|

Şampiyon olacağız

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün 115. kuruluş yılı etkinleri için gittiği Kıbrıs'ta, "Önümüzde daha sekiz maç var. Bu köprünün altından çok sular geçer. Bizim açımızdan özeleştiri yapma süreci bu. Maç kaybetmiş olabiliriz ama Şenol Güneş hocamızla birlikte kazanacağız, yine şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:25 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman

Beşiktaş'ın Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir ile yaptığı ve 1-0 kaybettiği maça uğur yapmak için gitmeyen Başkan Fikret Orman, mücadeleyi İstanbul'da izledikten sonra Doğu seferine çıktı. Önceki gece Kıbrıs Beşiktaşlılar Derneği'nin, kulübün 115. yılını kutladığı törene katılan siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşırken, siyah-beyazlılara umut aşıladı. Önlerine bakacaklarını kaydeden Fikret Orman, "Önümüzde daha sekiz maç var. Çok sular geçer altından. Bizim açımızdan özeleştiri yapma süreci bu. Şenol Güneş hocamızla birlikte kazanacağız, yine şampiyon olacağız" dedi. Taraftarlarla beraber olmanın önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Fikret Orman, "Maç kaybetmiş olabiliriz. Ama biz sizlerle birlikte şampiyon olacağız. Birlik olacağız" diye konuştu.

KATAR'DA SPONSORLUK GÖRÜŞMESİ

Kıbrıs'ın ardından Türkiye dönerek Antalya'da bir Kartal Yuvası magazasının açılışına katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Kıbrıs'tan sonraki durağı Katar olacak. Burada kulüp adına resmi temaslarda bulunacak olan siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman'ın bazı sponsorluk anlaşmaları için görüşmeler yapacağı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain - Real Madrid arasında oynanan maçı izlemek adına Fransa'ya giden ve burada yayıncı kuruluşun CEO'su Katarlı Yousef Al Obaidly ile fotoğraf paylaşan Orman'ın, Katar ziyaretinin bu dostlukla alakalı olabileceği ifade edildi. Yousef Al Obaidly aynı zamanda Paris SG'nin sahibi durumunda. Katar'ın son yıllarda Türkiye'deki spor organizasyonlarına ve kulüplere sponsor olarak ilgi göstermesinin Orman'ın ilgisini çektiği ifade edildi. Son yıllarda imzaladığı yüksek bedelli sponsorluk anlaşmalarıyla dikkat çeken Beşiktaş'ta, bu ziyaret kapsamında yeni bir sponsorluk anlaşmasının imzalanacağı dile getirildi.

YAZ KAMPI MALEZYA'DA

Fikret Orman'ın Katar'da yapacağı görüşmelerin ardından daha da doğuya uçacağı öğrenildi. Arap Yarımadası'nın ardından Malezya'ya, oradan da Endonezya'ya geçecek olan Fikret Orman'ın burada da yaz dönemi için kamp yeri bakacağı bildirildi. Daha önce ifade ettiği gibi 100 milyon taraftara ulaşmak hedefiyle yola çıkan ve İslam coğrafyasındaki müslüman taraftarlara temas etmek isteyen Orman'ın, bu amaç doğrultusunda hareket ettiği öğrenildi. Siyah-beyazlı kulübün başkanı, böylece hem kulübün bilinirliğini artıracak hem de Beşiktaş markasını en ücra noktalara kadar götürerek ürün satışlarının artmasını sağlayacak. Fikret Orman'ın yaklaşık 10 günlük seyahatin ardından İstanbul'a döneceği ve durumu yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte değerlendireceği ifade edildi.


Talisca'nın avukatı yönetimle görüştü

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca'nın siyah-beyazlı kulüpte kalıp kalmayacağı konusu son dönemde sıkça tartışılıyor. Beşiktaş'ta gösterdiği performansla Brezilya Milli Takımı'na yükselen ve dünyadaki dev kulüplerin gözdesi durumuna gelen 24 yaşındaki futbolcu, 2 sezondur Türkiye'de kiralık olarak forma giyiyor. Bonservisi Portekiz'in Benfica kulübünde bulunan Talisca, geçtiğimz günlerde kulübüyle olan sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. Satın alma opsiyonu Beşiktaş'ta bulunan Brezilyalı futbolcunun avukatı, önceki gün İstanbul'a gelerek siyah-beyazlı yöneticilerle görüştü. Oyuncunun akıbeti hakkında yapılan görüşmede sezon sonu nasıl bir yol izleneceği konusunda görüş alış verişinde bulunulduğu ifade edildi. Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncuyu 21 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek satın alma opsiyonu bulunuyor.

Kartal zirveye hasret kaldı

Süper Lig'de Başakşehir'e deplasmanda 1-0 mağlup olarak zirve mücadelesinde geriye düşen Beşiktaş, bu sezon liderliğe hasret kaldı. Süper Lig'de özellikle teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son 2 sezonda uzun süre rakiplerinin önünde yer alan siyah-beyazlı ekip, 2017-2018'de bu performansını gösteremedi. Beşiktaş, bu sezonki ilk haftanın yanı sıra 4 ve 5. haftalarda zirvedeki ekiplerle aynı puanda bulunmasına rağmen averajı kötü olduğu için liderlik koltuğuna oturamadı. Diğer 23 haftada puan bakımından rakiplerinin gerisinde kalan Beşiktaş, liderlikten de uzak kaldı.

Millilere yakın takip

Süper Lig'de 26. hafta maçlarının oynanmasının ardından milli ara verildi. Beşiktaş forması giyen milli futbolcular da ülkelerinin yolunu tuttu. Her takımın 2 hazırlık maçı yapacağı dönemde, ülkelerine giden milli oyuncular, Beşiktaş teknik ekibi tarafından yakın takibe alındı. Teknik Direktör Şenol Güneş, izleme komitesine ve yardımcılarına talimat verdi. Siyah-beyazlı milli oyuncuların yapacakları maçlar direkt tribünden takip edilecek ve son durumları rapor edilecek. Güneş'in ekibi bu amaçla dünyanın dört bir yanına dağıldı.

#Beşiktaş
#Fikret Orman
6 yıl önce