|

Phillip Cocu'yla olmuyor

Eleştiri okları, Fenerbahçe’deki kredisini çabuk tüketen teknik direktör Phillip Cocu’ya yöneldi. Sarı-lacivertlilerde, oyun sisteminde büyük sorunlar yaşanırken, Hollandalı çalıştırıcının kadro tercihleri, oyunu okuyamaması, yaptığı değişiklikler nedeniyle geleceği tartışılmaya başlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:21 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Phillip Cocu
Phillip Cocu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu kredisini çabuk tüketti ve taraftarlar ile camianın sezon başında kendisine olan güvenini kaybetti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nden elenen, Süper Lig’e de kötü bir başlangıç yapan sarı-lacivertli takımda eleştiri okları Hollandalı teknik adama yöneldi.

Cocu’nun, sezon başında vaat ettiği takımdan eser olmazken, Fenerbahçe, oyun sisteminde büyük sorunlar yaşanıyor. Hollandalı teknik adam, tercih ettiği kadro ve futbolcu tercihleri, oyunu okuyamaması, maç sırasında yaptığı değişiklikler konusunda da büyük eleştiriliyor. Kadıköy’de öncek gün alınan Kayserispor yenilgisi ise adeta bardağı taşıran son damla oldu. Camia içerisinde Cocu’nun geleceği sezonun henüz 4. haftasında tartışılmaya başlandı.

  • Bize güvenenleri hayal kırıklığına uğrattık
  • Fenerbahçe Teknik Direktörü Philip Cocu, Kayserispor maçı sonrası oyuncularıyla yaptığı toplantıda, içinde bulundukları durumdan çıkmak için bir savaş ve mücadele vermeleri gerektiğini kaydetti. Hollandalı teknik adam, “Sahadaki kötü performansın hiçbir bahanesi olamaz. Mücadele etmeden, rakibin sertliğine aynı sertlikle cevap vermeden kazanamazsınız. Bizlere güvenenleri hayal kırıklığına uğratan bir performans sergiledik. Herkes bu forma için sonuna kadar mücadele etmeli. İçinde bulunduğumuz kötü durumdan hep birlikte çıkmalıyız” dedi. Cocu, etkisiz futbolu ise takımın mesafesinin büyümesiyle orta sahada oluşan boşluklara bağladı.

COCU’NUN TARTIŞILAN KARARLARI

1 - Yeni transferlerden Diego Reyes 3 aydır resmi maç oynamamasına ve hazır olmamasına rağmen ilk 11’de oynadı. Takımın en hazır ismi olarak dikkat çeken Mehmet Topal ise yedek soyundu. Gerçek mevki stoper olan Reyes’e savunmanın önünde görev verilerek maceraya girildi.

2 - Rakip oyuncular, orta sahayı çok rahat geçti. İlerideki oyuncular top kayıplarında savunmaya dönemedi. Aksayan yönler ilk yarım saatte ortaya çıkarken, Cocu oyunu okuyamadı. Müdahaleleriyle de sınıfta kaldı.

3 - Kadro tercihleri ve oyuncu değişikliklerinde yanlışlar yaptı. Etkisiz görülen Valbuena, Ayew ve Reyes ısrarla oyunda tutuldu. Daha önceki maçlarda hazır bir görüntü veren Alper Potuk ise oyuna dahi alınmadı.

4 - Fenerbahçe’de lider eksikliği var. Sarı-lacivertli takımın ne saha kenarında ne de saha içerisinde bir lideri bulunuyor. Saha içerisinde kimse sorumluluk almıyor, takım oyunundan ziyade bireysel performans ön planda. Hollandalı teknik adam Cocu da saha kenarında lider özelliği gösteremiyor.

5 - Takımın kondisyonu kötü. Futbolcular, ikinci yarının sonlarına doğru oyundan düşüyor ve kondisyonu yeterli olmadığı için maçın son dakikalarında yorgunluk nedeniyle pas hataları yapıyorlar. Futbolcularda coşku, hırs ve kazanma duygusu yok.

6 - Takımın bir oyun anlayışı yok. F.Bahçe ne pas yapabiliyor ne de sakin kalabiliyor. Yanlış değişiklikler nedeniyle Kayserispor maçının son 20 dakikasında takım ‘doldur-boşalt’a döndü.

7 - Transferlerin geç yapılması ve ideal 11’ini henüz bulunmaması futbolcuların birbirlerine alışma sürecini uzattı, oyuncuların sahada hangi sistemle yer aldıkları belli değil.

8 - Takımda oyuncularda özgüven sorunu devam ediyor. Yenilen golün ardından takımda tüm denge ve oyun disiplini kayboluyor.

9 - Slimani, hücum bölgesinde yalnız kalıyor. Ceza sahasında F.Bahçe çok adamla yer alamadığı için Slimani de rakip defans arasında tek başına mücadele ediyor.

10 - Eljif Elmas’a çok fazla sorumluluk yükleniyor. Eljif’ten tüm oyunu yönetmesini istiyor, genç orta oyuncusu saha elinden geleni yapıyor, ama şu anda tam olarak bu sorumluluğu kaldıracak düzeyde değil.

#Phillip Cocu
#Fenerbahçe
#Eljif Elmas
6 yıl önce