|

Osmanlıspor-Steaua Bükreş: 2-0

UEFA Avrupa Ligi L grubundaki temsilcimiz Osmanlıspor, kendi evinde Rumen temsilcisi Steaua Bükreş'i 2-0 mağlup etti. Osmanlıspor'un gollerini 64.dakikada penaltıdan Diabate ve 74.dakikada Umar Aminu attı.

Yeni Şafak
23:57 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 16/09/2016 Cuma
Yeni Şafak
Osmanlıspor, Rumen temsilcisi Steaua Bükreş'i kendi evinde 2-0 mağlup etmeyi başardı.
Osmanlıspor, Rumen temsilcisi Steaua Bükreş'i kendi evinde 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Osmanlıspor, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Rumen temsilcisi Steaua Bükreş'le karşılaştı. Başkent temsilcisi 45.dakikada 10 kişi kalan rakibini Diabate ve Umar Aminu'nun attığı gollerle 2-0 mağlup etti.



Maçtan dakikalar;


9. dakikada sağ kanattan Aminu Umar'ın sert şutunda kaleci Florin topu güçlükle çeldi.



30. dakikada sol kanattan William Amorin ortasında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top Alexandru'nun önünde kaldı. Alexandru'nun şutunda top savunmadan geri döndü.



38. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Adrian Popa'nın şutu kaleci Karcemarskas'ta kaldı.



45. dakikada Ndiaye'ye faul yapan Enache ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.



İkinci yarıda rakibinin 10 kişi kalmasıyla oldukça rahat bir oyun sergileyen Osmanlıspor, Steaua Bükreş karşısında etkili oldu. 64.dakikada kazandığı penaltıyı Diabate ile gole çeviren temsilcimiz mücadelede 1-0 öne geçerken 10 dakika sonrasında Umar Aminu ile farkı 2'ye çıkarttı.



Kalan dakikalarda dengeli bir oyun tercih eden Osmanlıspor tarihindeki ilk UEFA Avrupa Ligi grup maçından galibiyetle ayrıldı.



Bununla birlikte Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da müthiş bir istatistiğin sahibi oldu.Tecrübeli teknik adam, Steaua Bükreş




#Osmanlıspor
#Steaua Bükreş
#UEFA
8 yıl önce