|

Neto'da işlem tamam

Fenerbahçe, Neto için Zenit'le anlaşmaya vardı. Sarı-lacivertliler, Rus ekibine kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro, satın alma opsiyonu içinse 3 milyoın Euro ödeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 04:46 - 29/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Zenit’in Portekizli stoperi Luis Neto
Zenit’in Portekizli stoperi Luis Neto

Stoper bölgesi için Milan'ın futbolcusu Gustavo Gomez transferinde sonuç alamayan F.Bahçe, Zenit’in Portekizli stoperi Luis Neto'yu renklerine bağlıyor. Sarı-lacivertliler, Rus kulübü ile Neto için 1 milyon Euro kiralama bedeli ve 3 milyon Euro da satın alma opsiyonuyla anlaşmaya vardı. Fenerbahçe Kulübü'nden dün yapılan açıklamada, 29 yaşındaki futbolcu ve forma giydiği Rusya'nın Zenit takımıyla transfer görüşmelerinin başladığı resmen açıklandı. Portekizli stoperin, bu gece geç saatlerde İstanbul'a geleceği ve bugün sağlık kontrolünden geçeceği duyuruldu.

MİLAN'IN TALEPLERİ USANDIRDI

Stoper transferi için kadroya katmak istediği Paraguaylı stoper Gustavo Gomez ile her konuda anlaşan F.Bahçe, Milan’ın ekstra talepleri nedeniyle geri adım atarak Neto'ya yönelmişti. 26 Mayıs 1988 tarihinde Portekiz'in Varzim şehrinde doğan Luis Neto, profesyonel kariyerine 2006 yılında Varzim kulübünde başladı. 2012'de Siena'ya giden Portekizli stoper, 2013'ten beri de Zenit'te oynuyor. 14 kez Portekiz Milli Takımı formasını giyen Neto, asıl mevkisi stoper olmasına sağ bek ve defansif orta sahada da oynayabiliyor. F.Bahçe daha önce Zenit'ten Bruno Alves ve geçen ay da Giuliano'yu transfer etmişti.


Başarısız olmamızı bekleyenler yanılacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gençlerbirliği deplasmanından alınan 3 puanın ardından camiaya özgüven aşıladı. Ligin ilerleyen haftalarında daha iyi olacaklarını belirten Kocaman, “Fenerbahçe'nin başarısız olmasını bekleyenler bir kez daha yanılacak” dedi.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in ilk iki haftasında alınan beraberlikler ve UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Vardar'a da elenilmesinin ardından eleştirilerin hedefi olmuştu. Önceki gün Ankara'da Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini elde eden sarı-lacivertliler, kötü gidişata son verdi. Alınan bu galibiyetin ardından çarpıcı açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, ''Fenerbahçe'nin başarısız olmasını bekleyenler bir kez daha yanılacak'' dedi. Sarı-lacivertlilerin kaybetmesini bekleyen ve kaybettikten sonra da ağır eleştiriler yaparak takımı yıpratmak isteyen bir grup olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, ''Ligin İlerleyen zamanlarında bu takım doğruları daha fazla yapmaya çalışacak. Zor bir dönemde geldiğimi biliyorum, çok zorlukların olacağını bilerek görev aldım. Değiştirmem gereken birçok şey olduğunu biliyorum. Sabırla, doğru bildiklerimden şaşmadan yoluma devam edeceğim. Bugüne kadar futbol adına doğrudan asla vazgeçmedim, bundan sonra da asla vazgeçmeyeceğim. Sonumu hazırlayacağını bilsem de, doğru bildiğimi yapmaya devam edeceğim. Oyunun doğrularından yana bildiklerimi yapmaya devam edeceğim'' diye konuştu.

OZAN TUFAN’A TEBRİK

Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli teknik direktörü Aykut Kocaman'ın Gençlerbirliği maçı sonrasında soyunma odasında Ozan Tufan’ı performansı nedeniyle tebrik ettiği de belirtildi. Kocaman'ın, 22 yaşındaki milli futbolcusunu attığı gol ve performansı nedeniyle överken, “Taraftarların olumsuz tepkilerine sahada harika bir tepki verdin. Sahada hiçbir şekilde mücadeleden kaçmadın, şut atmaya, yine gol pozisyonuna girmeye, geriye dönüp top kesmeye çalıştın. Bir futbolcunun vermesi gereken tepki budur. Kolay bırakabileceğini düşünüyordum ama benim de beklemeyeceğim kadar olumlu bir tepki verdin. Senin olumsuz tepkilere yapman gereken Vardar ve bu maçındaki sahadaki davranış şekliydi. Aynı performansın devamını bekliyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Josef'de peşinat problemi aşılıyor

Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekibi West Bromwich Albion’un Josef de Souza için 11 milyon Euro artı 1 milyon Euro bonus olmak üzere 12 milyon Euro’luk teklifini, ödeme planı yüzünden kabul etmedi. Premier Lig temsilcisi 3.3 milyon Euro peşin, 8 milyon Euro’yu 2 yıla yayılan planla ödemek istedi. F.Bahçe yönetimi, peşinatın az, kalan ödemelerin ise 2 yıla yayılması nedeniyle teklifi kabul etmedi. F.Bahçe yönetimi, İngiliz kulübünden peşinatın artırılmasını, ödemelerin de kısa vadede yapılmasını istedi. Birçok Fenerbahçe yöneticisinin Josef için yapılan teklifin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. İngiliz kulübünün dün akşam saatlerinde peşinatı arttırdığı ve Fenerbahçe'nin de bu transfere onay verdiği bildirildi. Transferin bugün resmen açıklanması bekleniyor.


#Fenerbahçe
#Neto
#Aykut Kocaman
7 yıl önce