|

Taraftara barış hediyesi Dzeko

G.Saray'da taraftarların istifaya davet ettiği başkan Dursun Özbek, tribünlerin gönlünü almak için Roma'nın Boşnak golcüsü Edin Dzeko'yu transfer etme kararı aldı. Yıldız oyuncunun transferi için 26 Mayıs'taki kupa finali sonrasında düğmeye basılacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:03 - 21/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'i 6. sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yaşatan, UEFA tarafından finansal fair-play nedeniyle verilen Avrupa'dan men cezasını çekmek için Fenerbahçe ile yapacağı Ziraat Türkiye Kupası Finali'ni kazanmaktan başka çaresi bulunmayan Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, kendisini istifaya çağıran taraftarların gönlünü almak için yeni bir hamle hazırlığında. Özbek, Fenerbahçe ile 26 Mayıs'ta oynanacak Türkiye Kupası finalinin ardından Roma'nın Bosna Hersekli yıldızı Edin Dzeko'nun transferi için düğmeye basacak. Taraftarları mutlu etmek isteyen ve 2014-2015 sezonu başında verdiği “yıldız golcü” sözünü tutmak isteyen Başkan Özbek, Dzeko için görüşmelere başlayacak.



ROMA'DA GÖZDEN DÜŞTÜ


Galatasaray, Boşnak futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna katmayı düşünüyor. Bu sezon Roma'da istenilen performansı bir türlü sergileyemeyen 30 yaşındaki forvet oyuncusu, 39 maçta forma giydi. Dzeko, görev aldığı karşılaşmalarda sadece 10 gol atarken 6 kez de takım arkadaşlarına asist yaptı. Roma'daki hocası Luciano Spaletti tarafından da gözden çıkartılan, yerine daha genç bir golcü transfer edilmek istenen Dzeko'nun ise Galatasaray'a gelmeye sıcak bakabileceği öğrenildi.



PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON EURO


Oyuncunun 15 milyon Euro'luk bir piyasa değeri bulunuyor. Bu miktar göz önüne alındığında sarı-kırmızılı kulübün Dzeko için yüklü miktarda kiralama ücreti ödemesi gerekecek. Roma, Dzeko'yu Manchester City'de kiralamak istediği dönemde 4 milyon Euro ödemiş ve 11 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmıştı.



Emre Çolak Deportivo yolunda






G.Saray'daki sözleşmesi haziran ayında sona erecek orta saha oyuncusu Emre Çolak'ın, İspanya La Liga takımlarından Deportivo ile anlaştığı öğrenildi. İspanyol kulübü kaynaklarından alınan bilgiye göre Emre Çolak'ın menajeri Ahmet Bulut'un, Deportivo ile görüşmeleri sona getirdiği ve 25 yaşındaki futbolcunun transferinin haziran ayında resmileştirileceği belirtildi. Bu sezon La Liga'yı 15. sırada bitiren Deportivo, İspanya'nın kuzeyindeki Galisya bölgesinin en köklü takımlarından biri olarak biliniyor. En büyük rakibi Celta'nın taraftarlarının geçmişte taktığı "Los Turcos" (Türkler) lakabını benimseyen Deportivo taraftarları, Riazor Stadı'nda oynanan maçlarda Türk bayrağını açmalarıyla hatırlanıyor.



Sinan'a milli umut


EURO 2016 milli takım aday kadrosuna çağrılmayan G.Saray'ın genç yıldızı Sinan Gümüş, Kayserispor maçında attığı 3 golün yanı sıra başarılı performansıyla da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de dikkatini çekti. Tecrübeli teknik adam, EURO2016 öncesi açıkladığı kadroda yeni girenlerin de mevcut kadrodan çıkanların da olabileceğini açıklaması genç oyuncu için milli takım kapıları açılabileceği belirtiliyor. Sinan Gümüş'ün F.Bahçe-G.Saray kupa finalinden sonra EURO 2016 kadrosuna çağrılabileceği konuşuluyor.


#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Edin Dzeko
#Ziraat Türkiye Kupası
8 yıl önce