|

Milli formayı hak ediyorum

Trabzonspor’un golcü futbolcusu Nwakaeme, bordo-mavili forma altında gösterdiği performansla Nijerya Milli Takımı’na çağrılmak için bir şansı hak ettiğine inandığını söyledi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 9/04/2019 Salı
Güncelleme: 03:57 - 9/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Nwakaeme, bu sezon Trabzonspor formasıyla ligde çıktığı 20 maçta 9 gol atıp, 4 de asist yaptı.
Nwakaeme, bu sezon Trabzonspor formasıyla ligde çıktığı 20 maçta 9 gol atıp, 4 de asist yaptı.

Trabzonspor formasıyla iyi bir performans sergileyen ve son dönemde attığı gollerle takımına önemli katkı sağlayan Anthony Nwakaeme, BBC’ye açıklamalarda bulundu. Avrupa liglerinde forma giyebilmek için Çin’den gelen önemli teklifleri elinin tersiyle ittiği belirtilen 30 yaşındaki futbolcu, “Nijerya için oynama şansım oldu. Ancak 1 maçlık performansım, milli takımda her zaman ismimin yazılması için yeterli olmadı. Bu futbol ve bazen işler ne kadar zor olursa olsun her zaman planlandığı gibi sonuçlanmıyor. Diğer oyuncuların ilk maçlarının ardından başka şansları oldu. Ancak ben kendimi kanıtlamak için başka fırsat bulamadım. Başka bir şansı hak ediyorum ve 1 maçlık performans, benim uluslararası kariyerimde belirleyici olmamalı” diye konuştu.

BAŞKA ÜLKEDE OYNASAM FARKLI OLURDU

Nijerya Milli Takımı’nda forma giymek istediğini yineleyen Nwakaeme, “Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya gibi ülkelerin liglerinde forma giysem belki durum daha farklı olurdu. Belki bu ülkelere göre büyük bir ligde oynamıyorum ve teknik adamların dikkatini çekmiyorum. Türkiye’deki hayatımdan memnunum ve ülkeyi seviyorum. Ülkem için iyi bir şans ortaya çıkarsa hazırım. Ancak çıkmazsa da kulübümde mutlu olmaya devam edeceğim. Nijerya Milli Takımı’nın formasını giymek benim çocukluk hayalim. Kadroya çağrılmazsam da, çağrılanları desteklemeye devam edeceğim” dedi. Nijerya Milli Takımı’na 5 kez çağırılan Nwakaeme, sadece 1 kez, 10 Kasım 2017’de Cezayir’e 3-0 yenildikleri oynamış ve 71 dakikada yerini Onyekuru’ya bırakmıştı.

  • Fırtına gençlerin değeri yükseldi
  • Süper Lig’de altyapısından yetiştirdiği futbolculara en çok forma şansı veren Trabzonspor’da altyapıdan yetişen futbolcuların değeri arttı. Abdulkadir Parmak’ın değeri 50 bin Euro’dan 1 milyon 250 bin Euro’ya çıkarken, Hüseyin Türkmen’in 600 bin Euro olan değeri 1 milyon 250 bin Euro oldu. Genç kaleci Arda Akbulut ise 50 bin Euro olan değerini 250 bin Euro’ya yükseltti.
  • Abdülkadir Ömür rekorunun peşinde
  • Trabzonspor’un altyapısından yetişen Abdülkadir Ömür, bu sezon tüm kulvarlarda 2 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. 32 maçta 3 gol ve 6 asistlik performans ortaya koyduğu 2017-18 sezonuna bu yıl 25 maç sonunda yaklaşan 19 yaşındaki oyuncu, kalan 7 haftada 2 gol veya asist üretmesi durumunda A takım düzeyinde skora en çok katkı sağladığı sezona ulaşacak.

#​Trabzonspor
#Anthony Nwakaeme
5 yıl önce