|

Neymar yoksa Talisca var

Brezilya medyası, kariyerinde ilk defa Brezilya Milli Takımı'na seçilen Beşiktaş'ın yıldız ismi Talisca'ya övgüler dizdi. Jornal A Tarde gazetesi, Talisca için yapılan bir yorumda, “Neymar olmazsa Talisca bir alternatif olabilir” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:04 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Brezilya medyası Beşiktaş'ın yıldız ismi Talisca'ya övgüler dizdi.
Brezilya medyası Beşiktaş'ın yıldız ismi Talisca'ya övgüler dizdi.

Kariyerinde ilk kez Brezilya Milli Takımı'na seçilen Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca'nın 2018 Dünya Kupası'nda 23 kişilik Brezilya kadrosuna girip girmeyeceği merak konusu. Brezilya basını da ilk kez seçilen Talisca'yı yakından takip ediyor. Brezilya spor medyasından Jornal A Tarde gazetesinde yer alan yorumlarda Talisca'nın Dünya Kupası şansının az olduğunu belirtirken Neymar için iyi bir alternatif olduğu vurgusu yapıldı ve ''Talisca, Rusya ve Almanya ile oynanacak hazırlık maçlarının kadrosuna çağrıldı ama asıl soru Dünya Kupası kadrosunda olup olmayacağı. 23 kişilik kadroya girebilecek mi? Neymar'ın sakatlığı nedeniyle kadroya girdi. Neymar ve Talisca'nın oyun tarzları birbirinden çok farklı. Talisca, dikine oynuyor ve inanılmaz goller atabiliyor. Oyunu açabilecek pasları da var ancak o bölgede bu işi yapan oyuncu Philippe Coutinho. Neymar olmazsa Talisca bir alternatif olabilir. Hızının olmaması bir dezavantaj ama bunu uzaktan çektiği sert şutlarla kapatıyor'' yorumları yapıldı.

MİLLİ TAKIMDA DAHA ÇOK İŞ GÖRÜR

Talisca'nın paslarının çok tehlikeli olduğu belirtilen haberde, ''Beşiktaş'ın Bayern Münih'e 3-1 yenildiği maçta Talisca'yı izledik. Oyuna sonradan girdi ve girmesinin ardından takımın formasyonu değişti. İki Bayernli oyuncu Talisca'yı marke ediyordu. Sürekli yatay paslar attı ve oyunu açtı. Bu paslar Bayern için bir tehdit olmadı ama daha iyi oyuncularla birlikte oynarken mesela Brezilya-Rusya maçında bu paslar takımın işine yarayabilir'' şeklinde konuştu. Talisca'nın milli takım kampında attığı goller de dikkat çekti ve övgülere konu oldu.


Kartal gol atmayı unuttu

Bu sezon 47 gol atan Beşiktaş, gollü galibiyetler almakta zorlandı. Siyah-beyazlılar, şu ana dek 5 maçta 3 ve üzerinde gol attı. Göztepe ve F.Bahçe'yi 3-1'lik skorlarla geçen Beşiktaş, G.Saray'a da 3-0'lık üstünlük sağladı. Beşiktaş, Osmanlıspor'u 5-1, Karabükspor'u 5-0 yenerek taraftarlarına gollü galibiyet hediye etti. Bu sezonki 3 maçı gol atamadan tamamlayan siyah-beyazlılar, 8 maçta bir, 10 mücadelede de 2 gol kaydetti. Geçen sezon 26 maçta 50 gol kaydeden Beşiktaş, 7 mücadeleyi 3 ve üzerinde goller atarak kazanmayı bildi. Söz konusu sezonda Karabükspor ile Akhisarspor'u 3-1'le geçen siyah-beyazlılar, Antalyaspor ve Gençlerbirliği'ni de 3-0 yendi. Alanyaspor'u iki maçta 4-1'lik skorlarla yenen Beşiktaş, Konyaspor'a da 5-1 üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar geçen sezon sadece 2 maçta gol atmayı başaramazken, 9 mücadeleyi bir, 8 karşılaşmayı 2 gol atarak tamamlamıştı.


Oğuzhan'a taraftar desteği

Siyah-beyazlı taraftarlardan Beşiktaş'ın kaptanı Oğuzhan Özyakup'a destek geldi. Süper Lig'de hız kesmeden devam eden şampiyonluk yarışında siyah-beyazlı taraftarlar kaptan Oğuzhan 'a destek tweetleri atarak, "Henüz hiçbir şey bitmedi, kaptan takımı ayağa kaldır" ifadelerini kullandılar. Oğuzhan da taraftarın mesajlarına kayıtsız kalmadı ve sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Saat tam 19.03'te Galatasaray derbisinden bir görsel paylaşan kaptan Oğuzhan, Babel, Tosic ve kendisinin gol sevincinde yer aldığı fotoğrafı yayınladı.

#Beşiktaş
#süper Lig
#Talisca
6 yıl önce