
Süper Lig'de 4.hafta Karabükspor-Antalyaspor mücadelesiyle başladı. 26 golün atıldığı ligde Fenerbahçe haftanın son maçında Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı.
Süper Lig'de 4.hafta geride kaldı. 26 golün atıldığı haftada birbirinden ilginç anlar ve ve olaylar yaşandı. Galatasaraylı Eren Derdiyok'un damga vurduğu haftada liderliği ise Medipol Başakşehir devraldı.
Süper Lig'in sürpriz takımlarından Kardemir Karabükspor, Antalyaspor'u kendi evinde 3-2 mağlup etti. Igor Tudor yönetiminde göze hoş gelen futbolunu sürdüren Karadeniz ekibi, herkesin takdirini kazanırken yeni yükseldiği Süper Lig'de 2.galibiyetini elde etti. Karabükspor puan kaybı yaşadığı diğer maçlarda ise Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanına konuk olmuştu.
Bursaspor, Süper Lig'in dördüncü haftasında Kayserispor'u kendi evinde ağırladı. Yeşil beyazlılar sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılırken Arjantinli futbolcu Pablo Batalla maça damga vurdu. Bursaspor taraftarının efsane olarak adlandırdığı futbolcu, mücadelede 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. 32 yaşındaki futbolcu Kayserispor maçındaki performansıyla Süper Lig'de 4 hafta sonunda skora en çok katkı yapan isim oldu. (3 gol, 2 asist)
Yenilenen kadrosuyla Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, ilk hafta karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-0 yenmiş ve taraftarlarına umut dağıtmıştı. Ancak bordo mavililer bu mücadelenin ardından çıktığı 3 Süper Lig maçını kaybetti. Bunlardan sonuncusu ise Alanyaspor deplasmanı oldu. Rakibi karşısında kalesinde 3 gol gören Trabzonspor'da taraftarlar yönetime ve teknik direktör Ersun Yanal'a olumsuz eleştirilerde bulundu.
Galatasaray, Süper Lig'in 4.haftasında TT Arena'da Çaykur Rizespor'la karşılaştı. Sarı kırmızılılarda maça Eren Derdiyok damga vurdu. Attığı ilk golle yılın golü ödüllerine şimdiden aday gösterilen futbolcu takımının attığı 2 gole de imzasını attı ve ligdeki gol sayısını 4'e çıkarttı.
Tarihinde ilk defa katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde ilk galibiyetini elde eden Osmanlıspor, Süper Lig'de de bıraktığı yerden devam ediyor. Başkent temsilcisi Süper Lig'in 4. haftasında karşılaştığı Adanaspor'u 1-0 mağlup ederken yenilmezlik serisini de sürdürmeyi başardı.
Geçen sezon fırtına gibi esen Konyaspor, Süper Lig'in 4.haftasında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Maç boyunca etkisiz bir oyun ortaya koyan ve son dakikalara 1-0 yenik durumda giren yeşil beyazlılar önce beraberliği sağladı sonra da iki net gol pozisyonundan yararlanamadı. Maç 1-1 sona ererken Konyalı futbolseverler kaçan galibiyete üzüldü.
Süper Lig'in sistem takımı Başakşehir, Gaziantepspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. 4.hafta sonunda ligin lideri olan İstanbul temsilcisi, Gaziantepspor'u Bart van Hintum'un kendi kalesine attığı golle yenerken Hollandalı futbolcu bu golün ardından büyük üzüntü yaşadı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 4.haftasında Akhisar deplasmanına konuk oldu. Rakibine karşı olan şanssızlığını kırmak isteyen Beşiktaş, Talisca'nın dikkat çeken performansıyla sahadan galip ayrıldı. Siyah beyazlıların golleri Talisca ve Rodallega'dan (k.k) geldi. Siyah beyazlılar bu galibiyetle ligdeki puanını 10'a çıkarttı.
Fenerbahçe, Süper Lig'deki kötü gidişini Kasımpaşa maçıyla sonlandırdı. Sarı lacivertliler İstanbul ekibini 5 golle mağlup ederken mücadeleye Lens'le Advocaat arasında yaşananlar damga vurdu. Hollandalı teknik adam, yıldız ismi oyundan alırken Lens hocasına tavır aldı ve yedek kulübesine tepki göstererek oturdu. Kendisinin yerine oyuna giren Sow'un golüne bile sevinmeyen yıldız futbolcunun görüntüsü maçın da önüne geçti.
















