|

Son şampiyon çeyrek finalde

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş mücadelesinde Trabzonspor, ilk maçta 1-0 yenildiği Konyaspor ile sahasında 1-1 berabere kalarak kupadan elendi. Son şampiyon Konyaspor ise adını bir üst tura yazdıran taraf oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:35 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş mücadelesinde Trabzonspor kendi sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak kupaya veda etti.
​Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş mücadelesinde Trabzonspor kendi sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak kupaya veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş mücadelesinde Trabzonspor kendi sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak kupaya veda etti. İlk maçı sahasında 1-0 kazanan kupanın son sahibi Atiker Konyaspor adını çeyrek finale yazdırdı. Maçın ilk yarısında istediği futbolu sergileyemeyen bordo-mavililer, ikinci yarının son dakikalarında beraberliği yakalasa da turu getirecek skoru bulamayınca Ziraat Türkiye Kupası'na veda etmenin üzüntüsünü yaşadı. 21. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza alanı sol çaprazından şutunda kaleci Serkan, sol tarafına gelen topu güçlükle çıkardı. 24. dakikada gelişen Konyaspor atağında Bourabia topu kafayla Ömer Ali'ye çıkardı. Genç futbolcu da ayağına doğru yatan Estaban'ın üzerinden topu filelere gönderdi: 0-1. 40'ta Olcay'ın pasında Yusuf Yazıcı'nın sert şutunu kaleci Serkan güçlükle kornere gönderdi. 80. dakikada Trabzonspor, beraberliği sağladı. N'Doye'un sert şutunda kaleci Serkan'ın çeldiği topu önünde bulan Rodallega yakın mesafeden topu filelere gönderdi: 1-1.


  • Çalımbay: Hedefimiz lig
  • Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, transfere ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çalımbay, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Elimizde bir sol bek var, o da sakatlandıktan sonra gol geldi. 3-1'de yapabilirdik ama son paslarda vuruşlarda şanssızdık. Bir sol beki bitirmemiz gerekiyordu. Dua ediyorduk kimseye bir şey olmasın diye. Ligdeki Konya maçına yetiştiremezsek yine sıkıntı yaşarız. 1-2 transferi yapmamız gerekiyor. Hedefimiz ligde iyi yerlere gelmek. Şimdi silkelenme zamanı" diye konuştu.

Novak geliyor

Trabzonspor, Arjantinli oyuncu Emanuel Mas'ın takımdan ayrılmasının ardından sürdürdüğü sol bek arayışında sona yaklaştı. Bordo-mavili ekibin gündemine gelen ve transferinin bitmesine kesin gözüyle bakılan Danimarkalı Filip Novak için ülkesinin basınından iddialı bir açıklama geldi. Haberde, Karadeniz ekibinin, Midtjylland Kulübü ile prensipte anlaşmaya vardığı ve transferin bu hafta içinde sonlandırılacağı belirtildi. Ayrıca Trabzonspor'un 27 yaşındaki futbolcu için kulübüyle 2.5 milyon Euro karşılığında el sıkıştığı bilgisine de yer verildi. Haberde Novak'ın Midtjylland kampından ayrılarak Trabzon'a gelmek için hazırlandığı da iddia edildi.


Taraftar özlemi sona erdi

Sezonun ilk yarısında sahasında son maçını ligin 16. haftasında Bursaspor'a karşı oynayan Trabzonspor, tam bir ay sonra Atiker Konyaspor maçında taraftarına kavuştu. Bordo-mavili taraftarlar da kupada çeyrek final mücadelesi veren takımlarını yalnız bırakmadı, tribünlerin önemli bölümünü doldurdu. Az sayıda Atiker Konyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alarak takımlarına destek oldular.

#Trabzonspor
#Konyaspor
#Kupa
6 yıl önce