|

Şenol Güneş: Caner'e ceza vermem

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş düzenlenen basın toplantısında Bayern Münih karşısında alınan farklı mağlubiyetle ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı karşılaşmada Caner Erkin'in oyundan çıkarken kendisine gösterdiği tepki hakkında ise TFF'yi hedef alan ifadeler kullandı.

Yeni Şafak
11:59 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:50 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Şenol Güneş.
Şenol Güneş.

Fenerbahçe maçı öncesi Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Şansımız kalmadı"
  • "Bayern Münih ile ilk maç bizim için hayal kırıklığı oldu, hiç şansımızın olmadığını söyleyebiliriz. Umutlarımızı buraya taşımak isterdik. Kötü kaybettik ama ülkemizi başından bu yana iyi temsil ettik. Bayern karşısında ikinci maçta turu geçmek için hiç şansımızın olmadığını düşünüyorum. Daha iyi olmak isterdik, üzgünüz. Bu yenilgi için herkesten özür dileriz. Beklentileri büyüttüğümüzü biliyoruz. Şikayet etmeden doğru işler yaparak bugünlere geldik. Nasıl geldiğimizi herkes iyi biliyor."
"Ligde ve kupada favoriyiz"
  • "Ligde yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Hem lig hem kupa için kendimizi favori görüyorum. Fenerbahçe derbisinde de sahaya 3 puan için çıkacağız."


  • "Fenerbahçe ile oynanan ilk maçta kazanabilecek oyunu oynadık, en azından yenilmeyecek durumdaydık. Nasıl kaybettiğimizi biliyoruz. Maçı kazanmak için futbolun içerisinde ne gerekiyorsa yapacağız. Taraftarın bize destek olacağını biliyoruz. İyi oyunumuzla bu maçı kazanabileceğimizi düşünüyoruz. İlk Fenerbahçe maçında o kadar haksızlığa karşı oynadığımızı ve isyan ettiğimizde zararını bizim çektiğimizi biliyoruz."

TFF'ye gönderme: Federasyon uygun görürse 3 maç ceza veririz
  • "Caner Erkin ile ilgili yazılanlar var. Caner Bayern Münih maçında bocalıyordu. Çıkarken kendisinin iyi olduğunu söyledi. El kol yapmış diyorsunuz. Biz ceza vermeyi düşünmüyoruz ama TFF ve ceza kurulu uygun görürse 3 maç ceza veririz. Genelde el kolla konuşunca 6 maç ceza oluyor, başkaları ağzıyla kirli bir şekilde konuşur ceza almıyor. Bunu takdirinize sunmuş olayım. Ben ona ceza vermeyeceğim."

"Tosic'le denge tutturmaya çalıştık"
  • Soru
    : Vagner Love yerine neden Tosic oyuna dahil oldu?
  • Şenol Güneş:
    Savunma oyuncusu almayı düşündük. Çünkü hava toplarında da sıkıntılıydık. Robben de oyuna dahil olunca çok etkili oldular. O yüzden Tosic'i de savunmaya alıp denge tutturmaya çalıştık. Medel'in de bir sakatlığı vardı. o yüzden son bölümde Tolgay'ı onun yerine oyuna soktum.

"Gökhan ve Vida'nın sakatlık durumu var"
  • "Bayern yenilgisi, Fenerbahçe yenilgisini etkilemez. Çünkü farklı kulvarlar. Sadece moralimiz bozuk. Alakasız olmayan konular. Biz diğer maçlara nasıl çıkıyorsak, Fenerbahçe maçına da öyle çıkacağız. Şu anda Talisca ve Pepe dışında Gökhan ve Vida'nın sakatlık durumu var. Sonra değerlendireceğiz."

"Mitrovic'in giderkenki hali Vida'dan daha iyiydi"
  • "Medel ilk geldiğinde hem performans olarak, fiziksel olarak sıkıntılıydı, hem de oyun anlayışı olarak gergindi, mutsuzdu. Şu an daha iyi durumda. Bazı oyuncular uyumu geç sağlıyor. Vida da bu süreci yaşıyor. Mitrovic'in giderkenki hali, şu anki Vida'dan daha iyiydi. Bu, Vida'nın kötü oyuncu olduğunu göstermez. Oyuncuyu geç almamız gibi durumlar da sıkıntı olabiliyor. Vida'nın üzgün olduğunu biliyorum, dolayısıyla bu da onu etkileyecektir."
"Larin diğerlerinden önde değil"
  • "Cyle Larin'de beklenti var, oynamayanlar akla geliyor ama Larin şu an Talisca, Love, Mustafa Pektemek, Negredo'nun önünde değil. Çıkıp da bir maç iyi oynayabilir."

"Mehmet Hoca'yı itmedim"
  • "Konya maçının sonunda, gideyim de yardımcı hocaları alayım diye hakemlerin yanına gittim. Mehmet Hoca'nın (Özdilek) geldiğini görmemiştim. Daha sonra 'Siz gidin hakemleri tebrik edin' dedim. İtme gibi bir durum yok kesinlikle, Mehmet Hoca'yı da çok severim."
#Şenol Güneş
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Bayern Münih
6 yıl önce