|

Mücadelemiz F.Bahçe’ye yakışmalı

Fenerbahçe kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal, takımla birlikte toplantı yaparak herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade ederken, uyum sürecinin sancılı geçtiğini ancak bu durumdan güçlenerek çıkacaklarını kaydettiler.

Ergün Balcı
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:13 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe,  Dinamo Zagreb ve Beşiktaş derbisine moralli çıkmak.
Fenerbahçe, Dinamo Zagreb ve Beşiktaş derbisine moralli çıkmak.

Fenerbahçe’de takım kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal takım arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaparak sezonun ilk 4 haftasında yaşadıkları kötü gidişatı masaya yatırdı. Toplantıda, oyuncular herkesin daha fazla sorumluluk alması gerektiği yönünde görüş birliğine vardı. Takım kaptanı Mehmet Topal “Yeni bir takımız, uyum süreci sancılı geçti, ancak bu durumdan güçlenerek çıkacağız. Bundan sonra oynayacağımız maçlarda Fenerbahçe’ye yakışır mücadeleyi yapacağız” ifadelerini kullandı. Tecrübeli kaleci Volkan Demirel de geride kalan haftalarda hem bireysel hem de takım olarak iyi olmadıklarını belirtirken, “Fenerbahçe’nin ismine yakışır futbolu bir türlü sahaya koyamıyoruz. Fenerbahçe gibi bir takımda bu durum böyle devam edemez. Sergileyeceğimiz doğru futbolla, daha iyi oynayarak taraftarlarımızı mutlu etmek zorundayız. İşimizi doğru yaparsak başarıya ulaşırız, daha fazla çaba göstermeliyiz. Fenerbahçe’ye ve kendimize yakışan mücadeleyi ortaya koymalıyız” şeklinde görüşlerini dile getirdi. Takım arkadaşları da iki kaptanın görüşlerine katılarak bu haftadan itibaren bambaşka bir görüntü ortaya koyacaklarının sözünü verdi.

Benzia yedek, Jailson 11’de

Ligin ilk 4 haftasında 3 yenilgi alan F.Bahçe’de tek hedef Konyaspor maçında sahadan galibiyetle ayrılarak Dinamo Zagreb ve Beşiktaş derbisine moralli çıkmak. Savunmada Skrtel’in yanında Reyes’e görev vermesi beklenen teknik direktör Phillip Cocu’nun beklerde ise Şener ve Hasan Ali’den vazgeçmeyeceği öğrenildi. Orta sahada Mehmet Topal-Jailson ikilisine görev vermesi beklenen Cocu, önlerinde ise Eljif Elmas’a şans tanıyacak. Hollandalı teknik adamın, takımla çok fazla antrenman şansı bulamayan Benzia’yı yedek soyunduracağı ve ilerleyen bölümlerde kullanacağı gelen haberler arasında. Cocu’nun kanatlarda Aatif ile Ayew’e görev verirken, ileri uçta ise Cezayirli golcü İslam Slimani ile maça başlaması bekleniyor.


Jahovic, Yatabare ve Fofano tehlikeli

F.Bahçe teknik heyeti, ligde pazartesi günü yapacakları Atiker Konyaspor maçında rakibin etkili hücum silahları Jahovic, Yatabare ve Fofana’ya önlem alacak. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Phillip Cocu, bu 3 oyuncunun defans arkası koşularını iyi yaptığını ve rakibin en önemli silahının orta sahada kazanacağı toplarla etkili kontra ataklar olacağını belirlerken, futbolcularından savunmada ekstra dikkatli olmalarını istedi. Hollandalı teknik adam oyuncularından topu kanatlara açarak hızlı ve isabetli paslaşmalarını istedi. Sarı-lacivertlilerin, rakip sahada pres yaparak Konya’nın oyun kurmasına izin vermemeyi de planladığı ifade edildi. Cocu’nun, takımdan sabırlı futbol istediği de kaydedildi.

  • Dinamo Zagreb maçı öncesi stat belirsizliği
  • F.Bahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde 20 Eylül’de Dinamo Zagreb ile deplasmanda oyanacağı maç öncesi stat belirsizliği yaşanıyor. Dinamo Zagreb’in maçlarını oynadığı Maksimir Stadı’nda yaşanan sorunlar nedeniyle UEFA Avrupa Ligi maçlarının Rijeka’da oynanması söz konusu. Zagreb Belediye Başkanı Milan Bandi, statla ilgili sorunları çözeceklerini açıklamış olsa da Fenerbahçe karşılaşması öncesi belirsizlik sürüyor.
Ozan Tufan kadro dışı

Sarı-lacivertli takım, ligde sezonunun ilk yarısı için 28 kişilik kadrosunu Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi. Ozan Tufan, Carlos Kameni, Berke Özer ve Ferdi Kadıoğlu yer almadı. Nabil Dirar ise listeye girdi. Statüye göre Berke ve Ferdi, 21 yaş altında oldukları için kadroya yazılmasa da maçlarda oynayabilecek.

#Fenerbahçe
#Volkan Demirel
6 yıl önce