|

Rakiplerimizden korkmuyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, ligde her takımın, herkesi yenebilecek güçte olduğunu belirterek, “Kim işi sahiplenir, ciddi şekilde hazırlanırsa, o sahadan muzaffer bir şekilde çıkar. Bizim rakiplerimizden korkumuz yok. Endişemiz kendimiziz” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:38 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şartlar ne olursa olsun işini profesyonel yapan oyunculara ve teknik kadroya sahip olduklarını belirten Karaman, “Bizler işini profesyonelce yapan oyuncular ve teknik kadroyuz. Hiç kimsenin milli ara oldu diye konsantrasyonunu bozmaya hakkı ve şansı yok. Futbolcu yoruluyorsa ona göre dinlenecek. Müsabakada oynamışsa ekstra dinlenecek, motivasyonunu üst düzeye çekecek. Milli takıma oyuncu gönderen takımların yaşadığı benzer sorunları biz de yaşıyoruz ki, 9 oyuncu az bir sayı değil. Bir taraftan gurur yaşarken bir taraftan bu tarz sorunlar yaşıyoruz. Oyuncularımızın biraz daha özverisine ihtiyacımız var” dedi.

BU LİGDE HERKES HERKESİ YENEBİLİR

Trabzonspor’un yapı olarak kendisini bulması gerektiğini dile getiren Karaman, “Ben yarın olurum, olmam. Ama sayın Ahmet Ağaoğlu başkanlığında Trabzonspor çok önemli işler yapıyor. Daha yerli ve milli bir düşünceyle ciddi bir planlamanın içerisinde olan Trabzonspor gerçekle örtüşür. Asıl olan kimin ne oynadığı değil, bizim oyun karakterimizin saha içerisinde nasıl vücut bulduğudur. Şunu net bir şekilde gördük ki, daha önce söylediğim, ‘Her takım her takımı yenebilir’ sözünden hareketle, yine söylüyorum herkes herkesi yenebilir. Kim işi sahiplenir, ciddi bir şekilde hazırlanırsa o sahadan muzaffer çıkacaktır. Bizim rakiplerden korkumuz yok, endişemiz kendimiz” diye konuştu.

Futbolcularımdan beklentilerim var

Takımda bazı oyunculardan daha fazla beklentileri olduğunu belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, “Onlara kızsam bağırsam, antrenmanda acımasız olsam da isterim ki onları pamuğa sarayım, ipek kozanın içerisinde zarar görmemeleri için çaba göstereyim. Benimle hayatlarında belki yaşadıkları dönem içerisinde kısmi acı, kısmi zorluk, yorgunluk olabilir. Ama bütün bunların hepsi onların en üst seviyeye çıkmalarına motivasyon ve konsantrasyonları ile futbol yaşantılarını üst seviyeye çıkmaları için olacaktır” dedi. Gerçeklerle yüzleşmeyi bildiğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Bir maç kazanıp kendimizi Kaf dağına çıkartmayız. Futbolun gerçeğini de biliyoruz. Herkes gerçeklerle yüzleşsin. Benim de beklentilerim, kırgınlıklarım oluyor hem insan hem hoca olarak. Biz profesyonel olabiliriz ama insanız, insan olarak beklentilerim var futbolculardan” ifadelerini kullandı. Son dönemde şampiyonluk söylemlerinin dillendirilmesi hakkında da konuşan Karaman, “Söylemlerimizin gerçekle örtüşmesi lazım. Büyük hedefleri koyabilmek için de öncelikle sizlerin bu hedefleri inandırıcı bulmanız lazım. Teslimiyetimiz yok, her maçımızı kazanma adına oynuyoruz” diye konuştu.

#Trabzonspor
#Ünal Karaman
6 yıl önce