|

Phillip Cocu orta açmayı yasakladı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu takım üzerindeki etkisini artırıyor. Tecrübeli çalıştırıcı futbolcularına bir çok kural koyarken son olarak ilginç bir yasak getirdi.

Yeni Şafak
11:09 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 11:35 - 13/07/2018 Cuma
Diğer
Phillip Cocu.
Phillip Cocu.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu antrenmanlar sırasında ve sonrasında oyunculara geçtiğimiz yıllardan örnekler vererek değişim istiyor. Hollandalı çalıştırıcının takıldığı 2 önemli konu var.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Cocu'nun en çok rahatsız olduğu konulardan birincisi çok az şu atılması, ikincisi ise karambole yapılan ortalar. Hollandalı teknik adam, futbolcularına orta yapmalarını yasakladı. "Sizden isteğim orta değil, kafanızı kaldırıp pas vermeniz" diye başarılı çalıştırıcı takımın mentalitesini değiştirmek istiyor.

Telefon ve Ipad yasak
  • Cocu yemeklere de el attı. Eskiden takım yemeklerinde kimin nerede oturacağı belliydi. Cocu herkesin birbiri ile yakın olması için bu uygulamayı kaldırdı ve futbolcular karışık oturmaya başladı. Artık yemeklerde telefon ve ipad de yasak. Televizyonda ise sadece müzik çalınabiliyor. Cocu oyuncularının sadece birbiriyle iletişimde olmalarını istiyor, asla başka bir konuya konsantre olmalarını istemiyor.
#Fenerbahçe
#Cocu
6 yıl önce