Sınır kentte dostluk maçı

Yeni Şafak
15:26, 17/04/2016, Pazar
IHA
Sınır kentte dostluk maçı

Suriye sınırında bulunan kentlerden Gaziantep’te Suriyeli sığınmacılarla için ‘Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası’ düzenlendi.

Suriye sınırında bulunan kentlerden Gaziantep'te kardeşlik turnuvası düzenlendi. Turnuvada efsane milli futbolcularla birlikte forma giyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, barış dileğiyle güvercin uçurdu.


http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/04/17/03/31/resized_46890-c1d193a220160417aw720804_07.jpg

Türk milli takımın efsane isimlerinden oluşan Veteran Şöhretler Karması, Suriye Altın Karması ile karşılaştı. 16 bin kişi kapasiteli Kamil Ocak Stadı'ndaki dostluk maçına Türk ve Suriyeli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Suriyeli çocuklar ve öğrenciler ellerinde Türk bayraklarını sallayarak coşarken, stattaki tüm çocuklar, hep birlikte Suriye ve Türkiye sloganları attı. Bakan Kılıç ve eski milli oyuncular seremoniye "Nerede Hayat, Orada AFAD" pankartıyla çıktı.



Karşılıklı atılan gollerde maç 4-4 berabere bitti. Bakan Kılıç yaklaşık 5 dakika sahada yer aldı. Bakan Kılıç maç öncesi yaptığı açıklamada, "Bu futbol maçı ile Türkiye'deki güzellikleri tekrar yaşamış olacaklar. Bu tür turnuvaların Gaziantep'te yapılmış olması daha güzel. Biliyorsunuz önümüzdeki hafta Almanya Şansölyesi misafirimiz olacak. Sporun dili evrenseldir. Buradaki herkes dil olarak beraber olarak on bire on bir karşılıklı dostluğun nişaniyesini ortaya koyacak" dedi.


http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/04/17/03/30/resized_cd1d3-2f7c9a7d20160417aw720804_08.jpg

Altın Karma ve Şöhretler Karması arasında oynanan maç Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın santra vuruşuyla başladı. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın takımı olan Şöhretler Karması'nda Ömer Çatkıç, Recep Çetin, Tuncay Şanlı, Mehmet Yılmaz, Veysel Cihan, Uğur Boral, Yasin Sülin, Mehmet Erdoğan, Ali Yerlikaya forma giydi.






Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026