|

Tanju Çolak 80 bin dolarını bozdurdu

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dövizinizi bozdurun" çağrısına uyarak 80 bin dolarını bozdurmak için döviz bürosuna gitti.

Yeni Şafak
16:23 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:07 - 7/12/2016 Çarşamba
DHA
TL seferberliğine Tanju Çolak da destek verdi.
TL seferberliğine Tanju Çolak da destek verdi.

Aralarında eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da bulunduğu Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu üyesi kalabalık bir grup, Kağıthane'de bir döviz bürosunda toplanıp toplam 1 milyon doları Türk lirasına çevirdi. Bu duruma hazırlıksız yakalanan döviz bürosunda yeterince Türk Lirası bulunmadığı için kalabalık, bir süre döviz bürosu çalışanlarının bankadan para getirmesini beklemek zorunda kaldı.



"Her zaman devletin yanında olacağız
"

"Dolarla dalga geçmeye geldik. Doları yakmaya geldik. Samsunlular bugün ilk çıkışı yapmışlardır" diyen Tanju Çolak, 80 bin dolar bozdurdu. 341 Bin Türk Lirasını yanında getirdiği çantaya koyan Çolak, "15 Temmuz'da canını veren bugün dolar bozdurmaya gelmez mi? Her zaman devletin yanında olacağız. Bunun bilinmesini istiyoruz" diyerek herkesi dolarlarını bozdurmaya çağırdı.



1 milyon doları TL'ye çevirdiler

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Sezgin Gümüş, konfederasyona üye yaklaşık 200 iş adamı ve gönüllünün toplam 1 milyon doları Türk Lirasına çevirdiğini açıkladı. Sezgin, "Samsunlular Türkiye'de dolara ilk defansı yapan hemşehri grubudur" dedi.












#Tanjo Çolak
#Dolar
#Türk Lirası
7 yıl önce