|

Şehrin çocukları yıldızlaşıyor

Kadrosunda Burak, Kucka ve Sosa gibi yıdızların yanında tecrübeli futbolcular da bulunduran Trabzonspor, altyapıdan Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Batuhan Artarslan gibi geleceğin yıldızlarını da takıma monte ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 09:29 - 12/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​Şehrin çocukları yıldızlaşıyor
​Şehrin çocukları yıldızlaşıyor

Trabzonspor, altyapısının ekmeğini yeniden yemeye başladı. Bordo-mavili ekibin şampiyonluklar yaşadığı sezonlarda, altyapıdan yetişen futbolcuların katkısı büyüktü. 1983-1984 sezonundaki yaşanılan şampiyonlukta kadrosunda 15 futbolcu bulunduran Trabzonspor'da son yıllarda yenilenen futbol anlayışıyla altyapıya verilen önem bir dönem sekteye uğramıştı. Kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, Juraj Kucka ve Jose Sosa gibi yıldız futbolcuların yanında, elinde çok önemli tecrübeli futbolcular bulunduran bordo-mavili ekip, bir kaç sezondan beri altyapıdan yetiştirdiği futbolcuları da yavaş yavaş takıma monte ederek, bu oluşumu yeniden sağlıyor.


YUSUF YAZICI, ABDÜLKADİR'E KEFİL OLMUŞTU

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında yıldızı parlayan ve geleceğin yıldızları arasında gösterilen Yusuf Yazıcı, yeni sezonda da çıktığı 4 maçta 2 asist yapmayı başardı. Bordo-mavili takımın kadrosunda vazgeçilmez oyuncular arasında yerini alan Yazıcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla altyapıdan daha fazla Yusuf'ların yetişeceğine inandığını ve Abdülkadir Ömür'ün yıldızının parlayacağını belirtmişti.

Yusuf'un ardından bir süredir patlama yapması beklenen Abdülkadir, Gençlerbirliği maçında oyunun kaderini değiştiren isim oldu. Bordo-mavili ekibin yenik durumda olması ve yedek kulübesinde birçok yıldız futbolcunun oturmasına rağmen, teknik ekip ilk oyuncu değişikliği şansını Abdülkadir'e verdi.

Bu fırsatı iyi değerlendirerek, uzun süre sahada kaldığında neler yapabileceğini gösteren 18 yaşındaki futbolcu, atılan ilk golde Olcay'a yaptığı asistle takdir topladı ve geleceğin 11'inde yer alacağının sinyallerini verdi.

Trabzonspor'da geçen sezon Şanlıurfa'da kiralık olarak forma giyen Hasan Batuhan Artarslan ise sırasını bekliyor.

  • Şanlıurfa'da geçen sezon 32 maçta 6 gol atıp, 1 de asist yapan 23 yaşındaki futbolcu, Karadeniz ekibinde orta sahadaki yıldız futbolcularla birlikte tecrübe kazanarak forma giymek için mücadelesini sürdürüyor. Trabzonspor'un kadrosunda altyapıdan yetişen Abdurrahim Dursun, Uğurcan Çakır, Arda Akbulut gibi yıldız olmaya yakın isimler de bulunuyor.
1983-1984'DE 15 FUTBOLCU ALTYAPIDAN!

Trabzonspor'un şampiyonluk sevinci yaşadığı 1983-1984 sezonunda Trabzon'dan yetişen futbolcular dikkat çekiyor. 1983-1984 sezonunda Trabzon şehrinde yetişen ve bordo-mavili takımda forma giyip şampiyonluk sevinci yaşayan 15 isim bulunuyor. Şenol Güneş, Bahaddin Güneş, Necati Özçağlayan, Kemal Serdar, Turgay Semercioğlu, Şenol Ustaömer, Gökhan Ersoy, Lemi Çelik, Hüsnü Özkara, Raci Özkara, Güngör Şahinkaya, Mehmet Köroğlu, Metin Yüce, Levent Erköse ve Mustafa Gedik ile birlikte zirve ipini göğüsleyen Trabzonspor, hem bu ivmeyi yakalamak hem de yıldız futbolcularla birlikte yeniden zirvede yer almak istiyor.


  • Dünyada en iyi 60 yetenek arasında
  • Trabzonspor'un, Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup ettiği mücadelede 45 dakika içinde verdiği kilit paslar ve yaptığı asistle sahanın parlayan yıldızı olan Abdülkadir Ömür, yetenekleriyle ön plana çıktı. Milli takımın çeşitli alt kademelerinde de önemli işlere imza atan Abdülkadir'e, UEFA, ’Türk Messi’ benzetmesi yapmıştı. Ayrıca, Guardian Gazetesi dünyanın gelecek vaad eden 100 futbolcu arasında Abdülkadir'i en iyi 60 yetenek arasında göstermişti.


Kombine artışı sürüyor

Trabzonspor'da transferlerin gerçekleşmesi ve Gençlerbirliği maçında gösterilen iyi performans, taraftarları mest etti. Bordo-mavili camia kombine satmakta beklediği ilgiyi göremese de Cumartesi ve Pazartesi günleri arasında yaklaşık 400 kombine sattı. Takıma olan güven geldikçe artan bu ilgi, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nu memnun ederken, kombinelere olan ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'a akın var

Gençlerbirliği galibiyeti sonrasında önümüzdeki hafta sonunda İstanbul'da oynanacak Medipol Başakşehir maçını iple çeken Trabzonspor taraftarları, deplasmanda da takımlarını yalnız bırakmamak için harekete geçti. Trabzon'dan İstanbul'a otobüsler kaldırmayı planlayan taraftarlar, Başakşehir'in Trabzonspor'a vereceği bilet kontenjanına göre hareket edecekler. Trabzonspor'un Başakşehir'den ek kontenjan talep edeceği de belirtiliyor.

#Trabzonspor
#Yusuf Yazıcı
#Abdulkadir Ömür
7 yıl önce