|

Ozan Kabak tarihe geçti

Stuttgart’ın, tarihindeki en yüksek bonservis bedelini ödeyerek transfer ettiği Ozan Kabak, adını şimdiden ‘En’ler listesine yazdırdı. Türkiye’den yetişerek Avrupa’ya giden en pahalı 3. futbolcu olan genç stoper, Galatasaray tarihinin ise en çok kazandıran 4. oyuncusu oldu.

Umut Yılmaz
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:48 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ozan Kabak
Ozan Kabak

Galatasaray’dan 11 milyon Euro bonservis bedeliyle Almanya’nın Stuttgart takımına transfer olan Ozan Kabak, birçok konuda Türk futbol tarihine geçti. Genç futbolcu, Türkiye’de altyapı eğitimini alarak yurt dışına giden oyuncular arasında en fazla bonservis bedeli ödenen 3. futbolcu unvanını aldı. Başakşehir’den Roma’ya 15 milyon Euro’ya giden Cengiz Ünder’in ilk sırada bulunduğu listede, ikinci sırada 13 milyon Euro’luk bonservis ücretiyle Galatasaray’dan İspanya temsilcisi Atletico Madrid’e giden Arda Turan yer buldu. Ozan Kabak, genç yaşına rağmen 11 milyon Euro’luk transfer ücretiyle listeye 3. sıradan girdi. Ozan ayrıca, Türkiye’den bonservis ücreti verilerek transfer edilen Türk futbolcular arasında da 4. sırada kendisine yer buldu. Bu sıralamada ilk basamakta ise Beşiktaş’tan İngiltere’nin Everton takımına 22 milyon Euro’ya transfer olan Cenk Tosun bulunuyor.

ÇOK KAZANDIRAN 4. OYUNCU

Ozan Kabak, Galatasaray’ın yurt dışına sattığı futbolcular içinde en fazla bonservis bedeli kazandığı 4. oyuncu konumunda. Sarı-kırmızılıların, Stoke City’ye 16 milyon Euro’ya sattığı Ndiaye, kulüp tarihinin en fazla para kazanılan futbolcu oldu. Senegalli oyuncuyu 13 milyon 250 bin Euro bedelle Alman ekibi RB Leipzig’e giden Bruma, 13 milyon Euro bonservis ücretiyle Arda Turan izledi. Almanya’nın Stuttgart kentinde 1893’te kurulan kulübün 125 yıllık tarihinin en pahalı transferi Ozan Kabak oldu. Ozan, 11 milyon Euroluk bonservis ücretiyle Alman temsilcisinin tarihine geçti.

Bayern Münih iddialarına yanıt

Sportbild dergisine konuşan Stuttgart Yöneticisi Michael Reschke, transfere Bayern Münih’in karıştığına ilişkin söylentileri yalanladı. Reschke, Ozan Kabak transferinde herhangi bir başka kulüp ile bir ön anlaşmanın yapılmadığını vurgulayarak, “Futbolcu Stuttgart kulübüne ait. Başka bir kulüp karışmış değil. Böyle yanlış bilgilerin neden yayıldığını bilmiyorum. Bu transferi biz tek başına gerçekleştirdik” değerlendirmesinde bulundu.

  • Semih Kaya kiralık döndü
  • Ara transferde şimdiye kadar Marcao ile Emre Taşdemir’le sözleşme imzalayan Galatasaray, eski futbolcusu Semih Kaya’yı da kiraladı. Sparta Prag’dan bedelsiz kiralanan 27 yaşındaki stoper dün sağlık kontrolünden geçti ve Florya’ya geldi. Diğer yandan Suudi Arabistan’ın Al Wahda kulübünde oynayan Emre Çolak’ın menajerinin futbolcusunu sarı-kırmızılılara kiralık teklif ettiği öne sürüldü. Ancak yönetim bunu yalanladı.
  • Eren, Çin yolcusu
  • Galatasaray, kadro dışı bıraktığı Eren Derdiyok’un transferi için Çin Kulübü Guangzhou Evergrande ile anlaşmak üzere. Guangzhou, sarı-kırmızılı ekibe 1.5 milyon Euro önerdi. Çin ekibi tecrübeli forvet ile de 4 milyon Euro’luk prensip anlaşmasına vardı. Galatasaray, Eren’in satışından 1.5 milyon Euro bonservis ve Eren’in 1.5 milyon Euro’luk alacağıyla birlikte 3 milyon Euro’yu kasasına koyacak.
  • Mariano yerine Sabri
  • Brezilya basınından Fox Sports’un haberine göre, Sao Paulo, Mariano transferine yöneldi. Brezilya ekibinin 2.7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyebileceği belirtildi. Mariano için Sao Paulo ile görüşen Galatasaray, Sabri Sarıoğlu’nu gündemine aldı. Bu sezon bir kulüple anlaşamayan tecrübeli futbolcunun 15 sene hizmet ettiği sarı-kırmızılı takımla futbola veda edebilmek için gerekirse hiçbir ücret almamayı dahi belirttiği öğrenildi.

#Ozan Kabak
#Stuttgart
#Galatasaray
5 yıl önce