|

Sneijder'i biz gönderdik

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Wesley Sneijder ile yollarını ayırmaya geçen Mayıs ayında karar verdiklerini söyledi. Holandalı yıldızın ayrılmasıyla ilgili Tudor'un suçlanmaması gerektiğini belirten Özbek, “G.Saray'da hiçbir hoca, futbolcu gönderemez. Sneijder'i yönetim olarak biz gönderdik” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 09:20 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Sneijder'i biz gönderdik
Sneijder'i biz gönderdik

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mariano'nun imza töreninde sarı-kırmızılı takımın gündemindeki konulara açıklık getirdi. Medyada büyük yer bulan Sneijder'in ayrılması olayının Galatasaray için önemli olduğunu belirten Özbek, “Wesley, bize 4,5 sene güzel hizmetler verdi. Bu emekleri için teşekkür ederim. Galatasaray gibi büyük kulüplerde, bu vedalar olur. Bu hayatın gerçeği, bunu farklı yorumlamamak lazım. Her iki tarafın uymak zorunda olduğu kariyer planlamaları var. Geçtiğimiz Mayıs ayında konuştuk ve kendisinin planları olduğunu dile getirdi. Detayların halledilmesi için bugüne kadar geldi. Hiçbir zaman tek taraflı değildi. 'Teknik direktör istedi, istemedi' polemiğine sokmak yanlış. Galatasaray'da kariyer planlamasıyla alakalı bu tarz ayrılıklar olmuştur” dedi. Dursun Özbek, Galatasaray'da teknik direktörlerin oyuncu gönderme yetkisi olmadığını da belirterek, “Konunun Tudor'la ilgilisi yok. Sneijder'i yönetim olarak biz gönderdik” ifadelerini kullandı.

TUDOR'UN ARKASINDAYIZ

Dursun Özbek, Galatasaray'da transfer uçaklarının inmeye devam edeceğini de söyledi. Galatasaray'ın bu yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirten sarı-kırmızılı kulübün başkanı, “Uçaklar inmeye devam edecek. Eksiklikleri gidermek için transfer sezonu boyunca çalışmalarımız sürecek. Yaptığımız transferler, kulübün mali yapısını bozmayacak” dedi. Teknik direktör İgor Tudor'un devam edip etmeyeceği yönündeki soruları da tuhaf karşıladığını belirten Özbek, “Tudor'u biz getirdik. Elbette Tudor'un arkasındayız. Faydalı olması için getirdik ve öyle de olacaktır” şeklinde konuştu. Özbek, Mircea Lucescu'nun Galatasaray'a hizmet vermiş başarılı bir antrenör olduğunu ama kendisiyle bir görüşme yapmadıklarını da söyledi.

MUSLERA AYRILMAYACAK

Son günlerde medyaya yansıyan Muslera'nın satılacağı yönündeki haberlere de açıklık getiren Dursun Özbek, “Bir sabah gazeteyi açıyorum, 'Muslera'yı gönderecekler' yazıyor. Böyle bir şey yok. Muslera uzun yıllar daha Galatasaray'a hizmet edecek” dedi. Östersunds maçında istemedikleri bir skorla karşılaştıklarını, ikinci maçta turu geçeceklerine inandığını anlatan Özbek, "Östersunds maçı bir kazaydı" dedi.

#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Wesley Sneijder
7 yıl önce