|

Rodallega'ya takas formülü

Galatasaray, Akhisar'ın Kolombiyalı golcüsü için pazarlıklarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, transferi oyuncunun sözleşmesindeki “1.7 Milyon Euro'ya serbest kalır” maddesiyle bitirecek. G.Saray, bu ücreti de nakit olarak değil Donk'u vererek karşılamak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 02:44 - 24/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yeni sezon öncesi Bursaspor'un stoperi Serdar Aziz'i alarak defansını güçlendiren Galatasaray, çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, Akhisar Belediye'nin Kolombiyalı golcüsü Hugo Rodallega için de atağa geçti. Transferin geçtiğimiz günlerde Rodallega'nın sözleşmesinde ortaya çıkan “1.7 milyon Euro'ya serbest kalır” maddesinden yararlanılarak tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor. Galatasaray, bu ücreti ise Ryan Donk'la karşılamak istiyor. Akhisar para da ısrar ediyor. Rodallega'yla anlaşmanın ise yıllık 1.8 milyon Euro'dan 2+1 yıllık olduğu iddia ediliyor. Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Hugo Rodallega'yı satma gibi bir düşüncelerinin olmadığını bildirse de görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.



MATİAS KRANEVİTTER İDDİASI


Sarı-kırmızılılarda transfer planlanan bölgelerden birisi de orta saha. Kaptan Selçuk İnan'ın yanına istediği ismi bulamayan yönetim, Bilal ve Emre ile yollarını ayırdı. Donk'a talip çıkmaması, Dzemaili'nin geri gelmek istemesi ayrı bir sorun. Rodriguez'in istenilen seviyede olmaması da yönetimi düşündürüyor. Yönetim, Selçuk'un yanına iki güçlü isim bakıyor. Arjantin basını ise G.Saray'ın orta sahasını Atletico Madrid'in Arjantinli ismi Matias Kranevitter ile takviye etmek istediğini iddia etti. A.Madrid oyuncuyu kadroda düşünmediği, sarı-kırmızılı yönetimin de temasa geçeceği belirtildi.



CAS, 1 yıllık cezayı onadı


G.Saray'ın gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmayacağı kesinleşti. Sarı-kırmızılılar, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle UEFA tarafından verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına karşılık CAS'a itiraz etmişti. G.Saray Başkanı Dursun Özbek liderliğindeki heyet geçen hafta Paris'e giderek avukat Jean-Louis Dupont'la savunma vermiş ve bekleyişe geçmişti. Özbek, toplantı sonrası umutlu olduklarını belirtse de CAS'ın kararı aksi yönde oldu. G.Saray'ın Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası onandı.



Sağ beke Butko





Kadrosunu bir de sağ bekle takviye etmek isteyen Galatasaray'da Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'te forma giyen Bogdan Butko'nun listede olduğu belirtildi. Sarı-kırmızılıların 25 yaşındaki oyuncu için Rusya'dan Lokomotiv Moskova ile yarış halinde olduğu kaydedildi. Galatasaray'ın, Butko'nun bir çok maç görüntüsünü izlediği ve EURO 2016'dan sonra transferin gerçekleşmesi üzerine görüşmelerin başlayacağı ifade edildi. Ukraynalı futbolcu, bu sezon 29 karşılaşmada 6 asist yaptı. Butko, 15 kez de Ukrayna milli formasını giydi.





#Galatasaray
8 yıl önce