|

Şampiyonluk vaat etmedim

Fenerbahçe’de haziran ayındaki seçimden önce taraftarlara seslenerek, “Bayrakları hazırlayın” diyen ve şampiyon olacaklarını belirten başkan Ali Koç, dün yaptığı açıklamada ise, “5 yıldır şampiyon olamadık, bu sezona başlarken de şampiyonluk sözü ile başlamadık ama tepe için mücadele edecek bir kadro kuracağımızı söyledik. Bu durumu da tahmin edemedik” dedi

Haber Merkezi
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:10 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ersun Yanal ve Ali Koç
Ersun Yanal ve Ali Koç

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik direktör Ersun Yanal için düzenlenen imza töreninde şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Haziran ayında yapılan seçimde başkanlığa getirilen Koç, seçim öncesi yaptığı konuşmalarda taraftarlara seslenerek, “Biz önce kendi ligimizi domine etmeliyiz ve rakiplerimizin şampiyonluk sayısını geçmeliyiz. Kabul edilir şampiyonluklara baktığımızda, tarihimizde ilk kez bir rakibimizin 2 şampiyonluk gerisine düştük. Eskisi gibi dominant ve lider hale gelmemiz lazım” derken taraftarlara da “Bayrakları hazırlayın” çağrısında bulunarak şampiyon olacaklarını belirtmişti.

Fenerbahçe Başkanı, dün ise adeta kendi söylediklerini unutarak tam tersi yönde bir açıklamada bulundu. Ali Koç, “5 yıldır şampiyon olamadık, bu sezona başlarken de şampiyonluk sözü ile başlamadık ama tepe için mücadele edecek bir kadro kuracağımızı söyledik. Ne var ki içinde bulunduğumuz durumu da tahmin edemedik. Değişimin zaman alacağını da biliyorduk ama hiç bu kadar acılı, sancılı, sıkıntılı olacağını tahmin etmiyorduk. Bu süreçteki duruşu ve sahiplenmesi için taraftarımıza da teşekkür ediyorum, şartlar ne olursa olsun bizi destekliyorlar, var güçleriyle takımı ve yönetimi destekliyorlar” dedi.

GEREKİRSE BÜTÇEYİ AŞAR, AVRUPA’YA GİTMEYİZ

Ali Koç, bu sezon planlamasına ilişkin olarak ilginç açıklamalarına devam etti. Trasferde gözlerini karartacaklarını belirten Koç, “Finansal Fair Play çerçevesinde bizim harcayabileceğimiz 11.9 milyon Euro bütçemiz var, sadece bu da değil tabii. Planlamamız var, belirlediğimiz isimler var. Bunların bir kısmı satın alma, bir kısmı da kiralama. Bize şu anda uyabilecek model, 18 ay kiralama ve sonrasında da satın alma. Biz daha önce de ifade ettiğim gibi, biz ağzımızla kuş tutsak FFP kurallarına riyat edemeyeceğiz, bu sezon 60 milyon Euro kar elde etmemiz lazım, bu da mümkün değil. Bunu UEFA nasıl yorumlayacak? 31 Ocak’ta görüşmemiz lazım. FFP, Türk kulüpleri özelinde başarılı olamadı. UEFA’nın marka değeri için Türk futbolu için önemli. Gözümüzü karartmak ne demek? Belki de önümüzdeki yıl Avrupa’ya gitmektense şampiyon olacağımız kadroyu kuracağız. Biz zaten şu anki mevcut durumda FFP’yi karşılayamıyoruz” diye konuştu.

  • Ersun Yanal’dan 2010-2011 yorumu:
    Şampiyon Fenerbahçe
  • Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal da imza töreninde açıklamalarda bulunurken kendisine yöneltilen bir soru üzerine ilginç bir açıklamada bulundu. Yanal, “2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe mi, Trabzonspor mu?” şeklinde gelen bir soruya verdiği cevapta, “Ben, 2013-2014 sezonunda görev yaptım ve o dönemde de dediğim tek şey vardı; şampiyon Fenerbahçe. Bu konuların bir daha açılmaması gerekiyor” dedi.
  • Açıklamasının arkasındaydı
  • Ersun Yanal, 2014-15’te Trabzonspor’un başına getirilirken, dönemin genel sekreteri Köksal Güney, “Ersun Yanal, ‘2010-11 sezonunun şampiyonu Trabzonspor’dur’ demiştir. Bununla ilgili yayın da vardır. Tekrar sorulduğunda da bunun arkasında olduğunu söylemiştir” ifadelerini kullanmıştı.


