|

Selçuk için ayrılık vakti

Kötü geçen sezonun ardından yaptığı transferlerle takımı baştan aşağı yenileyen Galatasaray'da, kaptan Selçuk İnan gözden çıkartıldı. Teknik direktör Igor Tudor'dan rapor bekleyen yönetim, Hırvat hocanın 'Gitsin' demesi durumunda, Selçuk'la yollarını ayıracak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 03:12 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Selçuk için ayrılık vakti
Selçuk için ayrılık vakti

Galatasaray’da teknik direktör Igor Tudor’un takımda istemediği kaptan Selçuk İnan, Galatasaray'dan ayrılma kararı aldı. Trabzonspor’da oynadığı dönemde teknik adamlığını yapan ve şu anda Beşiktaş’ı çalıştıran Şenol Güneş’in transferine sıcak baktığı Selçuk, sarı-kırmızılı yönetimden yaklaşık 2 milyon Euro civarı alacaklarına karşılık bonservisini istediği öğrenildi. Yönetimin, Osmanlıspor maçından sonra Tudor ile yapacağı görüşmenin ardından bu konuda kararını vermesi bekleniyor.

2 YILLIK MALİYETİ 7 MİLYON EURO

Tudor, Selçuk için “Gitsin” şeklinde rapor verirse yönetim yıllık maliyeti 3.5 milyon Euro'yu bulan Selçuk’un bonservisini vererek serbest kalması için masaya oturacak. 2019 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Selçuk İnan’ın 2017-2018 sezonu için 2 milyon 900 bin ve 2018-2019 sezonu için 2 milyon 950 bin Euro garanti ücreti bulunuyor. Selçuk için ayrıca 25 bin Euro da maç başı ücreti ödeniyor. Yönetim, gözden çıkardığı Selçuk’la tıpkı Sneijder’de olduğu gibi karşılıklı anlaşıp ayrılarak iki sezon için toplamda maç başıları ile birlikte 7 milyon Euro'luk maliyetten kurtulmak istiyor.

YERİNE KONGOLU NDİNGA

Galatasaray’da Selçuk İnan’ın takımdan ayrılması halinde orta sahaya transfer için yeni bir isim gündeme geldi. Yönetimin uzun zamandır sessiz bir şekilde Lokomotif Moskova takımında forma giyen Delvin Ndinga ile ilgilendiği ve önümüzdeki günlerde resmi görüşmelere başlayacağı ifade edildi. 2018 yılına kadar Rus ekibiyle sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki Kongolu futbolcu için 2 milyon Euro civarı bonservisin gözden çıkartıldığı öğrenildi. Selçuk’un takımdaki durumunun belli olması ve ayrılması halinde yönetim çok fazla maliyetli olmayan ön liberoyu Ndiaye’nin yedeği olarak transfer etmeyi planlıyor. Kongo Milli Takımı forması giyen siyahi oyuncu için daha önce de menajeri aracılığı ile görüş alışverişinde bulunulan futbolcunun transferi Selçuk’un durumuna göre kesinlik kazanacak. Kaptan takımdan ayrılırsa Kongolu futbolcu Galatasaray forması giyebilir.

  • 5 yıllık serüven sona erebilir
  • 2011-2012 sezonunun başında Trabzonspor'dan Galatasaray'a gelen Selçuk İnan, bu süre zarfında sarı-kırmızılı formayı 252 defa giydi. Bu maçlarda 56 gol kaydeden milli futbolcu, 57 de asist yaptı.
Tudor'un planı hazır

Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek lige hızlı bir giriş yapan Galatasaray'da moraller yerinde. Teknik direktör Igor Tudor, Osmanlıspor maçı öncesi kazanan kadroyu bozmayı düşünmüyor. Hırvat teknik adam, oyuncularının ilk maçtaki hırsından ve performansından memnun. Tudor'un yalnızca Tolga'nın pozisyonunda kararsız olduğu öğrenildi. Kayserispor karşısında orta sahanın solunda görev yapan Tolga'nın Osmanlıspor mücadelesinde Fernando ile birlikte yan yana görev yapma ihtimali bulunuyor.Muslera'nın önündeki savunma kurgusuna güvenen Tudor; Mariano-Maicon-Serdar Aziz-Linnes dörtlüsüyle sahaya çıkacak. Hücumu Belhanda, Ndiaye, Rodrigues ile destekleyecek olan Hırvat teknik adam, 2 gol atarak lige moralli başlayan Gomis'i tek forvet olarak değerlendirecek. Kayserispor mücadelesinde hafif sakatlığı nedeniyle yedek kalan Selçuk İnan, Ankara'da da maça yedek başlayacak. Yasin ve Eren maçın gidişatına göre ikinci yarı oyuna dahil olabilir. Yeni transfer Feghouli'nin ise sakatlığını atlattıktan sonra milli maç arasının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayacağı belirtilmişti. Galatasaray sağlık ekibi, Feghouli'nin tedavi programını titizlikle sürdürüyor.

#Galatasaray
#Tudor
#Selçuk İnan
7 yıl önce