|

Modeste’yi alsak FIFA’lık olacaktık

G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz, Gomis’in gidiş kararının teknik heyete ait olduğunu belirtirken, Modeste transferinde önemli bir risk gördüklerini ve ocak ayında tekrar gündeme alabileceklerini söyledi.

Umut Yılmaz
04:00 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:01 - 5/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı. TRT Spor’un sorularını yanıtlayan Cengiz, “Benim en büyük silahım, en büyük güvencem, açıklık, samimiyet ve şeffaflık. Taraftar bana çok destek verdi. Bir forvet transferi olmadı diye, döviz kurunun artışı unutuldu, Amerika’nın presi unutuldu, forvet ana konu oldu. Attığımız her adımda UEFA ile görüşüyoruz” dedi. Emre Akbaba’yı ilk istediklerinde Alanyaspor’un 7 milyon Euro istediğini belirten G.Saray Başkanı, “Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için 3 milyon Euro’ya kadar da düştüler. Bir rakibimizin 4.5 milyon euroluk teklifte bulunduğunu söylediler. Taraftarın baskısı sonrası biz de fiyat yükselttik ve 4 milyon Euro’ya aldık” diye konuştu.

GOMİS’İN GİTMESİ TEKNİK HEYET KARARI

Gomis’in menajerinin, ‘Ya sözleşmeye zam yapın ya da sözleşmeyi uzatın’ dediğini belirten Cengiz, “Gitmeyi isteyenler onlardı. Teknik heyet de G.Saray’ın çıkarları neyse ona göre hareket eder” dedi. Gomis’in gitmesinden sonra Modeste’nin Florya’ya geldiğini öğrendiğini belirten G.Saray Başkanı, “Hukuki sorun olduğunu duyunca hemen müdahale ettim. 2 sözleşme yapmış. Bir hizmet, bir de imaj sözleşmesi. Bizim için 25-30 milyonluk (Euro) tehlike vardı. Daha önce Türkiye’den 2, Rusya’dan ve Almanya’dan birer kulübün ilgilendiğini gördük. Bunlar imzalamamış. Çin kulübünden bize mail geldi. ‘Modeste’yi idmana çıkardığınız anda sizi FIFA’ya şikayet edeceğiz’ deniyordu. Modeste riskini alamadık. Alsaydık Şampiyonlar Ligi’nde oynayacaktı. TFF ile Modeste konusunu görüştük. Modeste, Ocak ayında neden olmasın? Hayırlısı. Geçen sezon Gomis’siz 3 maçı da kazandık ayrıca” şeklinde konuştu.

HAYALLER VAN PERSIE; GERÇEKLER TAM TERSİ

Taraftarın forvet almadıkları için eleştirilerini normal bulan Cengiz, “Taraftar ‘forvet yok, 0 puanla çıkarsın” diyor ya, biz planlarımızı en kötüye göre yaparız. İyisi gelirse, şükrederiz. 0 puan üzerinden yaptığımız puantajdan bize gelecek gelir 40 milyon Euro, harika. UEFA’dan ayın 21’inde 10 milyon Euro geliyor. Toplam 55 milyon Euro. G.Saray camiası 1-1,5 yıl dayanırsa, salaha ulaşacaktır. Muhammed Salah değil, kurtuluşa ulaşacaktır. Hayaller Robin van Persie, gerçekler tam tersi olabiliyor” ifadelerini kullandı.

UEFA’ya 21 kişilik liste

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Rusya’nın Lokomotiv Moskova, Portekiz’in Porto ve Almanya’nın Schalke takımlarıyla yapacağı karşılaşmalar için oyuncu listesini UEFA’ya bildirdi. UEFA ile yapılan finansal fair-play anlaşması gereği 25 kişilik kadro hakkının 21’ini kullanıldı. Nihai kadroda şu futbolcular yer aldı: Kaleciler: Muslera, İsmail Çipe. Defans: Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Linnes, Ömer Bayram, Nagatomo. Orta saha: Selçuk, Belhanda, Donk, Ndiaye, Emre Akbaba, Fernando, Feghouli, Rodrigues. Forvet: Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Onyekuru, Muğdat Çelik.


Forvete Onyekuru çözümü

Geçen sezon Süper Lig’de ağları 29 kez havalandırarak gol kralı olan Fransız forveti Bafetimbi Gomis’i satan ve transfer dönemini kadrosunu bir forvetle takviye edemeden kapatan Galatasaray’da teknik heyet, elindeki oyunculardan alternatif üretme arayışlarına hız verdi. İlk etapta bu bölgeye direkt forvet oynayan Eren Derdiyok’u düşünen sarı-kırmızılıların teknik heyeti, oyuncusuz yetersiz kalması üzerine Henry Onyekuru’ya şans tanımaya karar verdi. Asıl mevkisi sol kanat olan 21 yaşındaki yıldız, forvette de oynayabiliyor. Oyuncunun tek eksiği boy ve fizik açıdan zayıf olması. Ancak hızı ve oyun zekasıyla bunu kapatabileceği belirtiliyor.

BURAK YILMAZ ÖRNEĞİ

Onyekuru’nun bu konudaki örneği ise Burak Yılmaz olacak. Kanat olarak parlayan milli futbolcu, forvete geçince başarılı olmuş ve Süper Lig’de iki kez gol krallığı yaşamıştı. Galatasaray’da forma giydiği 4 maçta 2 kez fileleri havalandıran Onyekuru, golü koklama ve gol yollarına girme konusunda oldukça başarılı bir isim. Premier Lig ekibi Everton’dan kiralanan Nijeryalı oyuncu, ligin ilk 4 haftasında bütün maçlara 11’de başlarken 338 dakika sahada kaldı.

FEGHOULİ İLE YENİ SAYFA

G.Saray’ın gönderemediği ve teknik ekibin 4 lig maçında 11’e almadığı Sofiane Feghouli’yi kazanmak adına kendisiyle milli takımdan döndükten sonra toplantı yapılacak. Cezayir Milli Takımı’nın kampında bulunan oyuncu, durumuyla ilgili bir soruya, “Bu sezon iddialıyım. Harika bir sezon geçirmek istiyorum” yanıtını verdi.


Rodrigues’e ek zam

Galatasaray Kulübü, futbolcusu Garry Rodrigues’in yıllık ücretine zam yaptı. Sarı-kırmızılı kulüp, 27 yaşındaki futbolcunun sezonluk 1 milyon 350 bin Euro olan sabit ücretini 1 milyon 900 bin Euro’ya çıkardı. Bu arada Galatasaray’da milli arayla birlikte oyunculara 3 gün izin verilirken, sakatlıktan yeni kurtulan Rodrigues, tesislere gelerek çalıştı.

Moskova’da sakatlık şoku

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde grupta oynayacağı ilk rakip olan Lokomotiv Moskova, Rusya Premier Lig’in 6. haftasında deplasmanda Krasnodar’a 2-1 yenildi. Bu maçta Rus ekibinin sol beki Maciej Rybus ise sakatlandı. 29 yaşındaki futbolcu, Krasnodar maçında yaşadığı sakatlığın ardından 2 hafta sahalardan uzak kalacak. Polonya Milli Takımı kadrosundan da çıkarılan Rybus’un Galatasaray maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor.

#Galatasaray
#UEFa
#FİFA
6 yıl önce