|

Onyekuru ilaç olmaya geliyor

Hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde istediği sonuçları alamayan Galatasaray’da Henry Onyekuru operasyonu başlıyor. Monaco’da forma giyen Nijeryalı kanat oyuncusunun menajeri William D’Avila, sarı-kırmızılılarla görüşmek için İstanbul’a geldi.

Umut Yılmaz
04:00 - 5/11/2019 Salı
Güncelleme: 09:00 - 5/11/2019 Salı
Yeni Şafak
Onyekuru, geçen sezon Galatasaray'ın kazandığı şampiyonluğa büyük katkı sağlamıştı.
Onyekuru, geçen sezon Galatasaray'ın kazandığı şampiyonluğa büyük katkı sağlamıştı.

Galatasaray, devre arası transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılı takımın geçen sezonki şampiyonluğunda büyük katkısı olan Henry Onyekuru, geri dönmeye çok yakın. Nijeryalı futbolcunun menajeri William D’Avila, transfer görüşmeleri için İstanbul’a geldi. D’Avila, Galatasaray İdari direktörü Şükrü Hanedar ile bir araya gelecek. Monaco’nun sezon başında Everton’dan 13 milyon 500 bin Euro’ya transfer ettiği Onyekuru, yeni takımında istediği şansı bulamıyor. 4 maçta toplam 160 dakika forma giyebilen 22 yaşındaki futbolcu da Galatasaray’a dönmeyi çok istiyor. Sarı-kırmızılılar, eski oyuncusunu Monaco’dan kiralamak istiyor.

  • Galatasaray’ın geçen sezon 800 bin Euro’ya Everton’dan kiraladığı Onyekuru, 31 lig maçında 14 gol atıp 5 asist yapmıştı.

KÖTÜ OYUNA ÇARE OLACAK

Bu yıla Şampiyonlar Ligi ile başlayan Galatasaray, son haftalarda oynadığı oyunla taraftarlarını üzdü. Şampiyonlar Ligi ve ligde aldığı sonuçlarla kötü gidişatını sürdüren sarı-kırmızılılar, 10. hafta açılış mücadelesinde evinde Çaykur Rizespor’u 2-0’la geçerek moral buldu. Geçen 10 hafta itibarıyla Denizlipor ve Beşiktaş’a kaybeden Galatasaray, aldığı beraberliklerle dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılılar 10 haftada, Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbiliği’ne karşı aldığı beraberliklerle, ligin en fazla berabere kalan takımlarından biri konumunda. Bu sezon Falcao transferiyle gol yollarında büyük umutları olan Galatasaray, 10. hafta itibarıyla rakip fileleri 11 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 9 gole engel olamadı. Galatasaray bu performansıyla, üst sıralarda en az averaja sahip takım durumunda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, Henry Onyekuru transferiyle, hücum bölgesindeki sıkıntıları gidermek istiyor.


#Galatasaray
#Henry Onyekuru
#Real Madrid
#Radamel Falcao
4 yıl önce