61 yıllık tarihin
en kötü F.Bahçesi

Süper Lig’in 16. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’la 2-0 öne geçtiği maçta, son dakikada yediği golle 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, ilk yarılar itibarıyla en az galibiyet aldığı sezonu yaşamayı garantiledi. Süper Lig’de geride kalan 16 maçta sadece Bursaspor, Atiker Konyaspor ve Aytemiz Alanyaspor’u yenebilen sarı-lacivertliler 3 galibiyette kaldı. Ligde ilk yarının bitmesine 1 maç kalmasına rağmen Fenerbahçe, 61 yıllık lig tarihinde devre sonuna en az galibiyetle girdiği sezonunu yaşayacak. Puan cetvelinde 17. sırada bulunan Fenerbahçe, bu sezon en kötü başlangıç, ilk yarıda en az puan alma gibi olumsuz istatistiklerle de taraftarını üzmüştü. Fenerbahçe, 15 takımlı oynanan Süper Lig sezonlarında bile hiç bu kadar az galibiyetle devreye girmemişti. Sarı-lacivertlilerin daha önceki en kötü istatistiği 15 takımla oynanan 1976-1977 ve 1990-1991 sezonlarında olmuştu. Fenerbahçe, söz konusu sezonlarda 14 haftalık ilk yarı periyotunda 5’er galibiyet almıştı.

YANAL DA ÇARE OLAMADI

Fenerbahçe’de yeni teknik direktör Ersun Yanal da ilk maçında kötü gidişatı durduramadı. Önceki gün yapılan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının ilk yarısında oynanan futbol ve soyunma odasına 2-0’la girilmesi taraftarları mutlu ederken, ikinci yarı Kadıköy’de işler tersine döndü. Sahadan 90+2. dakikada yediği golle 2-2’yle ayrılan sarı-lacivertlilerde, Ersun Yanal dönemi de puan kaybıyla başlamış oldu.


Barça gözünü Skrtel’e dikti

Fenerbahçe’deki performansı tartışma konusu olmaya devam eden Martin Skrtel için flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı; RAC1 tarafından ortaya atılan ve başta ESPN olmak üzere birçok farklı kaynak tarafından da desteklenen haberde, Ocak ayında tecrübeli bir stoperi kadrosuna katmak isteyen Barcelona’nın Fenerbahçe’den 35 yaşındaki Skrtel’i listesine aldığı iddia edildi. Ocak ayında Skrtel’i almak isteyen Barça, Zenit’ten Ivanovic’i de bitirmek istiyor. Barcelona’nın yaz döneminde de Ajax’tan De Ligt’ın transferini bitirerek transfer operasyonuna son vermesi bekleniyor.

Transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde, “Umtiti ve Vermaelen’de süreklilik sorunu yaşıyoruz. Savunmada Pique ve Langet ile mücadele ediyoruz ve önümüzde La Liga, İspanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi var. Tüm alternatifleri dikkate alarak Ocak ayı için bir planlama yapacağız” şeklinde konuştu.

  • Slimani’den rekor 34 ŞUTTA 1 GOL
  • Fenerbahçe’de Cezayirli golcü İslam Slimani performansıyla saç baş yolduruyor. Ligde 13 maçta görev yapan Slimani sadece 1 gol atabildi. Son 24 şutunda kalede isabet sağlayamayan Cezayirli oyuncu forma giydiği 13 maçta 34 kez kaleye şut çekti ve bu şutların 24’ü isabetsiz oldu. Sadece 1 gol bulabildi, asist de yapamadı.
  • Sarı-lacivertlilerin diğer Cezayirli oyuncusu Benzia da performansıyla hayal kırıklığı yaşatıyor. Ligde 10 maçta forma giyen Benzia bu maçlarda hiç isabeti şut atamadı. Ligde 10 maçta kaleye 10 şut çeken Cezayirli orta saha oyuncusu bu şutlarda kaleyi bulamadı. Gol atamayan Benzia sadece 1 asist yapabildi.
  • Fenerbahçe evinde kayıp
  • Fenerbahçe savunması alarm veriyor. Defans hattı teknik direktör Ersun Yanal’ı düşündürüyor. Ligde geride kalan 16 haftada 24 gol yiyen sarı-lacivertliler, bu gollerin yarısını (12) kendi evinde oynadığı maçlarda kalesinde gördü. Fenerbahçe 12 golle bu sezon kendi sahasında en fazla gol yiyen iki takımdan biri (Ankaragücü). Fenerbahçe, öne geçtiği lig maçlarında kaybettiği puanların tamamı da evinde geldi (7).

#Fnerbahçe
#Ali Koç
#Ersun Yanal
5 yıl önce