|

Rıdvan Dilmen'den Emre Akbaba değerlendirmesi

Alanyaspor'un milli futbolcusu Emre Akbaba'nın Galatasaray'a transfer olmasını değerlendiren Rıdvan Dilmen, Fenrbahçe'nin devre girmesiyle oyuncunun bonservisinin 3 milyon eurodan 4 milyon euroya çıktığını ifade etti. Dilmen ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Emre'nin transferine ilişkin sözlerini de açıkladı.

Yeni Şafak
09:28 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:19 - 18/08/2018 Cumartesi
Diğer
Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen.
Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen.

Galatasaray'ın istediği ve daha sonra Fenerbahçe'nin de devreye girdiği Emre Akbaba'nın transferi sarı-kırmızılı takımın lehine sonuçlandı. Galatasaray, Alanyaspor'a 4 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek ve futbolcuyla da 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Emre Akbaba'nın Galatasaray'a transfer olmasını yorumlayan Rıdvan Dilmen dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. NTV yorumcusu Dilmen'in transferle ilgili açıklamaları şöyle;

  • "Emre, 'Galatasaray'da oynamak istiyorum' demesi nedeniyle oynamak istediği kulübe transfer oldu. Sayın Ali Koç'un da 'Eğer Emre, Galatasaray'da oynamak istiyorsa biz devreden çıkarız' dediğini de biliyorum. Bonservisi 3 milyonken 4 milyona çıktı. Sonuçta kazanan Alanyaspor oldu. Açıkçası Fenerbahçe devreye girmeseydi Galatasaray, bu kadar yüksek bonservisle transferi bitirmeyecekti. Rekabetin böyle avantajları, dezavantajları var. Emre duruş gösterdi. Galatasaray'a ve futbolcuya başarılar dilerim. Alanyaspor, en değerli anında satmak istiyordu. Galatasaray ile görüşmeler olumsuza gidince Fenerbahçe'ye yöneldi. Galatasaray taraftarı da bu transferi bir prestij olarak gördü. Bir baskı yarattı. Bir forvet arkası pozisyonunda Türkiye için yeterli bir futbolcu. 4 milyon, şu şartlarda ciddi bir bonservis ücretidir. Emre, kendisi için en doğru kararı verdi. Oyuncunun duruşunu kutlamak lazım. Hayırlısı olsun. Giuliano ayrılmadığı için Emre Akbaba'nın Fenerbahçe'de oynama ihtimali zordu. Emre Akbaba'ya en çok ihtiyaç duyan takım Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe diye sıralanıyordu. Emre, oynamak istediği takıma gitti. Ben de bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray'da oynamak istediğini dile getiren bir futbolcunun transfer edilmesini pek istemezdim."
#Rıdvan Dilmen
#Emre Akbaba
#Galatasaray
#Fenerbahçe
6 yıl önce
default-profile-img