|

Şampiyon kaldığı yerden

Süper Lig’in açılış maçında son şampiyon Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü’nü yenerek yeni sezona 3 puanla başladı. Sarı-kırmızılı takımın gollerini Serdar Aziz, Kone kendi kalesine ve Eren Derdiyok kaydetti. 6 yıl aradan sonra Süper Lig’de ilk maçına çıkan Ankaragücü’nün golünü ise El Kabir attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:49 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray deplasmanda Ankaragücü’nü 3-1 yenerek yeni sezona 3 puanla başladı.
Galatasaray deplasmanda Ankaragücü’nü 3-1 yenerek yeni sezona 3 puanla başladı.

2018/2019 Süper Lig Lefter Küçük- andonyadis Sezonu ilk maçında son şampiyon Galatasaray deplasmanda Ankaragücü’nü 3-1 yenerek yeni sezona 3 puanla başladı. Sarı-kırmızılılar, henüz karşılaşmanın başında 1-0 geriye düşmesine rağmen önce Serdar Aziz, Bakary Kone (kendi kalesine) ve Eren Derdiyok’un golleriyle kazanmasını bildi.

7. dakikada Mokhtar’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan El Kabir plase vuruşla Muslera’yı mağlup ederek Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi. 16’da Maicon, sarı-kırmızılı takımın kazandığı frikik vuruşu için topun başına geçerken şutu yan ağlarda kaldı. 21’de Sinan’ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunu Maicon ön direkte havalandırırken Serdar Aziz arka direkte tamamladı ve maçta eşitliği sağladı: 1-1. 25’te Fernando çalımlarla ceza sahasına girerken pasında Sinan’ı gördü. Sinan altı pas üzerinde kaleye şutunu gönderirken Hopf çizgi üzerinde topa sahip oldu. 26’da Onyekuru’nun pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Rodrigues’un şutu az farkla auta gitti.

30. dakikada Mariano’nun sağ kanattan açtığı ortaya müdahale etmek isteyen Bakary Kone ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-2. 47’de Onyekuru’nun sağ kanattan açtığı ortayı ceza sahası içerisinde Sinan tamamlarken kaleci Hopf gol izni vermedi. 64’te Mokhtar’ın şutu G.Saray defansına takılırken sağ çaprazda El Kabir tamamladı ancak çerçeveyi tutturamadı. 90+2’de Belhanda’nın ara pasıyla ceza sahasına giren Eren Derdiyok aşırtma vuruşla maçın skorunu belirledi: 1-3.

Yıldızlara neşter

Süper Lig’de sezonun açılış maçında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşan son şampiyon Galatasaray’da teknik heyet kadroda büyük bir sürprize imza attı. Akhisarspor ile oynanan TFF Süper Kupa finalinin ardından bazı oyuncuların beklenen performanstan uzak kalması nedeniyle teknik heyet, Ankaragücü maçının 11’inde radikal kararlara imza attı. Ankaragücü deplasmanındaki 11’de Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli kulübeye çekilirken, üç yıldız da yedekler arasında yer aldı. Galatasaray’da Gomis, Belhanda ve Feghouli ilk kez bir lig maçında aynı anda 11’de yer almadılar. Ankaragücü karşısında yeni transfer Henry Onyekuru da ilk 11’de şans buldu. Sarı-kırmızılı takımın hücum bölgesinde ise Nijeryalı futbolcuyla birlikte Eren Derdiyok, Rodrigues ve Sinan Gümüş de şans bulan oyuncular oldu. Süper Kupa finalinde 11’de sahaya çıkan Linnes de kulübeye çekilirken, yerine savunmanın sağında sakatlığı geçen Mariano forma giydi. TFF Süper Kupa finalinde oyuna sonradan giren Carole de Ankaragücü maçının 21 kişilik kadrosuna alınmadı. Son oynanan Akhisar maçında 11’de yer almayan kaptan Selçuk İnan da Ankaragücü karşısında yedekte tutulan oyuncular arasında yer aldı.

Maç 12 dakika geç başladı

Süper Lig’de 2018-2019 sezonunun açılış maçında MKE Ankaragücü, son şampiyon Galatasaray’ı konuk etti. Osmanlı Stadı’nda oynanan karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribünden takip etti. İki takım otobüsünün de trafiğe takılıp stada geç ulaşmaları nedeniyle müsabaka, 12 dakika geç başladı.

Tribünler doldu

Ankaragücü taraftarları, ligin ilk karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, tribünlerin büyük bölümünü doldurarak takımlarına destek oldu. Galatasaray taraftarları ise Osmanlı Stadı’nda kendilerine ayrılan misafir tribününü tamamen doldurdu.

#Gomis
#Belhanda
#Galatasaray
6 yıl önce