|

Francisco Montero neden gözlük takıyor? İşte nedeni

Beşiktaş'ın yeni transferi İspanyol stoper Francisco Montero'nun maçlarda taktığı gözlük merak konusu oldu. 21 yaşındaki futbolcunun neden gözlük taktığı da ortaya çıktı.

14:39 - 1/09/2020 Salı
Güncelleme: 16:42 - 1/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Francisco Montero'nun Transfermarkt'taki güncel piyasa değeri 6.7 milyon euro
Francisco Montero'nun Transfermarkt'taki güncel piyasa değeri 6.7 milyon euro

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Atletico Madrid forması giyen Francisco Montero’yu bir yıllığına kiraladı. İstanbul'a gelen oyuncu, sağlık kontrollerinin ardından kendisini siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imzayı atacak.

Atletico Madrid altyapısında yetişti

İspanya Ümit Milli Takımı formasını da giymeye başlayan genç futbolcu, 1.85 boyunda ve sol ayağını kullanıyor. Atletico Madrid altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon gelişmesi için Deportivo’ya kiralanan Montero, ligde 30, Kral Kupası’nda da 1 mücadelede sahaya çıktı.

Maçlara gözlükle çıkıyor

İspanyol futbolcunun maçlarda ve idmanlarda neden gözlük taktığı merak konusu oldu. Genç oyuncunun 'Retina dekolmanı' olarak bilinen retinadaki yırtılma nedeniyle daha önce ameliyat edildiği ve bu nedenle tedbir amacıyla maçlara özel gözlükle çıktığı öğrenildi.


Edgar Davids gibi

Francisco Montero için taktığı gözlük nedeniyle Hollandalı efsane futbolcu Edgar Davids benzetmeleri yapılıyor. Davids de 'glukom' rahatsızlığı nedeniyle maçlara gözlükle çıkıyordu.

Retina dekolmanı nedir?

Retina dekolmanı, göz küresinin içini kaplayan ve görmeyi sağlayan sinir hücrelerinin oluşturduğu retina dokusunun bitişik olduğu besleyici dokudan ayrılmasıdır. Genellikle ani gelişir. Retina dekolmanı kısa sürede tedavi edilmezse, oksijensiz ve besinsiz kalan sinir hücreleri görme fonksiyonunu ve canlılığını kaybeder, kalıcı körlük meydana gelir.

#Francisco Montero
#Beşiktaş
4 yıl önce