|

Sharapova'dan sonra o isimler de listede

Rus sürat patencileri Semyon Elistratov, Pavel Kulizhnikov ile voleybolcu Aleksander Markin'in doping testlerinde meldonyum adı verilen yasaklı madde bulunduğu açıklandı.

Yeni Şafak
21:05 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 19:07 - 8/03/2016 Salı
AA

Rus Ria Novosti ajansında yayımlanan haberde, sürat pateninde olimpiyat şampiyonu Elistratov ve dünya şampiyonu Kulizhnikov ile milli oyuncu Markin'in yasaklı meldonyum maddesi kullananlar listesine katıldığı belirtildi.





Dünya Şampiyonalarında 5 altın madalya kazanan 21 yaşındaki Kulizhnikov, 500 metrede dünya rekorunu da elinde bulunduruyor. Olimpiyat şampiyonluğu bulunan 25 yaşındaki Elistratov, Dünya Şampiyonası'nda bir, Avrupa Şampiyonası'nda 7 altın madalyaya sahip. 25 yaşındaki Markin ise ülkesinde Dinamo Moskova forması giyiyor.



Daha önce Rus tenisçi Maria Sharapova ve Rus buz patenci Ekaterina Bobrova, doping testi sonuçlarında yasaklı meldonyum maddesinin bulunduğunu açıklamıştı. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine giren söz konusu ilaç nedeniyle Sharapova'ya 12 Mart'tan itibaren geçici men cezası verildiğini duyurmuştu.

#​Rusya ​
#doping testi
#meldonyum
8 yıl önce