|

Şampiyonluk bir planlama işi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, şampiyonluğun uzun ve planlanarak ilerleyebilecek bir süreç olduğunu belirterek, “İnşallah elimizde var olan oyuncuların üst düzey yetenekleri ile beraber kulübümüzün geleceğe daha güzel bakabileceği bir yerde ligi sonlandıracağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:55 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
 Ünal Karaman
Ünal Karaman

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Antalya kampını takip eden basın mensuplarıyla bir araya geldi. Futbol şube sorumluları Haluk Şahin, Özer Bayraktar ve yönetim kurulu üyesi Tuncay Uzunal’ın da katıldığı sohbette genç oyuncuları yakından takip ettiklerini belirten Karaman, “Altyapıdan kampa getirdiğimiz futbolcular çok da genç diyeceğimiz yaşta değiller, bu yaştaki çocuklar vatan bekliyorlar. Bundan daha güzel bir yaş var mı? Transfer yapmış olsaydık da bu genç oyuncularımızı yine getirecektik. 10 oyuncu da umarım fark yaratır. Genç oyuncularımız yaptıkları idmanlarla bir yere kadar geldiler, zamanla daha da güçlenecekler, moralleri de yerine gelecek” ifadelerini kullandı.

FİNALDE BAYRAĞI SALLAMAK İSTERİM
  • Şampiyonluğun uzun ve planlanarak ilerleyebilecek bir süreç olduğunu belirten Karaman, “En çok önemsediğimiz nokta, iyi futbolla birlikte ‘fair play’de de zirvede olan bir takım hedefliyoruz. Ben ve oyuncularım kaybetmeyi sevmiyoruz. Ama sonuca gitmek için her şey mübah değil. Ben, oyuncularım ve yöneticilerimiz yapabileceklerini maksimum yapar ve ondan sonra getirisine bakıp değerlendirebiliriz. Ama finalde bayrağı kim sallasın derseniz, elbette ben sallamak isterim. Maç maç gideceğiz, sonra oyuncularımız bizi nereye taşırsa, bize inananlar nereye taşırsa inşallah orada olacağız. Doğru ve akılcı yönetimlerle beraber, daha çok aidiyet duygusu hisseden oyuncularla birlikte, acıyla yüzleşen açıdan değil de acıyla yoğrulan insanların oluşturduğu bir camia ve onun yetiştirdiği bireyler olarak daha güvenle bakıp planları daha sağlıklı yapabilirsiniz. İnşallah elimizde var olan oyuncuların üst düzey yetenekleri ile beraber kulübümüzün geleceğe daha güzel bakabileceği bir yerde ligi sonlandıracağız” diye konuştu.

ŞARTLAR OLUŞURSA GİDERİM

Trabzonspor’un genç yeteneği Yusuf Yazıcı, “Avrupa’ya transfer olmak istersem önce bütün taraftarın helalliğini alıp formanın hakkını vermiş olarak ayrılmak istiyorum” diye konuştu. Pereira ise “Şampiyonluğun kolay olmadığının bilincindeyiz” dedi.

Trabzonspor’un kaptanı Yusuf Yazıcı, Antalya kampında hem takımdaki gençler hem de geleceği hakkında konuştu. Genç futbolcuların başarılı olacağına inandığını belirten Yusuf, “19 genç arkadaş kamptayız. Onlar adına çok mutluyum. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. İnanıyorum ki Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edecekler” dedi. Takımdan ayrılmayı şuan düşünmediğini ifade eden 22 yaşındaki futbolcu, “Buradan eğer Avrupa’ya transfer olmak istersem önce bütün taraftarın helalliğini alıp formanın hakkını vermiş olarak ayrılmak istiyorum. Benim de hayalim Avrupa’da futbol oynamak. Olması da gerekiyor. Şartlar oluşursa Trabzon şehrini Avrupa’da temsil etmek istiyorum” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK İÇİN KADRO YETERLİ
  • Bordo-mavili takımın ikinci kaptanı Pereira ise yaptığı açıklamada ligdeki zirve yarışında diğer takımlara göre kadrolarının yeterli olduğunu ifade ederek, “Tecrübeli genç ve çok yetenekli oyuncularımız var. Kadromuz şampiyon olabilmek için yeterli. Bizim veya başka takımın şampiyon olması için kolay olmayacak. 29 puandayız ama 4 takımla bunu paylaşıyoruz. Küçük hatalarda sıralamada aşağıya düşebiliriz. Adım adım gitmeliyiz. Mutlu bir son istiyoruz hepimiz. Şampiyon olmak istiyoruz. Bunun kolay olmayacağının bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.
#Trabzonspor
#Ünal Karaman
5 yıl önce