var. Bu maçı kazanıp gerçek Almanya’yı herkese göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.


MEKSİKA MAÇINDAN SONRA ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ

Londra’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirdikleri için Almanya’da linç girişimine uğrayan Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Dünya Kupası öncesi Almanya’nın Suudi Arabistan ile oynadığı hazırlık maçında da ıslıklanarak protesto edilmişlerdi. Dünya Kupası grup ilk maçında kaybedilen Meksika maçı sonrasında da takımın en çok eleştirilen isimlerinden olan Mesut’un bu karşılaşma sonrası yakınlarına ne İlkay’ın ne de kendisinin asla böyle bir muameleyi hak etmediğini söylediği ve bu durumdan oldukça mutsuz olduğunu dile getirdiği öğrenildi.

İlkay’dan anlamlı davranış

Almanya Milli Takımı’nın Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan, yine örnek bir davranışa imza atarak memleketi Balıkesir’in Dursunbey ilçesine engelli taşıma aracı hediye etti. Memleketi Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde belediyenin engellilere yönelik başlattığı ‘Hayatı paylaşmak için engel yok’ projesine destek veren ünlü futbolcunun anne ve babası, şubat ayında İlkay’ın sözünü verdiği engelli taşıma aracını tam donanımlı olarak Dursunbey Belediyesine teslim ettiler. Aracı inceleyen Gündoğan ailesi, aracın teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. Aracın anahtarını Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a teslim eden futbolcunun annesi Ayten Gündoğan, aracın hayırlı hizmetlerde kullanılacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Başkan Bahçavan ise, “Ayten hanım ve İrfan bey bizlere engellilere yönelik hizmetlerimizde kullanacağımız aracın anahtarını teslim etti. Bu projede, ilçemizdeki yaklaşık 1300 engelli vatandaşımız için böyle bir araç düşünmüştük. Bizi kırmadıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

#Mesut Özil
#Almanya
#Türkiye
6 yıl önce