|

Şampiyonluk yürüyüşü: 0-3

Fenerbahçe, Akhisar deplasmanını kayıpsız geçti, Şener'in bir gol bir asistle yıldızlaştığı gecede diğer goller, Volkan Şen ve Fernandao'dan geldi. F.Bahçe, zirvede maç fazlasıyla farkı 5'e çıkarttı

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:23 - 7/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de zirveyi kaptırmak istemeyen F.Bahçe, deplasmanda Akhisar Belediye'yi zorlanmadan mağlup etti: 0-3. Bozuk bir zeminde oynanan maçta iki takım futbolcuları da uzun top ve uzaktan şutlarla şansını denedi. Genellikle düşük bir tempoda oynanan maçta F.Bahçe uzun toplarla gol ararken, golü de Şener'in uzaktan attığı sert şutla buldu.



İkinci yarının başında Volkan Şen ile farkı ikiye çıkaran sarı-lacivertliler, oyunda hakimiyeti elinden bırakmazken, kalesinde tehlike yaşamadı ve sakin futboluyla da dikkat çekti. 9. dakikada Soner'in pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Rodallega'nın yere inmeden yaptığı vuruşu kaleci Volkan Demirel'de kaldı. 27'de sağdan Hasan Ali'nin kullandığ kornerde İsmail'den seken topu NG'uemo uzaklaştırarak tehlikeyi önledi. 32'de Custodio'nun pasında Alper Uludağ'ın ortasında Rodallega'dan önce kaleci Volkan topa sahip oldu. 35'te orta sahada Diego'nun pasında topu alan Şener topu bir süre sürdükten sonra harika bir vuruşla F.Bahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 43'te Soner'in ortasında kafalardan seken top kaleci Volkan'da kaldı.



51. dakikada sağ kanattan topla birlikte ceza alanına giren Şener'in yerden pasında Volkan Şen'in gelişine vuruşunda defansa çarpan topa kalecinin yanından ağlara gitti: 0-2. 90+3. dakikada sağdan ceza sahası içine giren Fernandao'nun şık golüyle farkı 3'e çıkaran Fenerbahçe, zorlu Akhisar deplasmanında 3 puanı 3 golle alarak kritik virajı kayıpsız döndü.



Şansım yanımdaydı

Attığı gol ve Volkan Şen'e yaptığı asistle maçın kahramanı olan Şener Özbayraklı, şampiyonluk yolunda kritik bir dönemeçi kayıpsız döndüklerini belirtti. Haftalar ilerledikçe kendilerinde takım havası oluştuğunu, daha iyi bütünleştiklerini kaydeden Şener, şampiyon olmak istediklerini kaydetti. Yıldız futbolcu, attığı şık golü ise şöyle anlattı: “Takım olarak iyi durumdayız. Futbolda bazen şans bizden yana oluyor, bugün de (dün) benim şansım yanımdaydı. Topa vurdum ve iyi yere gitti. Bunun sevincini de ayrıca yaşıyorum" dedi.



Alper Potuk cezalı

Son haftaların formda ismi olan, dün de etkili bir oyun ortaya koyan Alper Potuk, gördüğü sarı kartla Kayserispor maçında cezalı duruma düştü. Alper, daha önce G.Antep, Kayserispor ve ilk yarıdaki Akhisar maçında kart görmüştü.



Şener, ligde 3 yıl sonra gol attı

qF.Bahçe formasıyla ilk golünü 23 Aralık 2015'teki Türkiye Kupası grup maçında Antalyaspor'a karşı atan Şener Özbayraklı, sarı-lacivertli formayla ligdeki ilk gol sevincini dün yaşadı. Süper Lig'deki 91. maçında 2. golünü kaydeden Şener Özbayraklı, ligdeki tek golünü Bursaspor formasıyla 15 Mart 2013'te Trabzonspor'a karşı kaydetmişti.



Bu zeminde hayatta kaldık

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, zor bir maçı geride bıraktıklarını, bu denli kötü bir zeminden galibiyet çıkarmanın çok iyi olduğunu söyledi. Bu sezon gördükleri en kötü zeminde oynadıklarına dikkat çeken Portekizli teknik adam, “Bu zeminde hayatta kaldık. Akhisar'ın gol pozisyonunu hatırlamıyorum, daha fazla gol bulabilirdik” diyerek sahadaki üstünlüklerine vurgu yaparken taraftarlardan da “Üç kulvarda mücadele ediyoruz. İsteğim kalan haftalarda bir sarı-lacivert dalga oluşturmaları” ricasında bulundu. Çok fazla sayıda maç oynadıklarını, bu nedenle bazen şartların 90 dakika baskılı oynamaya izin vermediğini dile getiren F.Bahçe Teknik Direktörü, “Alnımızın akıyla bir galibiyet aldık. Her maça ayrı ayrı konsantre olmak zorundayız ve şimdi bizi bekleyen Braga maçı var. Bu maçta da bütün taraftarlarımızdan tam anlamıyla destek bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.



Volkan Şen: Oynadıkça güven geliyor

F.Bahçe'nin ikinci golünü atan Volkan Şen, son dönemde artan performansı için “Oynadıkça kendime daha çok güveniyorum. Böyle oldukça goller geliyor” dedi. Beşiktaş derbisi sonrası kritik bir deplasmanı atlattıklarını dile getiren tecrübeli futbolcu, “Zeminle de mücadele ettik, bu yüzden takım arkadaşlarımı kutluyorum” yorumunu yaptı. Maç esnasında Pereira konuşması sorulan Volkan, “Genelde kenardan yapmamız gerekenleri söylüyor. Bir pozisyonu değerlendirdi” cevabını verdi.



Robin van Persie Fernandao'yu alkışladı

Fenerbahçe'de istikrarlı bir şekilde forma şansı bulamadığı için zaman zaman teknik direktör Vitor Pereira ile sorunlar yaşayan Robin van Persie, Akhisar Belediye maçında 84. dakikada yerini Brezilyalı Fernandao'ya bıraktı. Daha önce oyundan alındığı için tepki gösterip gol sevinçlerine katılmayan Hollandalı yıldız, 90+3. dakikada Fernandao'nun attığı golü ayakta alkışladı.



Taraftarlar yalnız bırakmadı

Şampiyonluk yolundaki en önemli virajlardan biri olan Akhisar Belediyespor deplasmanında Fenerbahçe'yi taraftarı yalnız bırakmadı. Bilet fiyatları 110 TL olmasına rağmen kendilerine ayrılan 4 bin 500 kişilik yeri büyük ölçüde dolduran sarı-lacivertliler takımlarına büyük bir destek verdi.



Zemin sıkıntısı

Fenerbahçe'nin ligin güçlü ekiplerinden Akhisar Belediye ve Gençlik'e konuk olduğu mücadelenin oynandığı Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nun zemini büyük tepki çekti. Adeta bir tarlayı andıran zemine hem futbolcular hem de taraftarlar büyük tepki gösterdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira kötü zemin nedeniyle oyun formatında bazı değişiklikler yaptı.






#​Fenerbahçe Kulübü
#maç
#galibiyet
8 yıl önce