|

Herkesin konuştuğu olayın hakemi İlhami Kaplan: Dirseği net görsem Hagi'yi atardım

Futbol yorumcusu Serkan Reçber'in katıldığı bir TV yayınında 'Hagi dirseğiyle dişimi kırdı ama hakem atmadı. O hakemin ismini şimdi açıklamayayım' şeklinde anlattığı olayın kahramanı eski hakem İlhami Kaplan, Yeni Şafak'a konuştu. Reçber ile çok iyi arkadaş olduklarını vurgulayan Kaplan hem o pozisyonu değerlendirdi hem de "Türkiye'de hakemlerin 'atamadığı' futbolcu var mı?" sorusuna yanıt verdi.

11:00 - 1/08/2019 الخميس
Güncelleme: 13:42 - 1/08/2019 الخميس
Yeni Şafak
George Hagi, Serkan Reçber ve Hakem İlhami Kaplan arasında yaşanan diyalog, yıllar sonra yeniden gündeme oturdu.
George Hagi, Serkan Reçber ve Hakem İlhami Kaplan arasında yaşanan diyalog, yıllar sonra yeniden gündeme oturdu.

Uzun yıllar oynadığı futbolun ardından bir süre daha yeşil sahalardan kopmayan ve daha sonra spor yorumcusu olarak yoluna devam eden Serkan Reçber'in anısı futbol dünyasının en çok konuşulan konularından biri oldu.

Katıldığı canlı yayında bir anısını anlatan Reçber, "Ben hırçın bir futbolcuydum. Galatasaraylı Hagi de öyleydi, bakmayın öyle durduğuna. Bir maçta Hagi ile pozisyon oldu. Hagi bana dirseği bir attı, dudağım yarıldı, dişim sallanıyor. O an döndüm hakem yanımda. Düdüğü çaldı, faulü verdi. Ben de 'Olayı gördü, Hagi'yi atacak' diye bekliyorum. Bizi uyardı, ayırdı. 'Neden atmıyorsun, dudağım yarıldı, dişim sallanıyor' dedim. 'Serkancığım idare et, benim tanıdık dişçi var, ona yaptırız' diye cevap verdi" ifadelerini kullanmıştı.


Hakemi çok sevdiğini ve halen görüştüğünü anlatan Reçber, yayında hakem ismini vermemişti.

Serkan Reçber'in bahsettiği hakem ilk kez konuştu

Reçber'in yayında bahsettiği maç, 1997 yılında oynanan Galatasaray - Çanakkale Dardanel Spor müsabakası idi.

Maçın hakemi olan İlhamı Kaplan, Reçber'in anısını anlatmasının ardından Yeni Şafak'a konuştu ve o gün yaşananları anlattı.

Serkan Reçber ile halen çok yakın arkadaş olduklarını ifade eden Kaplan, "Serkan çok sevdiğim bir kardeşim. Aradan yıllar geçse de görüşüyoruz" dedi.

Hakemlerin, özellikle dirsek müdahalelerinde faulü çok net görseler de ne olduğunu tam kestiremediklerini vurgulayan Kaplan, şunları söyledi:

"Üzerinden çok uzun yıllar geçen bir pozisyon. Tam olarak hatırlamam mümkün değil. Ama Serkan böyle bir an yaşandı diyorsa, mutlaka yaşanmıştır. Ona çok güveniyorum.

'Dişçiye götürürüm' lafı da o an espri olsun diye söylenmiş bir laf. Hakemler de insan ve saha içindeki o gerginliği azaltmak bizim de en önemli hedeflerimizden biri."

Hakemlerin koruduğu futbolcular var mı?

Kaplan, "Türkiye'de hakemlerin koruduğu ve 'atamadığı' futbolcu var mı?" sorusuna da şı yanıtı verdi:

"Böyle bir şey olamaz. Dokunulmaz futbolcu gibi efsaneler dolanıyor. Ancak biz millet olarak bu tür komploları seviyoruz.

Hakemlerin sahibi yok. Herkes onlara yüklenince bu tür söylemlerin de önü alınamıyor.

Biz de futbolcular kadar antrenman yapıyoruz, onlarla saha içinde koşuyoruz, -20 derece şortla işimizi yapıyoruz. Aslında biz de çok zorlu şartlarda işimizi yapıyoruz."

Hagi ile aramızda kötü bir olay yaşandı

Galatasaray'ın efsane ismi George Hagi'nin çok sayıda maçını yönettiğini kaydeden Kaplan, "Hagi ile daha sonra aramızda tatsız bir olay yaşandı. Biz de insanız. Sonrasında bizi barıştırdılar ve o olay da kapandı" şeklinde konuştu.

#Serkan Reçber
#George Hagi
#İlhami Kaplan
#Hakem
٪d سنوات قبل