|

Rio için 7 günlük süresi var

Milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in 2016 Rio Olimpiyatları'nda koşabilmesi için 7 günlük sürede olimpiyat barajını geçmesi gerekecek.

Yeni Şafak
12:51 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:59 - 27/06/2016 Pazartesi
AA
Aslı Çakır Alptekin (Milli atlet)
Aslı Çakır Alptekin (Milli atlet)

Doping yaptığı gerekçesiyle aldığı cezası 8 yıldan 4 yıla indirilen ve 5 Temmuz'da pistlere dönecek olan Aslı Çakır Alptekin'in 2016 Rio Olimpiyatları'nda koşabilmesi için 7 günlük sürede olimpiyat barajını geçmesi gerekecek.



Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından pistlerden men cezasında indirime gidilen milli atletin önünde olimpiyatlara katılabilmesi için sınırlı bir süre bulunuyor. Pistlere 5 Temmuz'da dönecek olan Aslı, olimpiyatlar için son kota tarihi olan 11 Temmuz'a kadar katılım hakkını elde etmeye çalışacak.



Aslı Çakır Alptekin, Hollanda'nın Amsterdam kentinde 6-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na ise daha önce barajı geçemediği için katılamayacak.



Milli atletin olimpiyatlara kota alabilmesi için, 5-11 Temmuz tarihlerinde ulusal ya da uluslararası açık bir yarışmada koşması ve 1500 metrede olimpiyat kotası için 4:07.00'lık zamanı geçmesi gerekiyor.



'Sporcudan gelecek talepleri değerlendireceğiz'

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Aslı'nın olimpiyat kotası alabilmesi için gelecek talepleri olumlu değerlendireceklerini söyledi.



Çintimar, "Aslı'nın kota için süresi kısıtlı. Sporcudan gelecek talepleri değerlendireceğiz. Olimpiyat barajını geçebilmesi için Türkiye'de ya da yurt dışında bir yarış planlayacağız. Türkiye'de yarış düzenlememiz halinde buna başka ülkelerin de katılması gerekecek. Şu aşamada yurt dışı daha uygun gözüküyor." diye konuştu.



Aslı'dan talep gelmesi durumunda federasyon tarafından İstanbul'da ya da İzmir'de yarış düzenleyecek. Milli atlet, talebi doğrultusunda yurt dışında yarışlara da gönderilebilecek.




#Aslı Çakır Alptekin
#Atletizm
#2016 Rio Olimpiyatları
8 yıl önce