|

Rıdvan Dilmen'den 'VAR' yorumu

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Dünya Kupası'nda kullanılan 'Video Asistan Hakem' (VAR) sisteminin Türkiye'de uygulanacak olmasına çarpıcı bir yorum getirdi.

Yeni Şafak
13:20 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:32 - 14/07/2018 Cumartesi
Diğer
Rıdvan Dilmen.
Rıdvan Dilmen.

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda kullanılan VAR sisteminin, Süper Lig'de de kullanılacak olmasıyla ilgili yorumlarını dile getirdi.

Sabah'ta yer alan yazısında, sistemin 4 büyükleri koruyacağı konusunda şüphelerinin olduğunu söyleyen Dilmen, konuya ilişkin şunları ifade etti:

  • Dünya Kupası'nda bir de şu dikkatimi çekti; kırmızı kartın hatta sarı kartın en az olduğu turnuvaydı. Toplam 4 kırmızı kart çıkmış; ikisi bariz gol şansından, ikisi de çift sarı karttan. Bunun VAR sistemi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Hakemlerin oyuncuya karşı daha müsamahalı olmasından çok oyuncular VAR olduğu için sportmenliğe aykırı davranışta bulunamadılar. VAR sistemine karşı bir futbol adamı olarak bu anlamda faydalı sistemin faydalı olduğunu düşünüyorum. Karşı olmamın nedeni ise Türkiye'deki dinamikler ile VAR sisteminin sağlıklı bir şekilde uygulanmayacağı düşüncesindeyim. Adalet için iyidir ama adalet duygusu önce insanın içinde olacak. Sonuçta VAR'ı kullanacak da insanlar. Bizim de doğal olarak Türkiye'de futbola bakışımız daha çok büyükler lehine olacağı için ben kuşkuluyum.
#Rıdvan Dilmen
#VAR
6 yıl önce