|

Süleyman dünya ikincisi

Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 57 kiloda yarışan Süleyman Atlı, finalde Rus Zavur Uguev’e yenilerek gümüş madalya kazandı.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:50 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Süleyman Atlı
Süleyman Atlı

Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 57 kiloda mücadele eden Süleyman Atlı, finalde Rus Zavur Uguev’e yenilerek gümüş madalya elde etti. Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da düzenlenen şampiyonada milli güreşçi, finalde Rusya’dan Zavur Uguev ile karşılaştı. İlk devrede başa baş bir mücadele sergilense de son bölümlerde rakibinin üst üste yaptığı oyunlara engel olamayan Süleyman Atlı, 13-3 skorla yenilerek dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. Süleyman Atlı dün ilk maçında Çinli Shaofeng Liang’ı 12-2 sayı tuşu ile, İkinci turda İtalyan Givi Davidovi’yi 10-0 sayı tuşuyla, çeyrek finalde Sırp Stevan Andria MICIC’i 5-4, yenerek geldiği yarı finalde Kazak Nurislam Sanayev’i 5-3 mağlup ederek finale yükselmişti. Milli sporcu finalde finalde Rus Zavur UGUEV ile karşılaştı ancak müsabakayı 13-3 kaybetti.

NASİP GÜMÜŞ MADALYAYMIŞ
  • Müsabakanın ardından duygularını dile getiren Süleyman Atlı, “Olimpiyat öncesi en ciddi organizasyon buydu. Hedefim altın madalyaydı ama nasibin önüne geçemiyorsun. Allahıma şükür bana gümüş madalya nasip etti. Destekleyen herkesten Allah razı olsun. Bu madalyayı başta şehit aileleri olmak üzere, kendi aileme ve bütün Türkiye’ye armağan ediyorum” dedi. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kazakistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Süleyman Atlı için tebrik mesajı yayımladı.
#Süleyman Atli
#Dünya Güreş Şampiyonası
#020 Tokyo Olimpiyatları
#Final
4 yıl önce
default-profile-img