|

'Özgürlüğüme koştum'

Aldığı doping cezası sonrası 3 yıl pistlerden uzak kalan Milli Atlet Nevin Yanıt, bugün itibari ile koşmaya başladı.

Yeni Şafak
17:46 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 16:00 - 6/03/2016 Pazar
DHA

Ataköy'de bulunan Aslı Çakır Alptekin Salonu'nda düzenlenen Türkiye Çoklu Branşlar ve Salon Olimpik Baraj Yarışmaları'nda piste geri gönen Nevin Yanıt, 60 metre engelli müsabakalarının ilk koşusunda 8.37, ikinci koşusunda ise 8.35'lik derece elde etti. Yanıt elde ettiği bu dereceler ile ABD'nin Portland eyaletinde 16-18 Mart'ta düzenlenecek Dünya Salon Şampiyonası'na katılım barajını geçemedi.



Dopingden dolayı 3 senedir cezalı olan ve müsabakalardan yoksun kalan Milli Atlet Nevin Yanıt, bugün özgürlüğüne koştuğunu dile getirdi. Yanıt, inanılmaz heyecanlı olduğunu ifade ederek, " 3 yılın biriktirdiği şeyler var sadece 3 yıl değil üzerimde inanılmaz sorumluluk var ve yaşadığım bir sürü etken var. Bunlara rağmen ben çıkıp da bu dereceyi koştuysam herkes korksun benden, yaza inanılmaz geliyorum. Eğer cezam Şubat gibi bitseydi şu anda zaten dünya şampiyonasının barajını geçmiştim çünkü 0.15'lik bir şey var arada ve tazokdan çok kötü çıktım çünkü çok heyecanlıyım" dedi.




'Özgürlüğüme kavuştum'

Antrenmanda geldiği dereceden çok kötü bir derece elde ettiğini söyleyen Nevin Yanıt, "Antrenmanda daha rahatsınız, bugün şöyle de bir şey var dün cezam bitti, ben bugün yarışa çıkabiliyorum ben sadece onun mutluluğunu yaşıyorum. Bununla kendimi başarılıyım ya da başarısızım diye nitelendirmeyeceğim çünkü benim için önemli olan bugün bu yarışa oturabilmekti. Özgürlüğüme koştum, özgürlüğüme kavuştum şu an çok mutluyum" diye konuştu.




'Kendime güvenim yeniden geldi'

2012 yılında elde ettiği olimpiyat beşinciliğinin yeniden gelip gelmeyeceği sorulan Nevin Yanıt, " 3 yıl aradan sonra ne kadar ne kadar evet desem de doğru olmaz, hayır desem de doğru olmaz. Şu an bu dereceden sonra yazın da koşacağım derecelere bağlı ama ben şunu söylüyorum yazın çok daha fazla derece koşacağım ve bu yükü atmış olacağım üzerimden. Her yaptığım antrenman bile benim için çok önemli. Çünkü 2 sene ben hiçbir şey yapmadım. Yeni bir antrenör ile başladım. Yeni antrenörün vermiş olduğu soru işaretleri de vardı. Ben şu anda herşeyi attım üzerimden. Bütün sorumluluğu, heyecanı atım üzerimdem. Tabii ki tekrardan o yarış heyecanını üzerimde olsun istiyorum inanılmaz bir şey. Kendime güvenim yeniden geldi. Tekrardan iyi bir şeyler yapacağım bunu söyleyebilirm. Eğer ben şurada bugün bu dereceyi koştuysam yarın, daha sonrası, yaza çok iyi dereceler gelecek" dedi.






#Nevin Yanıt
8 yıl önce