|

Oğuzhan'dan 4 yıllık imza

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Beşiktaş Kaptanı Oğuzhan Özyakup, kendisini 4 yıllığına yeniden siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atarak yuvada kaldı. Senelik 2.5 milyon Euro alacak olan 25 yaşındaki futbolcunun yeni mukavelesinin kulüp tarafından açıklanması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:10 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yıldız futbolcu, kendisini 4 yıllığına Beşiktaş'a bağlayan sözleşmeye imza attı
Yıldız futbolcu, kendisini 4 yıllığına Beşiktaş'a bağlayan sözleşmeye imza attı

Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup'tan sonunda müjdeli haber geldi. Siyah-beyazlı kulüple olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan yıldız futbolcu, kendisini 4 yıllığına Beşiktaş'a bağlayan sözleşmeye imza attı ve yuvada kaldı. 2012-2013 sezonunun başında İngiliz ekibi Arsenal'den Beşiktaş'a transfer olan Oğuzhan, 6 sezondur siyah-beyazlı formayı giyiyor. Beşiktaş forması altında son 2 sezonda şampiyonluk yaşayan 25 yaşındaki futbolcu, özellikle teknik direktör Şenol Güneş'le birlikte yükselişe geçti. 2015-16 ve 2016-17 sezonlarındaki şampiyonluklarda önemli katkı yapan milli futbolcu, bu süreçte Beşiktaş'ta kaptanlığa kadar yükseldi. Sözleşmesi önümüzdeki haziran ayında bitecek olan Oğuzhan'ın sözleşme yenilip yenilemeyeceği ise merak konusuydu. Bir başka orta saha oynucusu olan Tolgay Arslan'la 4 yıllık sözleşme uzatan Beşiktaş, kaptanı Oğuzhan'da da mutlu sona ulaştı. Beşiktaş, B.Münih maçı öncesinde hiçbir futbolcunun kafasının karışık olmasını istemiyor. Kaptan, yıllığı 2.5 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşmeye imza attı. Oğuzhan'ın sözleşmesi Beşiktaş'ın kasasında dururken, siyah-beyazlı kulübün 31 Mayıs'a kadar sözleşmeyi duyurma süresi bulunuyor.

FENERBAHÇE DEVREYE GİRDİ

Oğuzhan'ın sözleşmesi 30 Haziran 2018'de sona erdiği için talipleri de oyuncu için nabız yokluyordu. Serbest kalmasına 6 aydan az süre olduğu için transfer görüşmesi yapmasında herhangi bir engel olmayan milli futbolcu için, Beşiktaş'ın ezeli rakibi Fenerbahçe de devreye girdi. Menajeri aracılığıyla milli futbolcuya ulaşan sarı-lacivertli kulüp, Oğuzhan'a seneliği 3 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme önerdi. Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmeyen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, Beşiktaş'ın yeni sözleşme teklifine "Evet" dedi ve imzayı attı. Öte yandan İngiliz ekipleri Arsenal ve Chelsea'nin de Oğuzhan'ı takip etitği, ancak kulübe ulaşan resmi bir teklifin olmadığı öğrenildi. O nedenle, Arsenal'in de süreci yakından takip ettiği belirtildi.

  • CENK GİBİ OLABİLİRSİN
  • Beşiktaş'la sözleşme yenilen Oğuzhan'la bir görüşme yapan siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, kaptana olan inancını ve güvenini dile getirdi. Oğuzhan'ın görünenden çok daha kaliteli bir futbolcu olduğunu ifade eden Orman, “Önünde Cenk örneği var. Bir kaç yılda çok büyük aşama kaydetti ve Premier Lig'e transfer oldu. Demek ki isteyince ve çalışınca her şey oluyormuş. Sen bizim evladımızsın ama senin de Cenk gibi Avrupa'ya açılmanı isterim. Daha fazla çalış ve sen de İngiltere'ye git” dedi. Oğuzhan, bu sezon 27 maçta forma giyerken henüz gol atma başarısı gösteremedi.
TFV ödüllerine Beşiktaş damgası

Türkiye Futbol Vakfı tarafından düzenlenen "2017 Türkiye Futbol Vakfı Ödülleri" sahiplerini bulurken, Beşiktaş damga vurdu. Ödül törenine Türkiye Futbol Vakfı Başkanı Engin Verel, eski UEFA Asbaşkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve futbolcular katıldı. Jüri oylarının neticesinde ödül alan isimler şöyle:

En İyi Kaleci: Fabricio Agosto Ramirez (Beşiktaş), En İyi Defans Oyuncusu: Dusco Tosic (Beşiktaş), En İyi Orta saha Oyuncusu Emre Belözoğlu: Medipol Başakşehir, En İyi Forvet Oyuncusu: Vagner Love (A.Alanya-Beşiktaş), En İyi Teknik Direktör: Şenol Güneş (Beşiktaş), En İyi Hakem: Fırat Aydınus, Jüri Özel Ödülü: Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı.


