|

Milli karatecilerden 2 altın madalya

Sırbistan’da yapılan 44. Uluslararası Golden Belt Karate Turnuvası’na katılan milli sporcularımız Burak Uygur ve Erman Eltemur, altın madalya kazandı.

Yeni Şafak
15:18 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:35 - 20/04/2015 Pazartesi
IHA

Sırbistan'ın köklü turnuvalarından olan ve bu yıl 44.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Golden Belt Karate Turnuvası'na katılan milli sporcularımız, ülkemizi başarıyla temsil ederek 2 altın madalya kazanma başarısı gösterdiler.



Ümit, genç, 21 yaş altı ve büyükler kategorilerinde gerçekleşen organizasyonda milli takımımız, 5 sporcuyla tatamiye çıktı. Büyükler kategorisinde katılım gösterdiğimiz organizasyonda milli takımımız, Uğur Aktaş, Ziya Yaşar, Aykut Usta Burak Uygur ve Erman Eltemur ile ülkemizi temsil etti.



Büyükler 67 kiloda Avrupa ikincisi unvanı ile tatamiye çıkan Burak Uygur, ilk turda Makedon rakibini 4-0, ikinci turda Bosnalı rakibini 2-0, üçüncü turda da Avusturyalı rakibini 5-0 yenerek grup finaline yükseldi. Sırp rakibini 2-0 ile geçerek adını finale yazdıran sporcumuz, altın madalya mücadelesinde karşılaştığı Bosnalı rakibini 1-0 mağlup ederek kürsünün zirvesine çıktı.


75 kilodaki temsilcimiz Erman Eltemur ise sırasıyla; Bosnalı rakibini 2-0, Hırvat rakibini 4-0, Fransız rakibini de 7-1 yenerek finale kaldı. Hırvat rakibi karşısında verdiği final mücadelesini 1-0 kazanan genç yıldızımız, altın madalyayı boynuna astı.

#karate
#madalya
#sırbistan
#Burak Uygur
#Erman Eltemur
9 yıl önce