|

Savunma kendine geldi

Galatasaray, ikinci yarıda daha iyi bir savunma performansı ortaya koydu. Ozan, Serdar Aziz ve Maicon ile yolları ayırıp Luyindama ve Marcao’yu transfer eden sarı-kırmızılılar, hem daha az gol yedi hem de daha fazla puan topladı

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:48 - 20/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray
Galatasaray

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, ikinci yarıda daha iyi bir savunma performansı ortaya koydu.

Sezonun ilk 9 haftasında kalesinde 10 gol gören sarı-kırmızılı ekibin maç başı gol yeme ortalaması da 1,11 olarak gerçekleşti. Galatasaray, devre arası transfer döneminde savunma hattında önemli bir değişikliğe gitti.

Ozan Kabak, Serdar Aziz ve Maicon ile yolları ayıran sarı-kırmızılılar, Christian Luyindama, Marcao ve Emre Taşdemir ile de sözleşme imzalandı. İkinci yarıda sarı-kırmızılı ekibin savunma hattının stoper ikilisinde 2 maçlığına Maicon ve Marcao görev yaptı. Sonraki 7 maçta ise Marcao-Luyindama ikilisi forma giydi.

Sezonun ilk 9 haftasında rakiplerinin 10 golüne engel olamayan Galatasaray, ikinci yarıda aynı süreçte kalesinde 6 gol gördü. Sarı-kırmızılı ekip, ilk 9 maçlar itibarıyla ilk yarıda 1,11 olan gol yeme ortalamasını, ikinci yarıda 0,66’ya çekti. Galatasaray, ikinci yarıdaki 9 maçta, ilk devredeki aynı döneme göre 4 puan daha fazla aldı. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’in ilk 9 haftasında 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi ile 19 puan toplarken, ikinci yarıda ise 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 23 puan elde etti.

#Galatasaray
#Ozan Kabak
#Serdar Aziz
5 yıl önce
default-profile-img