Gol atmak benim işim

Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Vagner Love, taraftarlarla bir araya geldiği imza günü öncesinde açıklamalarda bulundu. Vodafone Park'ta bulunan Kartal Yuvası'nda taraftarlara imza dağıtan ve fotoğraf çektiren Love, kendisine gösterilen ilgi için, "Bu sevgiyi, ilgiyi en iyi şekilde cevaplamak istiyorum. Tüm sevgillere de güzel bir 14 Şubat diliyorum. Beşiktaş’ta çok güzel br dönem geçiriyorum" dedi. Bayern Münih maçlarıyla ilgili gelen soruyuyu da yanıtlayan Vagner Love, “Maç maç düşünmemiz lazım. İlk başta Konya maçımız var. Cuma günü çok zor bir maç oynayacağız. Şu an Bayern Münih ve Fenerbahçe maçlarını düşünecek halimiz yok” ifadelerini kullanacağız.

KAZANAN BEŞİKTAŞ OLACAK

Gol bölgesinde Negredo ve Larin'le yaşadığı rekabet konusuna da değinen başarılı forvet "Rekabet Beşiktaş'ın lehine olacaktır. Kim oynarsa oynasın en iyisini yapmak için çalışacaktır. İyi bir rekabetin ardından kazanan Beşiktaş olacak" dedi. Brezilyalı golcü Vagner Love, sözlerini, “Gol atmak zaten benim işim. Arkadaşlarıma yardım etme şeklim gol atmakla oluyor. Bugüne kadar oynadığım takımlarda gol hedefi koymadım. Gol attığım sürece arkadaşlarıma, takımıma yardımcı olurum" diyerek tamamladı.


B.Münih'in son maçı olur

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. Sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarını belirten Çebi, “Futbolcularımızın hepsi şampiyon olmak için kenetlenmiş durumda. Ancak bu sezon geçmiş dönemden farklı olarak Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil ediyoruz, bunun yorgunluğu olabilir. Sezon bittiğinde inanıyorum ki üst üste üçüncü şampiyonluğumuzu alacağız" dedi. Ligin ikinci yarısına harika bir giriş yapan Talisca'nın bonservisiyle ilgili soruyu yanıtlayan Çebi, "Beşiktaş tesislerinde aile ortamı var. Talisca burada çok mutlu. Bonservisini alıp almayacağımıza yıl sonunda bakacağız" ifadelerini kullandı. Beşiktaş'ı üst üste iki sezon şampiyonluğa taşıyan Şenol Güneş'in başarısının sırrı üzerine konuşan Çebi, "Şenol hocanın eşit, adil davrandığını iyi biliyorum. Yeni gelen futbolcular da bir zaman geçince bunu anlıyor, 'Hoca ne yapıyorsa doğru yapıyor, adaletlidir' diyorlar. Dolayısıyla da yarışan ve savaşan isme Şenol hocanın forma vereceğini biliyorlar. Herhalde Şenol hocanın başarısının sırrı burada" dedi.

KOLAY LOKMA DEĞİLİZ

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 20 Şubat'ta oynanacak Bayern Münih maçı ve eşleşmesiyle ilgili konuşan Çebi, "Daha önce de söylemiştim, biz gruptan lider olarak çıkmış bir takımız. Beşiktaş çok büyük bir takım, kolay lokma değiliz. Bayern Münih'in ve Beşiktaş'ın şansları eşittir. 'Bayern, Beşiktaş'tan daha iyi takım, eler' denmesini doğru bulmuyorum. Taraftara çok güveniyorum. Futbolcularımız, teknik kadromuz var ancak taraftarımıza çok güveniyorum. Umarım Bayern Münih'in son maçı olur” ifadelerini kullandı. Beşiktaş'ın bu yaz Real Madrid'den kadrosuna kattığı Pepe'nin Beşiktaş'la uyumuyla ilgili de konuşan Çebi "Pepe'nin başarısı kadar diğer futbolcularımızın da başarılı olduğunu düşünüyorum, o başarılı olduysa arkadaşlarının yarattığı ambians da etkili." değerlendirmesinde bulundu.


KARARLAR ADALETLİ DEĞİL

Ahmet Nur Çebi, hakeme küfür ettiği gerekçesiyle Caner Erkin'e verilen 6 maçlık ceza ve Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Fernando Muslera'nın görüntülerine rağmen verilmeyen cezaların adil olmadığını söyledi. Çebi, TFF'ye seslenirken "Bu uygulama Caner'e verilen diğer futbolculara verilmeyen uygulama ortada bir haksızlık olduğunu gösteriyor. Ben adil olmadığını düşünmüyorum. Hem Caner'e verilen, hem diğerlerine verilmeyen cezalar adil değil. Ben burada art niyet aramak istemiyorum, bir şey atladıklarını düşünüyorum. Pek adaletli bir tavır ve tutum olmadı maalesef" yorumunda bulundu.

#Beşiktaş
#Oğuzhan Özyakup
6 yıl önce