|

Özveri, saygı ve sabır

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, milli aranın kendilerine dinlenme açısından fayda sağlayacağını belirterek, “Türk, yabancı, eski ve yeni oyuncular olarak bir bütün olduk. Özveri, saygı ve sabır çerçevesinde bu oyuncuların yeteneklerini daha üst seviyeye çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:54 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ünal Karaman, başarıyı üç başlıkta topladı
Ünal Karaman, başarıyı üç başlıkta topladı

Galatasaray galibiyetiyle moral ve güven depolayan Trabzonspor’da, oyun ve anlayış olarak kısa sürede yaşanan olumlu değişikliğin mimarı teknik direktör Ünal Karaman, özveriyle çalışan, yaptığı işe saygı gösteren ve sabırla söylenenleri uygulayan oyuncu grubuna sahip olduklarını söyledi. Yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini hatırlatan Karaman, bunun dinlenme fırsatını milli arada bulabileceklerini belirterek, “Yaklaşık iki aydır çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu sürede gelen arkadaşlarımız oldu. Henüz bir birini tam anlamı ile tanımayan arkadaşlarımız da diğer arkadaşlarımıza uyum göstermek için yoğun çaba gösteriyor. Eski, yeni diye bir ayırımımız yok. Bütün arkadaşlarımız yaptıkları işin ve Trabzonspor’un önemini bilerek özveriyle çalışıyor” diye konuştu.

TAKIM OLARAK BİR BÜTÜN OLDUK

Oynayan, oynamayan, kadroda olmayan futbolcuların bir aile ortamında Trabzonspor’u başarıya taşımak için düşünce birliği içinde olduğuna da vurgu yapan Karaman, “Türk oyuncular, yabancı uyruklu oyuncular, yeniler ve eskiler bir bütünüz. Bu bütünlüğü yöneten, düzenleyen ve başarıya taşıma adına yönlendiren biri olarak biz, onlara daha fazla itibar kazandırmak istiyoruz. Özveri, saygı ve sabır çerçevesinde bu oyuncuların yeteneklerini daha üst seviyeye çekmeye çalışıyoruz. Yaptıkları işe ve kulübüne saygılı oyuncu grubumuz var” dedi.

SABIRLA İŞİMİZİ YAPIYORUZ

Her maçı ayrı ayrı düşünmek zorunda olduklarını ve her hafta üzerine koyarak ilerlemeyi hedeflediklerini de belirten Ünal Karaman, “Galatasaray galibiyeti tabi ki moral motivasyon olarak bize katkı sağladı. Fakat bu galibiyete takılıp kalmayacağız ve kazanırken de eksiklerimizi görerek bunları gidermeye çalışacağız. Lig uzun bir maraton ve bu maratonu bitirmek için de sabırlı olmalıyız. Bu sabrı gösterirken de camianın da aynı sabrı göstermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Hazırlıklar 15 eksikle başladı
  • Trabzonspor, Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına 3 günlük izinin ardından başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde yapılan antrenmanda, bordo-mavililer 15 oyuncusundan yoksun çalıştı. Antrenmana, ülkelerinin milli takım kamplarında bulunan Onazi, Amiri, Hosseini, Esteban, Novak, Kucka ve Yusuf Yazıcı’nın yanı sıra, hasta olan Onur, Olcay ile izin alan Sosa ve Nwakaeme katılmadı. Tedavileri süren Toure ve Kamil Ahmet salonda çalışırken, Burak ile Abdülkadir Ömür ise takımdan ayrı koşu yaptı. Bordo-mavili futbolcular, koşunun ardından ayak tenisi oynadı. Bu arada idman sonrası dün 27 yaşına giren Zeki Yavru’nun doğum günü kutlaması pasta kesilerek yapıldı.
Trabzon’da milli heyecan

Türkiye ile Rusya arasında yarın oynanacak UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçıyla Trabzon, 2 bin 767 gün sonra A Milli Futbol Takımı’nın bir karşılaşmasına ev sahipliği yapacak. Trabzon’da en son 9 Şubat 2011’de yapılan hazırlık maçında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Güney Kore ile karşılaşarak 0-0 berabere kalan ay-yıldızlılar, 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Şenol Güneş Spor Kompleksi’ndeki Medical Park Stadı’nda ilk maçına çıkacak. Milli takım, 4 Eylül 2004’te de Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Gürcistan ile karşılaşmış ve rakibi ile 1-1 berabere kalmıştı. Ay-yıldızlı takımı ilk defa yeni statlarında ağırlayacaklarını ifade eden Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, “Şenol Güneş Spor Kompleksi, ilk kez milli bir maça ev sahipliği yapacak. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Trabzon şehrinin futbolu bilen insanları, milli takımımızı geçmişte olduğu gibi bu maçta da yalnız bırakmayacaktır. Coşkulu taraftarımızla güzel bir atmosfer oluşturarak milli takımımızı destekleyeceğiz. Zaman zaman bizi kızdıran icraatlar olsa da bu takım, ülkemizin milli takımıdır. Milli takım ile gurur duymalıyız. Trabzon halkı, desteğiyle Trabzon’un ne kadar doğru bir tercih olduğunu bütün Türkiye’ye gösterecektir” diye konuştu.

#Trabzonspor
#Ünal Karaman
6 yıl önce