|

Nefes kestiler

Süper Lig’de 23. haftanın ilk derbi maçında Beşiktaş, Trabzonspor’u ağırladı. Yüksek tempoyla oynanan karşılaşmada, ezeli rakipler kıran kırana mücadele etmesine rağmen yenişemedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 23/02/2020 Pazar
Güncelleme: 04:33 - 23/02/2020 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş - Trabzonspor
Beşiktaş - Trabzonspor

Süper Lig’in 23. haftasının kritik maçında karşı karşıya gelen Beşiktaş’la Trabzonspor sahadan beraberlikle ayrıldı: 2-2. İki takımın da öne geçtiği maçta bordo-mavililerin gollerini Sörloth (2) kaydederken, siyah-beyazlıların sayıları Boateng ve Vida’dan geldi. Bordo-mavililer bu sonucun ardından ligde 6 maç sonra sahadan 3 puanla ayrılamamanın üzüntüsünü yaşamasına rağmen liderliği bırakmadı. Birçok pozisyonda kaleci Uğurcan’a takılan siyah-beyazlılar ise kendi sahasında yaşadığı beraberlikle zirve yarışına yaklaşma fırsatını kaçırdı. 5. dakikada Ndiaye’nin orta alandan gönderdiği pasla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Sörloth’un arka direğe doğru yerden gönderdiği sert şut Karius’u mağlup etti: 0-1. 26’da Gökhan’ın altı pasa yakın bölgeden yaptığı kafa vuruşunu Uğurcan harika bir refleksle kornere çeldi. 45’te Atiba’nın pasıyla topla buluşan Boateng’in ceza alanında sol çaprazdan çektiği sert şutu Uğurcan ters köşeden kornere çeldi. 57’de sol kanatta Pereira’yı ekarte eden Burak’ın ön direğe doğru yaptığı sert ortaya hareketlenen Boateng’in dokunuşu skoru eşitledi: 1-1. 64’te sağ kanattan Caner’in kullandığı köşe vuruşu sonrası Boateng’in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşu ters köşeden direğe çarptı. Dönen topta Ruiz’in vuruşunu Uğurcan’ın çelmesine rağmen topu önünde bulan Vida, takımını öne geçirdi: 2-1. 90+1’de hızlı gelişen Trabzonspor atağında Ekuban’ın sağ kanattan içeriye doğru yerden yaptığı sert ortayı iyi kovalayan Sörloth arka direkte skoru belirledi: 2-2.

Karius: Uğurcan çok iyiydi

Beşiktaş’ın kalecisi Karius, ligdeki en iyi maçlarını oynamalarına rağmen galip gelemedikleri için üzüldüklerini belirterek, “İki pozisyona da dikkat eksikliği diyebilirsiniz, kalemizde golü gördük. 4-1, 5-1 bitebilirdi. Uğurcan çok iyi kurtarışlar yaptı, kabul etmek gerekiyor. Bazı pozisyonlar vardır, o bitirici işlerde çok kararlı davranırsanız kaleciye şans bırakmazsınız. Bunu tırnak içinde öldürücü içgüdü diyebilirsiniz. Onların attığı gollere baktığınızda çok fazla pozisyona girmediler ama bu içgüdü anlamında bizden yukarıda kaldıklarının göstergesi. Belki de bu yüzden ligin zirvesine çıkabildiler” dedi.

Son düdüğe kadar mücadele ediyoruz

Son dakika golüyle sahadan bir puanla ayrılan ve zirve yarışında kritik bir maçı kaybetmeyen Trabzonspor’da teknik direktör Hüseyin Çimşir, 1 puanın sevindirici olduğunu söyledi. Son düdüğe kadar mücadelenin içinde olduklarını söyleyen Genç teknik adam, “Maçın geneline bakıldığında 1 puan sevindirici. Maç başında da söylemiştim. Beşiktaş topa en çok sahip olan takımlarından biri. Biz topu kazandıktan sonra çok çabuk kaybettik. Golü bulduktan sonra daha çok topu tutmalıydık. Top kazanıp hızlı çıkmak istedik ancak olmadı. İkinci yarı çok ciddi bir baskıları oldu 2 gol yedik. Değiştiğimiz oyuncularla beraber son dakikada golü bulduk. 1 puan önemliydi. Bu duruma mücadeleyle geldik. İlk düdükten son düdüğe kadar bu mücadelenin içerisindeyiz. Bazen algılar oluşturuluyor ama biz emeğimizle puan aldık. Eksikliklerimizi gidererek yola devam etmeye çalışacağız. Maçı bırakmamak çok önemli. Bir dakikada 2 gol olabiliyor. Pes etmeden sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah hedeflerimize ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu tribünde
  • Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi. Kasapoğlu, protokol tribününden karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile takip etti. Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, Trabzonspor maçında takımlarına büyük destek verdi. Siyah-beyazlılar, Vodafone Park tribünlerin tamamen doldurdu.
Yarışta olduğumuz söylenemez

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor beraberliğiyle şampiyonluk şanslarının zora girdiğini belirterek, “Çok iyi işler yaptık ama böyle maçlarda yakaladığını atacaksın. Bir an önce gelecek sezonun planlamasına ve kadromuza bakmak istiyoruz” dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor beraberliğinin ardından zirve şanslarının zora girdiğini söyledi. 47 yaşındaki teknik adam, “Aldığımız beraberlikle şu anda lig yarışının içinde olduğumuz söylenemez. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok iyi işler yaptılar. Ama böyle bir maçta rakibin kalemize gelmediği maçta yakaladıklarını atacaksın. İnanılmaz goller kaçırdık. Her şeye rağmen bizim açımızdan pozitif bir maçtı. Ligin sonu için nerede bitirebiliyorsak orada bitireceğiz elbette. Takım net şekilde kazanmak için oynuyor ve bunu gösteriyor da. Rahat kazanmamız gereken maçtı ama her şey her zaman istediğiniz gibi olmuyor” ifadelerini kullandı. Yeni sezon için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü, “Ufak tefek problemlerimiz var. Tabi sezonu en iyi şekilde bitirip bir an önce gelecek sezon planlamasına ve kadromuza bakmak istiyoruz. Bizim kafamıza tabii bazı planlar var. Bir yapılanmaya girmemiz gerekiyor” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

1 puan almayı başardık
  • Trabzonspor’un zirve yarışındaki en büyük gol silahı olan Alexander Sörloth, Beşiktaş’ı İstanbul’da da boş geçmedi. Bu sezon 22 lig maçında 19. golünü kaydeden Norveçli golcü, sezonun ilk yarısında 4-1 biten Beşiktaş maçında da 1 gol kaydetmişti. Sörloth, bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ağlarını havalandıran ilk futbolcu unvanını korudu. Süper Lig’de attığı 19 golle, Oscar Cardozo’nun 2014-15 sezonundaki 17 gol sayısını geride bırakan 24 yaşındaki Norveçli golcü oyuncunun yeni hedefi ise Trabzonspor formasıyla 1995-96 sezonunda 25 golle krallık unvanını alan Shota Arwaledze’yi geçmek olacak. 2 gol atan Sörloth karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, “En iyi performansımızı gösterdiğimizi söyleyemeyiz. Beşiktaş baskılı başladı. Günün sonunda 1 puan almayı başardık. 2. golde inanılmaz mutluydum, çok kaliteli bir orta geldi, golü attığımda inanılmaz mutluydum” dedi.
#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Sörloth
4 yıl önce