|

Onyekuru Galatasaray'da

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edecek Galatasaray, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, İngiltere Premier Lig takımlarından Everton’da forma giyen Henry Onyekuru’yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Oyuncuyla görüşmelere başlandığı KAP’a bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 04:08 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
 Henry Onyekuru
Henry Onyekuru

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’ın genç kanat oyuncusu Henry Chukwuemeka Onyekuru’yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılı kulüp dün Kamu Ayrınlatma Platformu (KAP)’a yaptığı açıklamada,”Profesyonel futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru’nun futbol A Takımımız’a geçici transferi konusunda, futbolcu ve kulubü Everton ile resmi görüşmelere başlanmıştır” denildi. UEFA Finansal Fair-Play nedeniyle bonservisli oyuncu almada sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar, transfer politikasını kiralama yoluna çevirmişti. İlk olarak bonservisi elinde olan Akhisarspor’dan Muğdat Çelik’i transfer eden Galatasaray, mukavelesi sona eren Donk ile sözleşme uzatmıştı. Teknik heyetin kamp öncesi yönetime sunduğu rapor ile alternatifli bir kadro oluşturmak isteyen sarı-kırmızılılar, son olarak Everton’dan 21 yaşındaki Onyekuru’yu kiraladı.

ARTISI HIZI, EKSİSİ ZAYIFLIĞI

Onyekuru, Belçika’nın Eupen takımından 2017 yılında 8 milyon Euro bonsevis bedeli ile Everton’a transfer oldu. İngiliz kulübü oyuncuyu transfer ettikten sonra Anderlecht’e kiralarken, bu sezon da kiralama konusunda Belçika ekibiyle el sıkıştı. Sol kanatta ve orta saha solda görev yapabilen sağ ayaklı Onyekuru hızı, top sürme yeteneği ve sakinliği ile dikkat çekiyor. Futbolcunun zayıf noktası ise fiziki olarak güçlü olmaması. Geçtiğimiz sezonu Anderlecht’te kiralık olarak geçiren Henry, 28 maçta 10 gole imza attı. 2016/2017 sezonunda ise 41 maçta 24 gol ve 9 asistlik performansıyla zirve yaptı. Onyekuru’nun 10 milyon Euro’luk piyasa değeri bulunuyor.

  • Kamil Glik’in ayrılacağına inanmıyorum
  • Bir süredir adı Galatasaray ile anılan Kamil Glik konusunda bir gelişme yaşandı. Glik’in forma giydiği Monaco’da teknik direktör Leonardo Jardim, oyuncusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kamil Glik’in takımdan ayrılacağına inanmadığını belirten Jardim, “Şu an bir sakatlığı var. Çok sert ve karakterli bir oyuncu. 19-20 Temmuz’da takımla birlikte antrenmanlara katılacak. Onu tanıyorum ve konuşmalarımızda gelecek sezon ne kadar iyi performans gösterebileceği üzerine konuştuk. Ayrılmasını beklemiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

CİMBOM’DA İDMANLAR TAM GAZ SÜRÜYOR

Galatasaray, İsviçre’nin Zürih kentindeki yeni sezon hazırlıkları kapsamında dün çift antrenman yaptı. Günün ilk antrenmanını sabah basına kapalı gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekibin akşam idmanı basına açık tutuldu. İkinci antrenmanda pas ve çift kale taktik çalışma üzerinde duruldu. İdmanın ardından Bafetimbi Gomis şut çalıştı. Bugün tek antrenman yapacak Galatasaray, Zürih’teki hazırlıklarını 16 Temmuz Pazartesi gününe dek sürdürecek.


#Galatasaray
#Henry Onyekuru
6 yıl önce